Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Afrika Kaplani Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
freeman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Konu: Afrika Kaplani
    Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 05:40
Millet bikti artik Tigerdan Pantherden.. Ama ne yapalim, güzel araclar :)

Ilk kez Tiger yaptim.. 501. sPzAbt. nin 731 nolu Tigerinin 1943 Tunus versiyonu.. Bir nevi staj maket oldu benim icim.. Bazi teknikleri kisisel olarak ilk kez uyguladim.. Gercekci bir tank yüzeyi icin kumlama, lambalara tel cekme gibi.. Hatalari yanlislari ile söyle bir sey cikti ortaya..

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 05:41

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 05:43

Daha ögrenecek cook seyimiz var..

Selamlar

Özgür
IP
shaw
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 513
Alıntı shaw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 05:47
olmuş olmuş hemide çok güzel olmuş. :)))
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 06:23
Güzel olmuş, göze gayet hitap ediyor. Gavurca tabirle "cıvata sayıcı" olmadığımdan eksik gedik göremiyorum. Boya çizikleri hoş durmuş, benim inatla Puma'da deneyip o zozik kamuflajın arasında beceremediğim bir şey, bir sonrakinde başaracağımı ummaktayım, siz nasıl yaptınız? Çamurlukları da ayrıca beğendim.

Sormak istediğim alet kimin nesi? Tunus yapılabilecek 35 ölçekte İtaleri ve Tamiya var, 731 sanırsam italeriden çıkıyor. Öte yandan 72 ölçekte de sanırsam Revell'in kiti var... Amcaoğlu kimlerdendir?

Son olarak ne kadar doğrudur bilmem ama, muzzle brake denen namlu ucundaki delikli yer islenme yaptığında ikinci deliğin arkasına kadar kararıyor (En azından kirli namluya sahip gördüğüm Alman araç resimleri hep öyleydi), eğer sizin için problem olmayacaksa isi biraz daha geri ve arkadaki delikleri de kapsayacak şekilde arttırabilirsiniz.

Ellerinize sağlık, döktürmeye devam!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 06:57
Aslinda o cizik efektleri cok basit.. Model bittikten sonra iyice inceltilmis panzer gray´in ince uclu bir firca ile uygulamasi.. Cizgilerin ince olmasi gercekcilik acisindan cok önemli, ben bazi yerlerde ayari tutturamadim, kalin kacti.. Ayni islemi bir kerede pas rengi ile yaptim..

Kit Tamiyanin 1/35 ölcekte, 35227 nolu, Initial Version-Ausführung Afrika´si..

Namlu ucunun siyahinin biraz fazla kactigini düsündügüm icin devam etmedim..
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 08:25
Özgür Bey, bir şey daha var... Nasıl desem bilmiyorum ama, sanırsam Tunustaki Tigerların hepsi özel bir yeşile boyanmış, diğer DAK araçlarıyla aynı renk değiller. İlk mesajımdan sonra kontrol etmek için elimdeki kaynakları karıştırdım, az sayıda (20 kadar) Tiger'ın Tunusta çarpıştıklarından ve bu tankların sadece o cepheye özgü bir yeşille boyandıklarından bahsediyor. Pişmiş aşa su katmak gibi olmasın?

Bendeki İtaleri Tiger E/H'nin boyama planları da Tunus için Field Green, Sicilya içinse Dark Yellow olarak verilmiş.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 08:33
Afrika da hem yeşil hem de dark tan renge boyanmış tigerlar mevcut. 731 taret nolu tiger da bunlardan biri olabilir.
Benim gözüme cok tartışmalı ana gövde renginden ziyade filtre ve egzos korumaları gozume carptı. Bu renk olmamaları lazım gibi.
Sanıyorum kiti KÇG(kutudan cıktıgı gibi) bitirdin. Ama bosch farlarının bu tip initial(ilk) tigerlarda arazi uygulaması olarak zırhın ön plakasında olması lazım.
Ama genel olarak cok iyi bir model. Sendeki gelişim ise takdir edilesi bir durum Özgür, tekrar ellerine sağlık...
feed the troll
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 09:02
Tamiyanin klavuzda gösterdigi modeli uygulama karari aldiktan sonra biraz arastirma yaptim.. Buldugum kaynaklara göre gövde renginde sorun yok.. Asagidaki ilüstrasyon yine Tunustan, ancak sPzAbt 504 (ki zaten Mart 1943 te 501 ve 504 birlestirilmis) ten bir arac..

Selam Ayhan.. Evet kiti kutudan ciktigi gibi bitirdim.. Dedigim gibi staj asamasi oldu benim icin, izgaralar icin cözüm buldum ama gec kalmistim, boya atilmisti, artik siradaki modele ;) Hava filtrelerinde Usta Naritayi referans aldim..

Görüldügü üzere filtreleri oda pasli yapmis.. Ben ek olarak hortuma baglanti noktalarinida pasladim..

Egzos korumalarinda da asiri yipranmis havasi verebilmek icin kendi capimda böyle bir yöntem uyguladim..(Belki motor yag yakiyor :D)

Yukardaki ilüstrasyon Bosch Farlari ile ilgilide fikir veriyordur sanirim, hem ön plakada takili versiyonu var, hemde üst bölümde.. Kit bunu opsiyonel sunuyor, benim bitirdigim versiyonu icinde üstte yapilmasini söylüyor, ki resimde bunu dogruluyor sanirim ??

Tesekkürler Ayhan, sizin kadar olamasak da gelistirmeye calisiyoruz..

Selamlar, Özgür.

Düzenleyen freeman
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 19:30
Elinize sağlık sayın freeman, çok leziz olmuş.

Nisbeten yetersiz olan tiger bilgimle bu aracın iki versiyonu olduğunu biliyorum, "early-initial" ve "late". İkisi arasındaki farklar ise bildiğim kadarı ile "late" versiyonunda 1. yol tekerleği içeride ve muharebe sırasında eğilen, bükülen, yamulan farların topun çarparak kırılması sonucu daha uygun bir yer olan 11 cm'lik ön zırh paneline adapte edilmiş olması. Ancak hangi versiyon nerede kullanılmış vs. bilmiyorum. (bu konular tartışmaya açıktır, cahillik işte:))

Sonuç olarak bu karizmatik savaş makinasını başarılı bir şekilde topladığınız için tebrikler.
Saygılar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 20:14
Yeri gelmişken Tiger konusunda biraz bilgi vereyim.
Tiger ın ana olarak 3 modeli var, erken, orta ve geç model.
Kendi arasında erken modelin 3 veya 4 alt modeli daha var. Mesela Özgür ün yapmış olduğu erken modelin 2 nci alt modeli olarak sayılabilir. Bu modelin diğerlerine göre farklılığı egzos koruması ve ön çamurluğun farklılığında kendisini belli eder.
Orta modelin, erken modele göre görünümdeki farkı kullanılan kupolanın ve bosch farlarının yerinin değişip, sayısının azaltılmasıdır. Ayrıca bu modellerde kupolaya takılı AA mg sinin bulunması da ayrıcı faktörlerden biridir.
Orta ve geç dönem tigerlarda genelde ve hatta mutlak olarak zimmerit bulunur.
Geç dönemin orta döneme göre farkı ise rubber tip tekerlek yerine bu modellerde çelik teker kullanılmasıdır. Ayrıca zırh korumasında da diğer modellere göre artırıma gidilmiştir.
Temel farklılıkları bunlardır. Kalanını işin uzmanları daha iyi bilir.
feed the troll
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 20:18
Ayrıca Özgür,
İlüstrasyondaki ve senin yapmış olduğun Tigerın versiyonları farklı. Sanıyorum ilüstrayondaki Sicilya da kullanılmış olanlar. Bu erken dönem tigerın diğer erken (Mesela kursktakilere göre)dönemlere göre farkı S mayın fırlatıcılarının bulunmayışı.
feed the troll
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2006 Saat 02:13
Yukardaki ilüstrasyonu ve pek cok bilgiyi:

http://www.alanhamby.com/paint.html den aldim.. Orda net bir sekilde bu aracin "Schwere Pz. Abt. 504, March 1943, Tunisia" ´ya ait oldugu yaziyor.. Ayrica Tamiyanin klavuzuda (ki biliyorum kimi zaman yanlis olabiliyor..) bu sekilde yapilmayi gösteriyor..Neyse, cokta önemli degil.. Maksat üretim ve gelisim ;)

Selamlar..
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2006 Saat 21:24
Güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
ex copilot.
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2006 Saat 21:54
Eline sağlık, tek birşey gözüme çarptı, tozlamayı taret takılıyken asagıdan yukarıya dogru yaptıgın icin tankın ana gvdesi bir nevi soft mask gorevi gormus kulede. O hattı yoketmek icin tozlama işlemini tareti govdeden ayırıp bir kez daha taret icin ayrı yapman yeterli olabilir.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/06/2006 Saat 05:48
Eline sağlık git gide güzelleşiyor.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/06/2006 Saat 19:12
Tesekkürler arkadaslar..

Ares bilgi icin ayrica tesekkürler..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder