Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: figür boyama | |
Yazar | Mesaj |
jesus
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: figür boyama Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 07:31 |
merhaba arkadaşlar.ben isa.modelcilikte yeniyim.size şunu sormak isterim.figür boyamada yağlı boyamı yoksa enamel mi kullanmak iyi olur.sizce hangisi tercih edilmeli.yardım ederseniz sevinirim.
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 08:02 |
Yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak veya sarımsaklamasak da mı saklasak?
İkisinide yapan ustalarımız vardır. Tercih sizin. Bence hangisi içinize siner ve kolayınıza gelirse... Tolga |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 08:24 |
Öncelikle dilbilgisi kurallarına dikkat göstererek başlamak uygun olur. Sonra, bana sorarsanız, ikisini de deneyin. Hangisi size daha uygun gelirse onu tercih edin. Tolga abimin de buyurduğu gibi "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır". En iyi yol bildiğiniz yoldur. Kolay gelsin.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 09:11 |
Buyurmak ne kelime...
Hele bir girişin. Kormadan fotoğraflarınızı buraya basın. Figür işinde ciddi kafa yoran, emek harcayan arkadaşların önerileri sizi yönlendirecektir. Ben hala 4 yıl önce ilk topladığım figürün suratını nasıl yaptığıma kafa yorarım :) İnternette konuyla ilgili çok sayıda makale var. Tavsiyem büst, 120 mm veya 1/16 gibi büyük boyuttan önce 1/35, 1/48 gibi boyutlarda el alıştırması hem bütçe hem de tatmin açısıdan iyi olacaktır. Detay, ışık-gölge oyunlarında uzmanlaştıkça ölçek büyütebilirsiniz. (Bu doktor olmayan birinin reçete hazırlaması gibi oldu, iyisi mi kafanıza göre takılın) Boya konusunda örneğin 1/48'de ground crew için akrelik boya kullandım. Bana çok pratik geldi. İyi modeller, Tolga Düzenleyen tozbek |
|
zwan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 204 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 18:36 |
Jesus bey,
Boya tercihi tamamen size kalmış bir olay.Figür boyamasında her türlü boyayı kullanmak mevcut.Enamel ve yağlıboya dışında, isterseniz akrilik de kullanabilirsiniz. Benim uyguladığım yöntem : Beyaz akrilik astar üzerine yine akrilik boya kullanıp, daha sonra yağlıboya ile sonuca gitmektir.Akriliği tercih sebebim, figür boyamalarını evde yaptığım için, beni ve ev halkını (en önemlisi çocuklar) her türlü tiner bazlı tehlikeli maddeden uzaklaştırmaktır.Odayı ne kadar havalandırırsanız havalandırın, burnunuzun hissettiği tiner kokusunu, ciğerleriniz de hissetmiş demektir. Sevgiler Ragıp Oy |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 18:57 |
Doktor bey (Ragıp abi oluyor:) ilgili reçeteyi yazmış. Örneğin 1/48 yer ekibi-pilot boyamayla ilgili Ragıp abinin sitesinde ilginç bir yazı var. Astar yerine bunlar siyah kullanıyor: http://www.modelistan.com/teknikler/teknik_1/teknik_1.htm
|
|
jesus
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2006 Saat 20:56 |
çok teşekkür ederim.yardımlarınız için.bu gün istanbula gideceğim.beşiktaşta hobby mağazası varmış.sanırım orada bulabilirim boyaları.ekonomik olan bir mağaza varsa enamel boyalar için orayada giderim.tavsiye edeceğiniz bir yer varmı.taksimde var bi tanede bildiğim.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/05/2006 Saat 07:42 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |