Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yarışma ve Sergiler | |
Modelsitesi Forumu : Duyuru ve Uyarılar : Yarışma ve Sergiler |
Konu: İzmir Model Sergisi | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Konu: İzmir Model Sergisi Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 02:19 |
Herkese merhabalar.
Yaklaşık on yıllık modelcilik hayatımda hep istediğim bir şey vardı.İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük ili ama modelcilikle ilgilenen sayısı ve bununla ilgili faaliyetler çok azdı.Bu sayıyı artırmak adına çeşitli sergiler düzenlenmişti ama bu sırf plastik model üzerine açılan sergilerden ziyade ortak sergilerdi.Tamamen plastik model üzerine açılan sergilerde küçük çaplı olmaktan kurtulamadılar. Bu durumu değiştirmek ve zamanla azalan modelciliğe olan ilgiyi en azından İzmir’de artırmak adına bir süredir düşündüğümüz geniş çaplı bir plastik model sergisi açma girişimlerimizde son noktalara gelmiş bulunmaktayız. Serginin kapsamı plastikle ve ahşapla yapılabilen hareketsiz her türlü maket ve model olacaktır.Eskilerinden farklı olarak bu sergi sadece İzmirli modelcilerle sınırlı olmayıp katılmak isteyen bütün modelci arkadaşlarımıza açık bir sergi olacaktır. Sergi yeri olarak birkaç alternatifimiz mevcut.Şu an için düşünülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunduğumuz yer Kültürpark Fuar Alanında bulunan İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezidir.Katılım ve model sayısına göre yer konusu tekrar değerlendirilecektir. Sergi zamanı olarak düşünülen; amacımıza daha çok hizmet etmesi ve ziyaretçi sayısını maksimumda tutmak için okulların yarıyıl tatili olan Şubat tatilinde olacaktır.Şu an için bir haftayla sınırlandırdığımız sergi zamanını duruma göre iki haftaya çıkarabiliriz.Tabiiki buna bir an önce karar verilmesi gerekiyor. Sergiye katılmak isteyen arkadaşlarımızı burada misafir etmek içinde çalışmalarımız sürüyor.Kendisi gelemeyip model göndermek isteyen arkadaşlarımızın modellerine gözümüz gibi bakılacaktır.Bu mesaj 31 EKİM 2006 tarihine kadar bu sitede yayınlanacaktır.Bu tarihe kadar model göndermek veya bizleri sergide yalnız bırakmak istemeyen arkadaşlarımız katılacağı modellerin adını, ölçeğini ve boyutlarını bana bu konudan veya özel olarak bildirebilirler. Artık çoğumuzunda kabul ettiği gibi modelcilik şahsi olarak yapılan bir hobi olmaktan çıkmıştır.Zaman birlikte olup, yaptığımız çalışmaları, bilgilerimizi birbirimizle ve bu hobiye başlamak için hevesli olan bir çok insanla paylaşma ve bu hobiyi yeni nesile aşılama zamanıdır.Bu bağlamda modelciliğe gönül veren bütün arkadaşlarımızı birlikte görmek dileklerimizle çalışmalarınızı bekliyoruz…… Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 02:57 |
Biraz uzun bir metin olmuş..ama..iyi olmuş..
Hissiyatımızı gayet güzel anlatmışsın.Teşekürler. |
|
SweetChild
Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 03:21 |
selamlar
bizim denizlide açtığımız sergi beklediğimizden fazla tepki aldık ve ilimizde gizli cevherleri çıkardık. bu konuda her türlü yardıma açığım. iyi modeller |
|
SweetChild
|
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 04:09 |
Çok sevindirici bir haber.Yer ve tarih konusunda da daha iyi bir seçim olamazdı.İzmirli modelciler olarak hazırlığından katılımına kadar her noktasında sahip çıkmamız gereken bir organizasyon.
Düzenleyen Ediz |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 04:21 |
Şayet o tarihte askere gitmemiş olursam tam kadro modellerim ve ben emrinize amadeyiz.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 05:14 |
Osman abi gibi bende o tarihlerde bir sorun çıkmazsa yeni modellerim ve güzel modellerimle orda olacağım...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 08:36 |
zaman ayarlaması çok güzel....kendimi ona göre ayarlıyacağım...en azından 15...20 model ile(karışık ama....haberiniz olsun) emrinize amadeyim.... inşallah hava durumlarıda ona göre iyi olur o tarihte....vede Osmanla,Melihle,sizlerle birebir görüşeceğim için şimdiden çok mutluyum...kolay gelsin sizlere....Burak nerdesin???????? esenlikler diliyorum....
|
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 09:14 |
Ohhh Ohhhhh bu haber güzel işte :)))
Orda olacağım söz veriyorum. Modelci sözü :)))) Şu an hali hazırda 2 modelim var. (sergilenebileceğini düşündüğüm ;-) Cahiliye dönemimi saymıyorum çünkü :) onları aşağıda yazıyorum. ----------------------------------------- 1) 1/32 Trumpeter MiG -3: uzunluk: 26cm. kanat açıklığı: 32cm 2) 1/142 Revell Northsea Fishing Trawler Uzunluk: 37cm. ------------------------------------------ Bu yukarıda yazdıklarım bitmiş, emir ve görüşlerinizi beklemektedir :)) sergiye kadar ayda ortalama 1 model çıkartmaya çalışacağım. sergiye doğru tahmini 10 model (gemi, afv, uçak karışık olacak.) ile orda olacağım. İzmirli modelciler olarak bütün modelcileri ve modellerini bekliyoruz. Haydin herkes tezgah başına... |
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 01/06/2006 Saat 18:28 |
Orjinalini yazan: F-4E
zaman ayarlaması çok güzel....kendimi ona göre ayarlıyacağım...en azından 15...20 model ile(karışık ama....haberiniz olsun) emrinize amadeyim.... inşallah hava durumlarıda ona göre iyi olur o tarihte....vede Osmanla,Melihle,sizlerle birebir görüşeceğim için şimdiden çok mutluyum...kolay gelsin sizlere....Burak nerdesin???????? esenlikler diliyorum.... İzzet Hocam sergi bahane olmasın.Her zaman bekleriz.Buralara yolunuz düşerse mutlaka haberimiz olsun. Ayrıca model konusunda bir ayrım yapmayacağız.Özellikle sizin gibi figür yapan arkadaşlardan da destek bekliyoruz. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
CENK
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
Gönderim Zamanı: 02/06/2006 Saat 01:15 |
Tarih olarak çok dğru bir zaman olmuş. Şuan için bitmiş olarak duran 12 model ile (2 adet ahşap gemi olmak üzere) ve o tarihe kadarda 9 tane daha bitirmeyi planlıyorum.
|
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 19:04 |
30 model benden ayrıca o tarihe kadar 15 in üzerine çıkarım....
izzet hocam sizinle tanışmak benim için çok önemli özel misafir olarak almak isterim.... körfeze nazı odanızı hazır bilin... saygılar |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 21:43 |
Nesimi okurken şaşı oldum bir saattir Zekeriya Beyaz hoca gibi dolanıyorum.Şakası bir yana iyi olacak tabiki İzmirde böyle bir faliyetin olması aslında toplantılardada konuşmuştuk bunu birdefa ile sınırlandırmayıp gelenekselleştirip heryıl yapmak.Ancak İzmir dışından katılmak isteyen arkadaşların çoğunun endişesi kalacak yer ve modelcilik seviyesi, bence artık herkes şunu kabullense iyi olacak modelin iyisi veya kötüsü olmaz önemli olan azmedip emek harcanarak birşeyler yapmak zaten boyanıp biten model güzel olur.Şubat ayı gelsede şöyle doya, doya değişik modeller görsek, başka illerdeki modelci arkadaşlarla tanışsak.
|
|
4 EVR COOL
|
|
odokan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 27/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 23:19 |
Valla arkadaşlar bende neden İzmirde böyle şeyler olmuo diye üzülüodum,gerçekten çok iyi olur,foruma daa bugün katıldım ve ilk okuduğum mesajla acaip mutlu oldum :) Şubatı şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum,gerçi uzundur maket yapmıodum ama şimdi bişeyler yapmaya çalışayım.Kalitesi çok güzel olmayacaktır muhtemelen ama olsun maksat bu işe gönül verenlerle bir arada olabilmek.Fırsat buldukça foruma girmeye ve yaptığım modeller yada takıldığım konular hakkında yardım istemek vb. gibi şeyler yapmaya çalışacağım,saygılar.
|
|
seth
Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 23:22 |
Orjinalini yazan: desert-rat
Nesimi okurken şaşı oldum bir saattir Zekeriya Beyaz hoca gibi dolanıyorum.Şakası bir yana iyi olacak tabiki İzmirde böyle bir faliyetin olması aslında toplantılardada konuşmuştuk bunu birdefa ile sınırlandırmayıp gelenekselleştirip heryıl yapmak.Ancak İzmir dışından katılmak isteyen arkadaşların çoğunun endişesi kalacak yer ve modelcilik seviyesi, bence artık herkes şunu kabullense iyi olacak modelin iyisi veya kötüsü olmaz önemli olan azmedip emek harcanarak birşeyler yapmak zaten boyanıp biten model güzel olur.Şubat ayı gelsede şöyle doya, doya değişik modeller görsek, başka illerdeki modelci arkadaşlarla tanışsak. Ogün Abi daha önceki toplantılarımıza katılmış olsaydın daha ayrıntılı bilgin olurdu.Tabii ki bu bir başlangıç.Devamı mutlaka gelecek ama benim isteğim bu organizasyonların sadece maket içerikli olması.Diğer sınıflarla sergi daha önceleri çok defa yapıldı İzmir'de. İyi modelden kastım bu sergiye model göndermek isteyen kişilerin kendisinin iyi olarak gördüğü modellerdi.Böyle bir sergiye modelinin girebileceğine karar vermesi yeterli.Umarım anlatabildim. Kalacak yer konusu zaten ilk anda çözülmüştü.Özellikle bu sergiyi tatil zamanına getirmeye çalıştık.Türk Kolejinde tatil zamanı öğrenciler bulunmuyor.Yatakhaneler boş olacak. Sergi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Belediye ile ilgili bazı problemleri çözdüğümüzde kesin zaman ve yeri duyuracağım..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
seth
Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 23:29 |
Orjinalini yazan: odokan
Valla arkadaşlar bende neden İzmirde böyle şeyler olmuo diye üzülüodum,gerçekten çok iyi olur,foruma daa bugün katıldım ve ilk okuduğum mesajla acaip mutlu oldum :) Şubatı şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum,gerçi uzundur maket yapmıodum ama şimdi bişeyler yapmaya çalışayım.Kalitesi çok güzel olmayacaktır muhtemelen ama olsun maksat bu işe gönül verenlerle bir arada olabilmek.Fırsat buldukça foruma girmeye ve yaptığım modeller yada takıldığım konular hakkında yardım istemek vb. gibi şeyler yapmaya çalışacağım,saygılar. Özgür Bey aramıza hoşgeldiniz.Modelcilikle ilgili her konuda yardımcı olmaya hazırız.Konu ne olursa olsun.Sergi zamanı biraz uzak.Daha önce bizlerle tanışmak isterseniz düzenlediğimiz toplantılara bekleriz.Bu ay bir çoğumuz tatilde olduğu için herhangi bir toplantı düzenlemedik.Ama Ağustos'tan itibaren toplantılarımız sürekli olacak.Mutlaka bekleriz..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
odokan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 27/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Gönderim Zamanı: 19/07/2006 Saat 04:27 |
İmkanlarım el verdiğince toplantılarada gerçekten katılmak isterim,toplantı yeri ve zamanını nasıl öğrenebilirim,gene burda mı yazıosunuz beni bilgilendirirseniz sevinirim.
|
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 19/07/2006 Saat 04:48 |
Hoş geldin :) Toplantı yeri ve zamanını buradan duyuruyoruz.
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 19/07/2006 Saat 09:51 |
Orjinalini yazan: odokan
Valla arkadaşlar bende neden İzmirde böyle şeyler olmuo diye üzülüodum,gerçekten çok iyi olur,foruma daa bugün katıldım ve ilk okuduğum mesajla acaip mutlu oldum :) Şubatı şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum,gerçi uzundur maket yapmıodum ama şimdi bişeyler yapmaya çalışayım.Kalitesi çok güzel olmayacaktır muhtemelen ama olsun maksat bu işe gönül verenlerle bir arada olabilmek.Fırsat buldukça foruma girmeye ve yaptığım modeller yada takıldığım konular hakkında yardım istemek vb. gibi şeyler yapmaya çalışacağım,saygılar. sayın il emniyet müdürüm ve şube müdürüm'ün de katıldığı izmirli bir çok arkadaşında katılımıyla gerçekleşen sergi daha sonra 1 tanesi izmirde 1 tanesi denizlide olmak üzere ( bu arada istanbuldan denizliye model gönderen arkadaşlara teşekkürler huzurlarınızda) 2sergi daha açmıştık ama fazla dillendirilmediği için haberiniz olmaması normal... işte herkes bişeyler yapmaya çalışıyor ama birlikte hareket edersek daha çok ses getiririz... hadi sergiye model isteriz... bu arada bu benim masa bundan nice güzelleride vardı... teoman hocam sabri(saral 100) ceyhan haluk(mentor) ufuk engin kayral hocam gibi isimler muhteşem katılımdaydı... Düzenleyen çevikbir |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |