Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: F-102 A Delta Dagger | |
Yazar | Mesaj |
elbe1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
Konu: F-102 A Delta Dagger Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 22:18 |
Slmlar..!
Revell firmasının ürettiği 1:48 ölçek F-102A Delta Dagger ile ilgili bilgi arıyorum. Özellikle TuAF boyaması ve diğer ayrıntılar ile ilgili bilgilerinizi paylaşmak istiyorum. Teşekkürler. elbe1 Düzenleyen elbe1 |
|
liberty
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 01:45 |
OLE-NİKOLAJSEN.COM ADRESİNDE RESİMLER VAR
SEVGİLER |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 01:46 |
Sanıyorum Revell'in Monogram kalıplı bu modeli pek fazla bir değişiklik yapılmadan Türk Hava Kuvvetleri yapılabiliyor. Bir ara Kedi Decals aktifken uçağın kare-yuvarlak forsul dekallerini çıkartmıştı.
Akşam evden Hava Müzesi Plastik Model Uçak Kulüp bültenine bakıp boya numaralarını verebiliyor. Uçağı birebir görmek isterseniz, İstanbul'da tek kişilik A, Ankara'da da iki kişilik eğitim modeli TF-102 modelleri Hava Müzeleri'nde mevcut. Saygılarımla, Tolga ÖZBEK |
|
elbe1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 04:24 |
Hocam, teşekkürler...hemen araştırmaya başlayacağım!:)
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 07:24 |
Eveeettt... Akşam eve geldim ve Havacılık Müzesi Plastik Model Uçak Kulübü'nün bültenine el attım... Bu bultenlerden bir kaçı halen arşivimin en önemli dökümanlarının başında geliyor. 1990'ların başında A4 dosya kağıdı hatta bazı sayıları saman kağıda basılı bu bültenler gerçekten Türk Havacılık Tarihi için çok önemli birer döküman olma özelliklerini koruyor. 2002'de kuşe kağıda basılı olanlar ise Gayet hoş renkli fotoğraflarda içeriyor. Keşke yeniden çıkabilse. Veya en azından tüm sayılar scan edilip pdf formatında ihmpmuk sitesinde yanınlanabilse...
Serzenişte bulunduktan sonra :) sayfaları karıştırdığımızda Monogram kalıp 1/48 ölçek Revell kitin kanat açısından bazı sorunlar yaşadığı Çağrı Açıkgöz'ün makalesinde belirtilmiş. Bizdeki F-102'ler ilk dönem kanatlardan yanı Case X türüymüş. Kanat uçları hafif yukarı dönükmüş. Monogram yani Revell kitte ise sonraki dönem kanatlar CaseXX'ler mevcutmuş. Yani kanatlar hafif aşağı dönükmüş. Bu soruna Çağrı Açıkgöz sıcak su yardımı ile fotoğraflara bakarak düzeltmiş. Bizde kullanılan iki keşilik eğitim modeli TF-102'ler ise CaseXX yani yeni kanatlara sahipmiş. Eğer yeni bir modelci iseniz bu riskli bir operasyon hiç tavsiye etmem. Zaten kit dışa detay, hatırladığım kadarı ile oturma sorunları olan kit. Bu konuda kiti yapan arkadaşlarımız, konuyu araştırmış arkadaşlarımız muhakkak daha iyi cevaplar verecektir. Çağrı Bey'in bir kaç yıldır görevi nedeniyle pek sesi soluğu çıkmıyor ama Hakan Ün'den gerekli bilgileri alabilirsiniz... Gelelim boyama... Tüm gövdenin grisi FS16473. Burundaki siyah ise FS37038, beyaz FS17875, kırmızı da (ki kanat ortasındaki çıkıntılarda kullanılıyor) FS31136 veriliyor. Bunları mevcut bulabileceğiniz boya markalarının karşılıkları olarak bakabilirsiniz. Ole Nikolojsen'in sitesinin yanı sıra Hava Kuvvetleri'nin sitesinde de F-102 fotoğrafları bulunuyor. Bende Hasegawa'nın 1/72 F-102'si bulunuyor. İnşallah bir gün girişeceğim. Ne diyeyim, kolay gelsin... Eğer sorun olursa adresinize bültenin fotokopisini yollayabilirim... İyi modeller, Tolga Özbek Düzenleyen tozbek |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 07:40 |
Orjinalini yazan: tozbek
Veya en azından tüm sayılar scan edilip pdf formatında ihmpmuk sitesinde yanınlanabilse... Eski sayılar bende var.İstersen fotokopi çekerim sana. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 07:43 |
Orjinalini yazan: tozbek
Serzenişte bulunduktan sonra :) sayfaları karıştırdığımızda Monogram kalıp 1/48 ölçek Revell kitin kanat açısından bazı sorunlar yaşadığı Çağrı Açıkgöz'ün makalesinde belirtilmiş. Bizdeki F-102'ler ilk dönem kanatlardan yanı Case X türüymüş. Kanat uçları hafif yukarı dönükmüş. Monogram yani Revell kitte ise sonraki dönem kanatlar CaseXX'ler mevcutmuş. Yani kanatlar hafif aşağı dönükmüş. Bu soruna Çağrı Açıkgöz sıcak su yardımı ile fotoğraflara bakarak düzeltmiş. Bizde kullanılan iki keşilik eğitim modeli TF-102'ler ise CaseXX yani yeni kanatlara sahipmiş. Eğer yeni bir modelci iseniz bu riskli bir operasyon hiç tavsiye etmem. Monogramda 2 tane F-102 var.Revellde çıkanın kanatları doğru.Türk oluyor. |
|
tracker
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 09:23 |
Promodeller serisinde Monogram'in cikarttigi F-102'de kanat ne vaziyette? Aramizda Promodel F-102 yapan var veya elinde bu modelden olan var mi?
Serhat |
|
idris
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 10:00 |
Promodeller deki F-102 Türk oluyor.Zaten Revelldeki o.
|
|
elbe1
Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 23:22 |
Tolga hocam,
Elinizdeki bultenleri nasil temin edebiliriz? Turk Hava Kuvvetleri boyamasi konusunda pek tecrubeli degilim... Onlari tarama sansiniz var mi? |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 21/05/2006 Saat 00:21 |
Tarama şansım yok ama fotokopi mevcut... Private Message'dan adres yollar mısınız?
|
|
elbe1
Gönderim Zamanı: 21/05/2006 Saat 04:54 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |