Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: boya ve decal sökümü Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
jacko
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 208
Alıntı jacko Cevaplabullet Konu: boya ve decal sökümü
    Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 18:37
herkese merhabalar
elimde boyayıpta rengini beğenmediğim bir man tg-a var en düzgün ve başımı ağrıtmayacak şekilde boyasını sökmek istiyorum nasıl yapabilirim renk fıstık yeşili biraz frapan oldu:)) şimdi beyaza dönmeyi planlıyorum ama önce boyayı sökmem gerekiyor yardımlar için şimdiden teşekkürler
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 19:39
yöntem 1:
Şundan alırsınız. Modele sıkarsınız. Hemen akabinde bir diş fırçası ile fırçalar, gerekirse tekrarlar en son durularsınız.

Yöntem 2:
Mr Muscle fırın temizleyici sprey alırsınız. Modeli bir kavanoza ya da poşete koyarsınız. Fırın temizleyiciyi üzerine sıkarsınız. Ağzını kapatıp yarım saat beklersiniz, sonra su altında yıkarsınız. Gerekirse tekrarlarsınız.

Yöntem 3:
Modeli hidrolik fren yağına yatırır, bir gece beklersiniz. Sonra yağını süzüp güzelce deterjanla yıkarsınız.

Yöntem 4: Makette fazla detay yoksa direk zımparalayıp üzerine yeni boyayı atarsınız.

İlk üç yöntemde elinizde eldiven olsun mutlaka. Benim tavsiyem 1 ya da 2 dir, 3 çok pis bir yötem. 4'ün kullanımı ise kısıtlı. Camlardaki boyayı da çıkarmak isterseniz matlaşma olur, sonradan compound ya da dişmacunu ile cilalayıp parlatmanız gerekir.
Kolay gelsin.
Yeminli modelci
IP
jacko
Üye
Üye
Simge

Alıntı jacko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 20:21
en uygunu Mr Muscle gibi duruyor peki bu yağ sökücünün plastik üzerinde aşırı bir etkisi oluyor mu yani ne kadar tatbik etmeliyim ince bir yağ filmi şeklindemi yoksa allah ne verdiyse mi
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 20:30
Bence de en uygunu mr muscle. Zaten köpük olarak çıkıyor, sıkın bütün modeli kaplasın. Biraz sonra sönüp su gibi bir kıvama geçiyor zaten. Ara ara modele bakıp kalkan boyaları temizlemek işe yarar. Plastiğe bir zararı olmuyor, sadece çok uzun kalırsa putty'yi de söktüğü için (stinca da yapıyor onu) bir daha doldurma ve zımparalama gerekir. Sizinki araba gövdesi olduğu için bir yarım saat bekleyin demiştim (putty yoktur diye).
Putty varsa sıkıp bir 10'ar dakikalık aralıklarla kontrol etmek, boya sökülür sökülmez yıkamak daha iyi olur.
Etki süresi ve tekrar sayısı boyanın kalınlığına ve kemikleşmiş olup olmadığına göre değişiyor. Normalde bir gün önce atılmış tek kat ince boyayı hemen anında çıkarıyor. Eski/kalın boyalar için daha uzun beklemek ya da işlemi tekrarlamak gerekiyor.

Düzenleyen KaanX
Yeminli modelci
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 20:30
Mr Muscle köpük şeklindedir, hacimli traş köpüğü gibi sıktıkça köpürür, modeli köpükle tamamen kaplayın, torbaya öyle koyun. Kokusuna dikkat edin, çok solumayın.

Not: Kaan pişti olmuş görseydim yazmazdım kusura bakma.

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
jacko
Üye
Üye
Simge

Alıntı jacko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 20:56
plastik üzerinde çok fazla etkisi yok anladığım kadarıyla yani plastiği eğip bükmesin
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 21:10
Bükmez :)
Yeminli modelci
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 22:34
Orjinalini yazan: jacko

herkese merhabalar
elimde boyayıpta rengini beğenmediğim bir man tg-a var en düzgün ve başımı ağrıtmayacak şekilde boyasını sökmek istiyorum nasıl yapabilirim renk fıstık yeşili biraz frapan oldu:)) şimdi beyaza dönmeyi planlıyorum ama önce boyayı sökmem gerekiyor yardımlar için şimdiden teşekkürler

Pistole boyası ise temiz bir bez alın. Üzerine biraz izopril alkol dökün ve silin.

Eğer fırça ile boyamışsanız biraz uğraşmanız gerekecek. En temiz ve kolay yollarından birisi de bana göre bu. Zira ikinci el kitlerle uğraştığım için genelde bu yönteme başvuruyorum.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide