Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Revell King Tiger (72 ölçek) | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Konu: Revell King Tiger (72 ölçek) Gönderim Zamanı: 05/06/2006 Saat 06:50 |
Selamlar Modelciler,
Puma'yı çeşitli eskitme testleri ve işkencelere maruz bırakırken (Ercan abime başişkenceci olarak yol göstericiliği için teşekkürler), arada çıtır çerez olarak Revell'in bu minik kaplanına da saldırıverdim. Aracı Armorama'nın MEOW kampanyası (veya ortak projesi mi desek) için toplamayı düşünüyorum. Revell kit için söyleyeceklerim... Montajı oldukça kolay. Oturmayan yeri yok. Öyle çapak falan sorunu yok. Tek şaşırdığım nokta, namlunun ucunun kapalı çıkması, muzzle brake denen yerler açıkken tam uç kapalıydı, matkapla açtım. Bunun harici rahatsız edici bir kusuru yok. Vinil palet seven arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayabilir, paletler plastik ve parçalı. Güzel yanı, kitin plastiği hafif yumuşak ve şekil alıyor, palet dizerken veya tek parçalarla boğuşurken eğip bükmek ve istenilen şekle getirmek çok kolay. Ben çok beğendim, bir haftasonunda evde oturduğum anlarda toparlanıverdi. Ha, bir kusuru daha var. Çok büyük(!). 35 ölçekten sonra 72'ye alışamadım, King Tiger böyleyse daha ufak araçları düşünemiyorum bile (hatırlıyorum da 72 Jeep yapıp kaybetmiştim zamanında). Boyutu hakkında fikir vermesi açısından: Şimdi resimlerde arka planda görülen Gunze'nin setiyle boyayacağım, o seti de denemiş olayım. Bunu bitirince Revell'in Leo2 ve Marder'i var sırada, onları 35 ölçekteki abileriyle birlikte bitirmeyi planlıyorum. 72 ölçekte girişecek çıtır çerez arıyorsanız bu kiti tavsiye ediyorum. Özgür Bey'in(freeman) ardından bir 212 numaralı King Tiger daha geliyor. Herkese iyi maketler! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 05/06/2006 Saat 09:29 |
Kolay gelsin Emre Bey.. Kitte birde, ön sürüs tekerlerinin arka ic tarafi bos kaliyor.. Revell burayi kapatmak icin gerekli parcayi neye hizmetse, kite koymamis.. Namlu olayi gercekten ilginc..Hatta yapim klavuzundaki resmi olan örnek modeli, namlunun ucunu delme zahmetini bile göstermeden toplamislar..
|
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 05/06/2006 Saat 10:08 |
Haydi kolay gelsin. Sanırım paletlerin en alt sırasının yukarıya dönmeye başladığı yerleri biraz yumuşatacaksın?
|
|
ex copilot.
|
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 07/06/2006 Saat 00:13 |
Emrenin T-80'ninde de aynı sorun vardı. Artık düzeltmek zor sanırım...
Bunun ilacı montajı yaprken dipte kalan uzun parçanın ilk ve son baklasını hafiften kıvırmak. Bu arada ellerine sağlık Emre, 1/72 olsun paletleri olmamış olsun :) |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 07/06/2006 Saat 07:34 |
Orjinalini yazan: freeman
Kolay gelsin Emre Bey.. Kitte birde, ön sürüs tekerlerinin arka ic tarafi bos kaliyor.. Revell burayi kapatmak icin gerekli parcayi neye hizmetse, kite koymamis.. Namlu olayi gercekten ilginc..Hatta yapim klavuzundaki resmi olan örnek modeli, namlunun ucunu delme zahmetini bile göstermeden toplamislar.. Şüphelendiğim şey, Revell gidip de gerçek tankın mock-up denen tahta maketinin falan maketini vermiş olmasın :) Palet kıvırma işini henüz "kıvıramadım", artık önümüzdeki maçlara bakacağız... Kırma korkusu olmasa daha rahat girişeceğim de, ne yapalım bunda korktum. Erhan abi, niye 72 sevdiğini anladım sanırsam, ama 35 ölçek iyidir bunlar fazla küçük :) Yine de Leo2 ve Marder yapmadan bırakmam. Bugüne kamosu biter diyordum ama dün geceyarısına kadar mesai üstüne klimasal nezle tuz biber ekti... Ateşimi düşürebilirsem yeşilini de fıslatacağım, ama harfler bile gözümün önünde dansediyor, mesajı üçüncü yazışım... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 07:55 |
Herkese tekrar selamlar,
Geçen hafta içinde diğer mallarla birlikte King Tiger'a da el attım. Aslında diğer mallara giriş sebebim King Tigerla boğuşurken pistolemin sapıtmasıydı. Tetiği geri çekmeden boya fıslatıyor ve bir az bir fazla, al sen bunu gazla edasıyla boya atıyordu. Benim de inadım tuttu, başlamışken tankı öyle bitirdim, kamuflajı istediğim gibi güzel olmadı. Pistolenin ise evdeki direnişçiler tarafından sabote edildiğini ise boyama bittikten sonra keşfettim, yeni bir kafa setiyle işler düzelse de King Tiger için geç kaldı. Biraz önce siyah renkle inciğini cinciğini boyamaya başladım, biraz kurusun yarın kürek ve makinalı tüfek sapları gibi iyice ince detaylara inip, tarette takılı palet baklalarıyla egsozları paslama fantazimi gerçekleştireceğim. Son olarak da fırçayla boyarken hafif taşırdığım yerleri rötuşlayıp vernik decal işine girişebilirim. Boyamak için Gunze'nin Panzer Colors Set2'sini kullandım, bu sette 1943 ve sonrası kullanılan üç renk kamuflaj için gerekli renkler mevcut. Alkolle incelterek attım ve diyebilirim ki sonuç muhteşem. Tamiya'nın akriliklerini 1000'e katlar, pistoleden son derece akıcı çıkıyor, tıkanmıyor, çabuk kuruyor ve ince katlar halinde uygulayınca gayet kapatıcı. Aynı şekilde boyanın kendi ince yapılı olduğu için temizlemesi de oldukça kolay. Kesinlikle Tavsiye! ARacımızın şu anki hali böyledir: |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
prince
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 12:09 |
cok leziz olmus elınıze saglık
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 12:18 |
mg nin sapı o renk oluyomu:S kayferengi ahşap yapsak!?
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 12:19 |
bu arada bişey daha bunun üstündeki halatı vs. topladıktan sonramı boyadınız yoksa boyayıp sonramı yapıştırdınız?
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 14:33 |
Orjinalini yazan: Burak
mg nin sapı o renk oluyomu:S kayferengi ahşap yapsak!? Orjinalini yazan: Burak
bu arada bişey daha bunun üstündeki halatı vs. topladıktan sonramı boyadınız yoksa boyayıp sonramı yapıştırdınız? Sorularınızın cevabı açıklama ve resimlerde mevcut aslında.Gözünüzden kaçmış sanırım. ;) |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 17:12 |
Burak Bey,
Sanırım üçüncü paragraf dikkatinizden kaçmış. Bakınız: "Biraz önce siyah renkle inciğini cinciğini boyamaya başladım, biraz kurusun yarın kürek ve makinalı tüfek sapları gibi iyice ince detaylara inip, tarette takılı palet baklalarıyla egsozları paslama fantazimi gerçekleştireceğim. Son olarak da fırçayla boyarken hafif taşırdığım yerleri rötuşlayıp vernik decal işine girişebilirim." diye beyanda bulunmuşum, dikkatinizi çekerim. Tekrar özetlemek gerekirse çıplak halindeki resimlerde görülen çekme halatıdır, kürektir neyindir siyah renkle dün fırçayla boyandı. Bugün yarın ne ara vakit bulursam kürek sapları, makinalı tüfeğin kabzası gibi detayları boyayacağım. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 17:14 |
Kamufajını çok beğendim..
|
|
Kaank
|
|
The_King
Üye Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 17:50 |
Güzel oluyor ellerine saglık.. |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 21:50 |
E ama Üstad çok ara veriyorsun.Ufacık şey bitiriver biranönce , hadi...:)
Eline Sağlık güzel gidiyor , Boyalar hakkındaki Tavsiyen'de Dikkat'e alınmıştır. |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 02:09 |
gunze'nin o seti laker tineriyle inceltilir.
alkol şansa inceltmiş olabilir, bilgine. Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 02:16 |
Abooov....
Laker tineri nereden bulacağız Arkut? Resim malzemesi falan satan yerlerde bulunur mu? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
YODA
Üye Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 09:48 |
bu laker tineri nispeten kaliteli olan ince bir tinermi yoksa özel bir incelticimi??? ayrıca emroglan ında sorduğu gibi nereden bulabiliriz?
aynı seti selülozik tiner ile incelterek yaklaşık iki set boyayı bitirdim ve belirgin bir problem ile karşılaşmadım. Konuyu biraz açabilirmisiniz. |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 16:08 |
mr.color boyaların asıl incelticisi malum, kendi incelticisi ancak ona da en yakın inceltici pactra'nın "racing finish- lacquer thinner"ı.
zamanında bir arkadaş selülözik tineri denemiş ancak olmamıştı, kendi evimde denedim selülözik tinerle ve oldu. demek ki o anki selülözik tinerin içeriği uygundu. fakat başka bir zaman denediğimde olmadı. sonuçta nacizane fikrim en uygun sonuca ulaşabilmek için bahsedilen laker incelticiyi kullanmanın uygun olacağıdır. saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |