Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: AFV CLUB YPR-765/AIFV | |
Yazar | Mesaj |
blackhorse
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Konu: AFV CLUB YPR-765/AIFV Gönderim Zamanı: 20/06/2006 Saat 20:05 |
herkese merhaba
hobici.com dan mayısın 22sinde verdiğim siparişlerimin üretici firmada kalmamasından dolayı teslim edilememesi bütün planlarımı altüst etti. bu modellin ordumuzdada kullanılması sanırım talebi artırdı.ama ben yinede inatçı olup AFV CLUB YPR-765/AIFV dan arıyorum.getiren firmaya ulaşabilsem en azında nerelere vermişler öğrenebilir. konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim Düzenleyen blackhorse |
|
maket, maket, maket
|
|
wiking
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 20/06/2006 Saat 20:46 |
Ankara Hobbytime diye biliyorum. Dükkanlar kısmında telefonları vardı herhalde...
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 21/06/2006 Saat 02:56 |
Orjinalini yazan: blackhorse
bu modellin ordumuzdada kullanılması sanırım talebi artırdı.ama ben yinede inatçı olup AFV CLUB YPR-765/AIFV dan arıyorum. Dikkat edin, AFV Club'in iki adet cok benzer kiti var bu arac icin. Turk Ordusu'nda kullanilan modeli yapabilmek icin 35016 numarali kite ihtiyaciniz var (NATO AIFV kiti). Eger 35014 numarali YPR-765/AIFV kitini alirsaniz Turk Ordusu'nda kullanilan AIFV'nin dogru bir modelini kutudan ciktigi gibi yapamiyorsunuz. |
|
blackhorse
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 02:12 |
peki aralarındaki genel farklar nedir? |
|
maket, maket, maket
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 13:39 |
Orjinalini yazan: blackhorse
peki aralarındaki genel farklar nedir? Govdenin yaninda ekipman baglamak icin kullanilan kayislarin baglanti noktalari disinda bir fark yok. Aslina bakilirsa bu hemen hemen her ciddi modelcinin kolaylikla ekleyebilecegi bir degisiklik ama zaten zahmetsiz bir sekilde Turk versiyonu olarak yapilabilecek, ustelik Turk dekalleri ile gelen bir kutulama varken mecbur kalmadikca oburunu almaya gerek yok. Eger NATO kutulamasini bulamazsaniz referans fotograflarina bakarak kolayca donusturebilirsiniz YPR-765 kitini. |
|
blackhorse
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 18:24 |
KursadA bey çok teşekkürler savunma ve havacılık dergileri sağ olsun ciddi bir referans var elimde eğer kitleirm elime ulaşırsa önce bir bosna yada kosova diaroması yapıcam.bu arada fotograf makinesi sorununu aştığımı için artık kitlerimi sizin gibi ustalarla paylaşıp fikirlerinizi alabileceğim.saygılarımla
|
|
maket, maket, maket
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 19:21 |
Eğer ingilizce biliyorsanızşu linke bakmanızı tavsiye ederim. Kitin detaylı bir tanıtımı var.
Nato versiyonunda bulunan Türk Kara Kuvvetleri dekalleri UN'da görev yapmış bir araç için (Bosna olabilir). Türk bayrağı ve UN dekalleri var, boya şeması da düz beyaz olarak verilmiş. Dolayısıyla kamuflajlı bir araç yapmak istiyorsanız dekaller fazla işinize yaramaz. Zaten bir tek plaka gerekecek dekal olarak. Ben tembellik edip kendiminkinde hiç dekal kullanmadım. Bu arada iki kit arasındaki tek fark olan gövde yanlarındaki askı zımbırtıları pek iyi olmamış aslında. Eduard'ın bu kit için olan PE setinde ilgili parçaları görünce daha iyi anladım. |
|
Kaank
|
|
blackhorse
Gönderim Zamanı: 26/06/2006 Saat 18:44 |
linkiniz için teşekkürler yararlı olduğunu söyleyebilirim yanlız bazı refarans resimlerinden elde ettiğim kanı bazı dönemlerde kullanılan araçlarda bu askı zımbırtılarından yok. neyse hobbytimedan yaptığım sipariş elime ulaştı ve yapımına başladım aynı modelden iki tane aynı zamanda yapmayı düşünüyorum. bir tanesi UN diğeri ise KFOR olarak diaroma olarak . bu kadar iyi kalıp ve az çapak açıkçası tahmin etmiyordum ama kit gerçekten beni şaşırtı.Nacizane tavsiye ederim. |
|
maket, maket, maket
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |