Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Yedikule hayvan barinaginda bir gün..... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Yedikule hayvan barinaginda bir gün.....
    Gönderim Zamanı: 19/06/2006 Saat 22:38
Herkese Merhaba,

Dün Yedikule Canli barınaginda tüm canli severlerin bir araya geldigi bir piknik düzenlendi. Ben de bir canli sever olarak tüm günümü oraya ayirdim. Amac barinaga yardimin saglanmasi yaninda hosca vakit gecirip orada bulunan 2000 küsur canliyi sevindirmekti. Herbiribi birbirinden sevimli binlere köpecik, kendi ve gönüllü imkanlari ile bir arada durmaya calisiyor. Canlari sıkılsada gidecek bir yerleri yok.
Orada yer alanlarin cogu para karsiligi zevk icin alinip daha sonra hevesleri gectigi icin sahipleri tarafindan sokaga birakilan cins cins köpeciklerdi.
icim oldukca buruldu. Hepsi sevgiye ve sevilmeye hasret bir sekilde gelenlerin kendilerini sevmeleri icin bekliyorlardi. Kapi önüne birakilan minik yavrular, sahibi tarafindan her tür imkan verildikten sonra kapiya konan lessie cins köpecikler ve daha niceleri........
Gözlerim doldu. Kimisi cok hasta, kimisi yangindan kurtulmus, kimisinin gözleri görmüyor :((((((
Barinak yöneticisi Meral Hanim her tür cabayi sarf edip onlari memnun etmeye calisiyor. Madem bizler bu dünyayi bu canlilar ile paylasiyoruz o zaman onlara da zaman ayirmaliyiz.
1 ay kadar önce yolda sakat bulup oraya tedavi icin götürdügüm köpecigi görünce kendimi tutamayip agladim. Zavallicik tedavi olmus ama bir baska rahatsizliga yakalanip cok hastalanmis. Yerdeki o halini görünce şok oldum. Adini o gün findik olarak koymustum. Oradakilerde bu adi benimsemis olacaklar ki onu findik diye cagiriyorlar. Aradan onca zaman gecmesine ragmen ona ismi ile hitap edince o hüzünlü gözleriyle bana dönüp adeta " seni tanidim. sen beni buraya getiren kisisin" der gibi bakti. Bu nasil bir duygudur anlatamam.
Ben oldukca duygusal bir insan oldugum icin barinaga adim attiktan cikincaya kadar gecen zaman icersinden köpeciklerin o halinden dolayi epeyce üzüldüm.
Bir an düsündüm. Bizler diledigimiz zaman disari cikip geziyoruz. Degisik yerler görüyoruz. yiyoruz ve iciyoruz.
Ama onlar hayatlarini tamamlayincaya degin orda kafeslerde yasamak zorundalar :(((((
Sİzlerle bir günümü paylasmak istedim. Umarim sizleride üzmemisimdir.
Herkese iyi calismalar
Aslan

Düzenleyen Moses
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2006 Saat 23:31
Aslan bey, lütfen kendinizi üzmeyin. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınız, şimdiye kadar yazdığınız mesajlardan belli oluyor.

Şu an evimde bir anne ve 2 yavru kedi var. Terasımızda 1 anne ve 4 yavru daha var. Kapımızın öne de kedi dolu. Ben de bir hayvanseverim. Daha doğrusu öyle olduğumu zannederdim. Ama yıllar geçince, kışın sokakta bulduğu kediler uşumesin diye ev kiralayan, soğuk havalarda sokak köpeklerini arabasına doldurup, sabah tekrar bırakan insanlar tanıdım.
Bu insanlardan biriyle sürekli görüşüyorum.
Fakat benim üzüldüğüm, bu muhteşem insanların, yaptıkları fedakarlıklara rağmen sürekli çoğalan üzüntü içinde olmaları.

Yazdıklarınız, söyleminiz çok doğru. Ama lütfen siz de güzel kalbinizi fazladan üzmeyin.

IP
seth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2006 Saat 23:45
Aslan Bey yazınızı gördüğümden beri ne yazayım diye düşünüyordum.Caner'e katılıyorum.Sanmayın ki hayvanları bu şekilde gördükçe bizde üzülmüyoruz.Ama günümüz şartları sizinde bildiğiniz gibi çok zor.Bizlerde elimizden geldiğince sokakta gördüğümüz hayvanlarla ilgileniyoruz.Gönül isterki hepsine bakalım.Ama şartlar bunu çok zorlaştırıyor.Aslında bu tür hayvan barınakları olması çok çok güzel birşey.Önemli olan sayısını arttırabilmek.Bence bu tür girişimlerde bulunmak hayvanlar için daha doğru bir yaklaşım olabilir.Daha önce özellikle diğer sitede yazmış olduklarınız beni çok üzdü.Keşke bu konuda size yardımcı olabilseydim.Çorumda yaşadığım yıllarda bakma imkanımız olan kedimizi ve yavrularını hala özlüyorum.Şu anda bile bir köpek almayı çok istiyorum ama onu apartmana sokmakla iyiliğin aksine daha çok kötülük yapacığımı düşünüyorum.Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir.Saygılar.....
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/06/2006 Saat 03:20
Aslan.. Desteklerinin sürmesi icin üzülmen degil, cesaret toplaman lazim.. Sen, ben bir kac kisi daha derken hayvanlar hakettigi muameleyi daha iyi görecektir.. Günümüzün dünyasina artik daha iyi uyan bir söz var.. "Insanlari tanidikca, hayvanlari daha cok seviyorum.."

Üzülme, silkelen, elinden gelenin eniyisi herzaman yaptiginin bilincinde ol ;)

Selamlar..
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 201
Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/06/2006 Saat 10:48
"Insanlari tanidikca, hayvanlari daha cok seviyorum.."

tanıdığımız, gördüğümüz insanlar çevremizde sadece gözümüzün gördükleri...bunu unutmamak ve gönül gözümüz ile bakarak afrika ve benzeri yerlerde açlıktan ölen insanları daha öncelikli olarak görmemiz gerektiğini savunanlardanım.

yanlış anlaşılmasın...evinde bir kedi birde köpeği olan ve bu dostları ile 13 senedir yaşayan bir insanım; yani bende gerçek bir hayvansever olduğumu rahatça söyleyebilirim. Ancak demek istediğim:

Bizler ki kimsenin birdaha görmeyeceği ayrıntılar bile olsa kokpit panellerini sırf kendimiz verilen emeği bildiğimiz için yapıp sonra üzerlerini kapatan; yani sadece gözün gördüğüne değil gönlünde gördüğüne önem veren insanlar olarak bence hayvanlar için harcanan sağlık ve yiyecek giderleri ile kaç insanın kurtarılabileceğinide düşünmeliyiz. Ve afrika gibi ülkelerde açlıktan ölen insanların ölümlerindeki dolaylı payımızıda görmeliyiz. Gidip görmüş biri olarak rahatça söyleyebilirimki çevremizdeki hayvanların çaresizliklerine karşı gösterdiğimiz hassasiyet tamamen gördüğümüz en çaresiz durumun bu olmasından ve kendimizde bir suçluluk hissetmemizden kaynaklanıyor...oysaki dünya çok daha büyük acılarla çalkalanıyor.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/06/2006 Saat 22:50
Bakıma muhtaç hayvanlara yapılacak yardım giderleri ile açlıkla mücadeleyi kıyaslar yada karıştırırsak bence yanılgıya düşeriz.

Örneğin ben stokladığım maketlere, aldığım malzemelere, evimin önündeki kedileri besleme masrafımdan kat kat fazlasını ödüyorum. Bu ve benzer örnekler durumu daha da açmaza sürükler.

Dünyada yaşanan acılar ile çaresizlik izafi konular. Kafese kapatılmış hasta bir hayvan sadece çaresizdir. Tıpkı savaşın içinde kalmış çocuk gibi. Aslında savaşın ortasında kalmış çocuk öreneğini somut şekilde yazdım fakat forum kurallarını düşünerek sildim.

Kısacası; dünyada yaşanan acıların da çaresizliklerin de hayvanların yaşadıklarının da farkındayız. Zaten duyarlılığımızın mecburiyeti bu. Konu hakkındaki söylemlerimizin kaynağı bu.

Hayvan sevmekle kalmayıp, yaşamaları için yardımcı olan kişiler, emin olun ki, acının ve çaresizliğin ne olduğunu bilen insanlardır.

Aslolan; insan hayvan ayırımı, küçük acı büyük acı ayırımı değil, yettiği kadarıyla bu sorunları çözebilecek "tek"; "sevgi" dir.

Başlığı açan Aslan arkadaşımızın, üzüntüsünü bizimle paylaşmasının sebebi de "sevgi" dir.
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 10:37
Yazdıklarımın Aslan beyin yaptıklarına getirilmiş bir eleştiri olarak algılanmasını asla istemem...sonuna kadar bu fikir ve davranışlarının arkasındayım Aslan beyin...
Beni gerçekten rahatsız eden ve üzen kısmı hayvanlara yapılan yardımlar ve onalrın mamalarına harcanan paralar vs. değil; aşağıda sizin yazınızdan yaptığım alıntıdaki gerçeklerdir:

" Ama yıllar geçince, kışın sokakta bulduğu kediler uşumesin diye ev kiralayan, soğuk havalarda sokak köpeklerini arabasına doldurup, sabah tekrar bırakan insanlar tanıdım.
"
işte beni üzen ve bir önceki mesajımı yazmama sebep olan yaklaşım bu tavra ve düşünceye karşı olan itirazımdı. Tekrar; olası bir yanlış anlama ihtimaline karşı belirtmek isterimki fikrim ve davranışlarım Aslan beyinkiler ile bu konuda paraleldir. Üzüntüm insanlardan kaçan, hatta nefret eden; hayvanlara karşı gösterdiği ilgi ve alakayı insanlara karşı göstermeyenlerin varlığıdır.
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 759
Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 12:02
insanlardan nefret etmek çok acaip bi durum değil bence....ben hiç ırza geçen,ev soyan yada soykırım yapan hayvan görmedim....veya konuyu alakasız yerlere taşıyacaksak,ozon tabakasını delen,Alaskanın ortasına petrol platformu kuran yada çocukların üstüne napalm atan hayvanda yok....elbetteki afrikadaki aç çocuklarla bunların bi ilgisi yok....tıpkı afganistan yada ıraktaki çocuklarla bi ilgisi olmadığı gibi...bugün dünya üzerinde yaklaşık 800 milyon insan aç ve her yıl ortalama 11 milyon insan bu yüzden ölüyor...bunun sebeblerini anlamamız içinde oturup yerleşik düzeni,kapitalizmi sorgulamamız gerekir....ancak bütün bunların sokaktaki hayvanlara yardım etmeyi size göre abartan insanlarla ne ilgisi var anlayamadım....
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 04:27
Sayın yoda, "kışın sokakta bulduğu kediler uşumesin diye ev kiralayan, soğuk havalarda sokak köpeklerini arabasına doldurup, sabah tekrar bırakan insanlar" zannettiğiniz gibi "insanlardan kaçan, hatta nefret eden" insanlar değiller.
Kısacası itirazınız yersiz.
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/06/2006 Saat 10:21
[QUOTE=Mueve] Sayın yoda, "kışın sokakta bulduğu kediler uşumesin diye ev kiralayan, soğuk havalarda sokak köpeklerini arabasına doldurup, sabah tekrar bırakan insanlar" zannettiğiniz gibi "insanlardan kaçan, hatta nefret eden" insanlar değiller.
QUOTE]
keşke öyle olmasaydı ama akademik çalışmalarında gösterdiği üzere bu durum aynen benim söylediğim temellerde yatıyor...yani tabiiki filmlerdeki gibi insanlardan kaçan, saklanan yarı deli görünümde insanlar değiller bu hareketleri yapanlar...ancak asla kendi üst bilinçleri ile değil; bilinç altlarına işlenmiş ve bahsini ettiğim tavırların dışa vurumu olarak yapıyorlar bu eylemleri.

Birde "kısacası itirazınız yersiz" demişsiniz ama neye istinaden onu anlayamadım. Ben bu konuya off-topic başlığı altında olduğu için mesaj atarak konuya bir ek getirmek istedim. İtirazımın yersiz olmadığını düşünüyorum; ve hatta hayvanların bu durumda olmalarına sebep olan alt nedenlere yönlendirmek istedim konuyu.

Hayvanlar ile insanlar arasındaki en temel fark olan "bilincinin bilincinde olma" durumu nedeni ile hayvanları insanlar gibi çevreye zararlı ve saygısız şeyler yapmıyorlar diye sevmek, insanlardan da bunları yapıyorlar diye nefret etmek tamamı ile yanlış bir anlaşılmaya mahal verir düşüncesindeyim.

Bu konu ve hayvanlara karşı "şehir" insanının bu ev kiralayan tavrı felsefe ve psikoloji sınıflarında çarpık bir yaklaşımı inceleme adına tartışılıyor. Biz bu noktada yersiz diyerek sonlandıracaksak sonlandıralım bu konuyu...ancak fikirsel olarak hayvan sevgisini, hayvanlara acımak güdüsünün bir adım ötesine geçiremez isek dünyayı paylaştığımız bu dostlarımızın acısı sadece Aslan bey gibi bu işi bizzat ele alanların sayısı oranında dinecektir ve hiç şüphesiz bu her dönemde yetersiz bir çaba olacaktır. Saygılarımla.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 03:28
Psikoloji ve felsefe sınıfları tartışa dursunlar.

İnsanları tanıdıkca hayvanları daha çok sevmek, insanlardan nefret etmek anlamına gelmiyor. Sanırım bu gerçeği değil dogmatizmden arınmış felsefe, hiçbir bilim tartışmaz.

İnsanları akademik yada söyleşi temelinde genellememize gerek yok.

İtirazınızın yersiz olmasının sebebi; benim bahsettiğim insanların, zannettiğiniz üzere, insanlardan kaçan ve insanları sevmeyen bireyler olmaması.
Yoksa diğer konular hakkında itirazlarınız, bana onların yersiz olduğunu sözleme hakkını tanımaz.

Sevgi dolu günler.
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/06/2006 Saat 09:34
felsefe herşeyi tartışır.
herkeze sevgi dolu günler....
IP