![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/06/2006 Saat 08:57 |
Selamlar herkese,
Armorama'daki Campaignlerden "Operation: Club Med" için yapmaya başladığım bir model. Pistolemin sabote edilmesi sonucu boya işlerini biraz bırakıp montaja giriştim, montajları bitirip tekrar topluca boyaya döneceğim. "Operation: Club Med" kampanyasının amacı 1941-43 seneleri içerisinde belirtilen Afrika ve İtalya'daki cephelere ve çatışmalara katılmış bir araç üretmek. Bunun için benim seçtiğim ise Afrika'da Rommel'e karşı savaşan İngiliz 8. Ordusunun top çekmekle görevli Dört Çeker Traktörü oldu. Bilmeyenler için mal şudur: ![]() Quad Tractor, (Dört Çeker Traktör veya Dört Çeker Çekici olarak çevirebiliriz), İngilizler tarafından pek çok amaçla kullanılan bir mal. Asıl amacı yük, özellikle ağır top arabalarını çekmek ve Tamiya'nın verdiği model de buna uygun. Ama bunun dışında keşif, yük taşıma, servis ve hatta Japon polisi tarafından "gösteri bastırma" (bizim su sıkan panzerler gibi) görevlerinde kullanılmış. Modelimiz Tamiya'nın ilk serilerinden olan bir kit, o seriye has özellikleri taşıyor: detaysız, basit ve az parçalı, uyum sorunları fazla olmayan(az parça olmasından dolayı) bir model. Ucuza çabuk modeller üretmek için ideal bir seri, fakat hemen hepsinde de kötü bir süprizle karşılaşmak olası. Yapım planını takip ederek gitmenizi tavsiye ederim. Aracın yürür aksamı ve şasisi alt kademelerde planın ayrı ayrı yaptırdığı montajların sonraki adımlarda birleşmesinden oluşuyor. Ön aks, arka aks, motor ve şasiyi ayrı ayrı hazırlayıp son adımda hepsini birbirine takıp şaftlarla bağlıyorsunuz. Karışık görünse de planı takip ettiğiniz sürece gayet kolay. Şasi üretimi sırasında kitimiz: ![]() Bu da şasi bitirilmişken, kitin altındaki karmakarışık yürür aksam. Her şey bitince bu keşmekeşin görünmeyecek olması üzücü, zaten kitin bütün uğraştıran yeri burası. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
İç mekan namına pek bir numara yok. Sadece 6 adet koltuk, bir direksiyon ve vites kolları ile basit bir konsol var, onlar da biraz "geçiştirilmiş". Motorla beraber şöyle :
![]() Yapım kolaylığı bakımından şasiye tepeden tam oturan kasayı ayrı üretip ayrı ayrı iç mekanı boyayacağım. En azından öyle düşünüyordum... Ta ki alttaki süprizle karşılaşıncaya kadar. Eveeet, şimdi kitin patladığı yere geliyoruz. Aletin "burnuna" zımpara yapın, kesin biçin itiştirin kakıştırın, hiçbir şekilde gövdeye tam oturmuyor. Haydi onu geçtim, motoru kapatan bölüm ayrı ayrı parçalardan oluşuyor ve bu parçaların her biri ayrı telden çalıyor. Ortaya şunun gibi bir görünüm çıkıyor(üst kısmı emaneten koydum, yapıştırmadım): ![]() Macunla tesviyesi kolay olacak olsa da, canımı sıkan şey camların sadece içerden yapıştırılabilmesi. Meali, bütün camlar yapışacak, tesviye yapılacak, en son tek tek o camlar maskelenecek haydin boyanacak. Gövde uyumunda problem olmasaydı, kasayla şasiyi ayrı ayrı boyayıp vernikleyip camları yapıştırıp en son tık diye birleştirecektim. Sağlık olsun diyorum. Kısmetse kardeşi bitirip arkasına İngilizlerin 25 pounder topu koyacağım, 8. Ordu için top çeken bir traktör olacak. Düzenleyen Emroglan |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Burak Öztan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
![]() ![]() ![]() |
Benim kafam hala Puma ve kolu bacağı kesilen figürde kaldı. :)))
Kiti güzel toplamışsın.Hayırlısı diyelim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Puma yalapşap bitirilir gibi yapılıp Tepe Nautilustaki kuvvetleri desteklemeye gönderildi(Yola çıkmaya 10 dk kala hala boya yiyordu). Kolu bacağı kesilen figür ise bekleyişte, Temmuz ayında Jeepleri bitirirken o amcayı da yoğun bakımdan çıkartacağız.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
kiti tavsiye eder misin yoksa uğraşmaya değmez mi? dış parçaların detayı ne durumda? kolay gelsin
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Uğraşmak derken... Resimlerde gördüğünüz kadarını toparlamak 1 gün ya alır ya almaz. Fakat sorun olacak tarafı, bütün camlarını takıp maskeleyip sonra boyamak zorunda olmak. Yaparım dersen kit iyidir, kasar dersen bulaşma derim. Montajın kalanı kit çok basit olduğu için kolay.
Dış detaylar olarak ilk nesil Tamiya'dan ne beklersen o kadarı var. Hiçbir fazlası veya göze çarpan bir özelliği yok. Metal manyaklığı içinse değişecek pek parça yok çoğunluğu zaten tek parça geliyor... Bir de arkasına top takacaksan Tamiya'da 25 pounder ve 6 pounder toplar var, yalnız bunlar bulunmuyor (İtrixteki 25 pounder'ı ben ayırdım 6 pounder hala duruyor). |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
The_King
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
![]() ![]() ![]() |
Ön konsol, koltuklar ve zemin gibi iç detaylar için hangi renkler önerilmiş? Bende bunu 72 sine girişeceğim ama renk kodları verilmemişti. Şayet verilmişse yazabilirmisin. Kolay gelsin... |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin, bu kitin 25pdr lik top ile birlikte kutulanmis versiyonuda var.. Tamiya seri numarasi 35044..
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: The_King
Ön konsol, koltuklar ve zemin gibi iç detaylar için hangi renkler önerilmiş? Bende bunu 72 sine girişeceğim ama renk kodları verilmemişti. Şayet verilmişse yazabilirmisin. Kolay gelsin... İç mekan için hiçbir renk kodu verilmemiş. Zaten aracın tümü için "Şöylece bir dark yellow iyidir, ama çok kasacaksanız 8. Ordu şöyle bir kamo uygulamıştır" tarzı bir yaklaşım söz konusu. Benim görebildiğim aracın içi dışıyla aynı renk, koltuklarsa haki ile solmuş kızıl kahve arası tuhaf bir renk. Ben direk haki basıp yağlıboyayla tonunu kaydırmayı planlıyorum. Özgür bey, ben T.C. sınırları içinde o kiti görmedim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Aracın camları epey zorlayacak gibi görünüyor.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Bu araçtan MMY'de görüp almıştım. Alt şasiyi topladım. Üst ve altı ayrı ayrı boyadım. Sonra araç yapıştırılmak ve daha da toparlanmak üzere peder beye intikal ettiydi. Burada torun terörüne maruz kalmıştı. Son hali nedir ve hatta nerededir bilinmemektedir :)
İyi modeller Tolga |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Valla nasıl pazarlama bilmem ama 25 pounder da bulunmuyor ne hikmetse :)
Demin içini boyadım, kapıların falan içindeki kalıp izleri canımı sıkmaya başladı, direk oyun kartı veya benzeri bir şeyle üstünü mü kapatsam diye düşünüyorum. Dikdörtgen derin kutuların içindeki delik yuvarlak şeklindeki baskı izlerini temizlemekten kolay olsa gerek. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |