Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Revell King Tiger (72 ölçek) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 08:56
King Tiger bitişe geldi. Şu aşamada son kalan işleri, hala biraz parlak durduğu için mat vernik, yanlardaki çekme halatı neyindirlerin ve makinalının parlatmalı boyayla boyanıp hafifçe parlatılması ve tarete anten çekilmesi. Bakın ilk paragraftan yazdım sonra "Vay anteni yok bunun, vay çekme halatları olmamış siyyah gayferengü" demeyin haaa :)

Son bırakılan yerden sonra Gunze Parlak vernik atıldı. Sonra decallendi. Burada Revell decaller hakkında uyarı. Kardeşleri suya bandım, Tamiya decal gibi hemen çıkmaz diye biraz suda tuttum (normalde 30 sn kadar beklerim veya ıslak bekletirim). Abooov bir de baktım decaller almış başını, hava sıcak diye yüzmeye gitmiş! Neyse zar zor çıkardım sudan, microsol microset yer misin yemez misin sus konuşma yüzerken iyiydi diye yapıştırdım. Allahtan ince yapıda oldukları için patlamadı. Neymiş, tanımadığımız decaller üzerinde uğraşırken dikkatli oluyoruz ve işlem süresince gözümüzü decalden ayırmıyoruz.

Neyse efendim, bu eğlenceli safhadan sonra tankı yağlıboyayla hafif yıkadım, genel olarak laba luba yapmak yerine biraz daha kıvamlı yağlıboyayı fırçayla dokundurmak suretiyle girintilere doldurdum. Sienna yağlıboyasıyla tahta saplı alet edevatın saplarını biraz daha belirginleştirdim. Humbrol Panzer Grey boyasıyla boya dökülmeleri ve çizikleri eser miktarda yaptım, ölçek küçük olduğu ve benim çizikler 35 ölçek kaldığı için çok kasmadım bıraktım. Çiziği öğrendik de ölçek tutturmak gerek. Son olarak, paletlere Matt Earth rengini haldır huldur attım, tankın geneline de inceltilmiş bir kahverengi uyguladım. Amacım, Lonewolf Kaan'ın yaptığı gibi işin kolayına kaçıp verniksiz bitirmekti, amma velakin hala parlıyor, mecburen vernik yiyecek.

Bu akşam bu kadarla sonlandırıyorum, yarın akşam bitirmek dileğiyle...

Herkese iyi modeller!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 08:56

Diğer Resimleri...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 11:23
Orjinalini yazan: Emroglan

tarete anten çekilmesi.

Ne anteni?
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 18:47
olmamış olmamış olmamış. zimmerit olmamış. mg34 ün namlu ucu açılmamışş krikonun orta dişlisi olmamış. ohoooo hele ölçek hiiiç olmamış. olmaz bu böyle kardeşim sen 35 e geri dön. :) olmaya devlet cihanda 1/35 kit gibi
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 19:39
Orjinalini yazan: İdris

tarete anten çekilmesi.

Ne anteni?

Sahi ya, bunun telsiz anteni takılırsa arkadaydı tarette değildi he mi? Alışkanlık :)

Panzerjaeger kardeşim, olmuyor işte napalım... Deşmesene yaramı! :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 20:04
Ellerine sağlık.
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 20:41
Elinize saglik Emre Bey.. Parlamasi disinda gayet güzel duruyor..Oda halledilecek olduguna göre.. Yalniz palet dönüs yerleri fazla köseli olmus gibi??

Bakın ilk paragraftan yazdım sonra "Vay anteni yok bunun, vay çekme halatları olmamış siyyah gayferengü" demeyin haaa :)

Gavurun memleketinde elemanlar neler yapiyor, biz nelerle ugrasiyoruz.. Bosverin Emre Bey.. Acemi degilsiniz, eksik-yanlis birsey varsa unutmussunuzdur yada ekleyeceksinizdir (ki yazdiginiz gibi)

Bakin burda da hatalar var ne bilim bilimum ivir zivir eksik, yanlis (!!).. Ama konusulan sey baska..

Düzenleyen freeman
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 20:59
Paletlerin geçiş yerleri T-80'de ve bunda böyle oldu, ilk sayfada dediğim gibi önümüzdeki maçlara bakacağız. Bir iki test paletini kıvırırken kırdığım için bunda cesaret edememiştim, daha dikkatli ve düzgün aletlerle çalışarak o işi de "kıvırmayı" planlıyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme