Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: renk solması | |
Yazar | Mesaj |
cetin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: renk solması Gönderim Zamanı: 23/05/2006 Saat 19:54 |
Boyalarda renk solma sorunu en az olan boya türü hangisidir?Bu konuda boya-marka veya tavsiyeleri olan arkadaşlar olursa memnun olurum.
Teşekür ederim. |
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 23/05/2006 Saat 20:35 |
Doğrusunu söylemek gerekirse ben daha rengi solan maket boyasına rastlamadım. Biraz daha açabilir misiniz probleminizi? Boyanın solması iyi bile olur, gerçekçi eskitme sayılır. Biz ekstradan uğraşıyoruz boyaya solmuş efekti vermek için :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
cetin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2006 Saat 19:48 |
ilginize teşekür ederim.
Boyanın solması genelde kötü oluyor. Boyadığınız şeyler Güneşe maruz kalırsa bozulma çok daha hızlı oluyor.Renklerde zaman içerisinde solar. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2006 Saat 19:52 |
Bence bu solmayi engellemeden cok, maketleri saklama ile ilgili bir sorun?? Maketleri direk günes isigina maruz kalacak sekilde sergilemek pekte dogru bir karar olmasa gerek.. Normal sartlar altinda, yani mesela camekanli bir dolapta saklanan, vernik atilmis bir modelde solma olayiynin olacagini sanmiyorum, en azindan ben karsilasmadim..
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2006 Saat 20:01 |
Maketler direk güneş ışığı altında kalırsa boya solmasının yanında şeffaf parçaların sararması gibi bir sorun da oluyor. En doğrusu direk güneş almayacak şekilde saklamak.
|
|
Yeminli modelci
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2006 Saat 23:36 |
Enamel boyalar belirli bir süre sonra (10-15 yıl gibi) solarken, akrilik boyalarda bu durumun geçerli olmadığını duymuştum.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.
|
|
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 22:42 |
Ne yazykki do?ru de?il. Bütün boyalar solar. Sadece zaman ve saklama meselesi. Gün i?i?i içerisindeki UV isinlarynyn seviyesi solma hyzyny belirlemekte. Maket kesinlikle direk olarak gün i?iginy görmemeli.
|
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 03:41 |
camy sararsa yine iyi.güne?te kalan bir p-40 ymyn kanatlary marty kanatlary gibi e?ilmi?ti:( at çöpe canym modeli:(
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |