Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: Yolcu uçagı yapan acemi | |
Yazar | Mesaj |
Berko
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/05/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Konu: Yolcu uçagı yapan acemi Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 04:26 |
Öncelikle belirteyim böyle sitenin varolması biz modelciler için çok yardımcı ve yararlı.
Ben sadece yolcu uçagı yapmayı seviorum ama 1 kac denemede bşarısız oldum.Artık bundan sonra yapacagım modelin cok iyi olmasını istedigimden çok sorum olacak diyebilirim.Geçen gün revellin 1/144 A380 modelini aldım.Sorularım şöyle: Uçak tamamen beyaz oldugu için astar atmam gerekir mİ?eger gerekiyorsa alacagım astar beyaz renk mi olmalı ve ne marka astar önerirsiniz? 2.ise modelin yüzeyi geniş ve parlak beyaz oldugundan fırcayla boyamak imkansız. Beyaz parlak sprey boyayı ne marka ve ne tür almalıyım. Akrilik oto boyası işimi görürmü? Son sorum ise modelde oluşan boşlukları ne marka putty ile doldurmalıyım (uçagın beyaz olacagına dikkat edersek) vereceginiz cevapları sabırsızlıkla beklicem herkese şimdiden binlerce teşekkür |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 05:07 |
Öncelikle hoş geldiniz
Bence astar atmalısınız,airbrush'unuz yok ise sprey akrilik astar boyalarlardan kullanabilirsiniz.Gri renkte olması model üzerinde oluşan hataları görebilmek açısından önemli.Marshall olarak var zannedersem . Boşluklar için epoxi putty kullanılabilir Tamiya marka mevcut. Kolay gelsin. |
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 05:54 |
beyaz için akçalı marka 301 kodlu boyayı kullanabilirsin
|
|
Berko
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/05/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 06:33 |
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Annadgım kadarıyla astar mutlaka atılmalı ucak beyazda olsa.Beyaz için akrilk oto boyası kullanmamda sakıca yok sanırım.benim korkum airbrush olmadıgı için altından gri astarın gözükebilecegi.o acıdan beyaz tercih edersem daha ii olur die düsündüm.vernik olarak ne önerirsiniz sprey olark
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 06:41 |
Bence hafifçe zımparaladıktan sonra yıkayın yeter.
Zımpara (1000 numara) zaten gövde ve kanatlardaki göçükleri,hataları belli edecektir. Sprey konusunu bilmiyorum ama makede sıkmadan evvel başka bi yerde denemekte fayda var. |
|
Tora Tora Tora
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 62 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 11:58 |
Selamlar aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle piyasada satılan yolcu uçakları arasından kendinize en zor olanı seçmişsiniz diyebilirim.Özellikle büyüklüğü açısından sizi montaj ve tesviyede zorlayabilir.Bence piyasada da rahat bulabileceğiniz 737 ya da 320 serilerinden bir tanesi size daha rahat gelecektir.Dolgu macunu olarak tamiya en iyi seçimlerden biridir.Astar olarak herhangi bir açık gri kullanabilirsiniz. Son olarak naçizane tavsiyem eğer sivil uçak konusunda devam edeceksiniz bir boya tabancası almanızdır. Kolay gelsin
|
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 13:58 |
Beyaz için önerim tamiya ts-26, parlak ve bembeyaz astar için ise yine tamiya sprey astar (gri olan, ince ve beyaz olan değil) öneririm aynı modeli bende yapmıştım what if olarak revell in 50 yaşını kutlamak için :)) oldukça büyük bir model bir kutu ts-26 yetmedi bana hatırlatayım bu arada malum model büyük ;)
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 23:56 |
Orjinalini yazan: Atilla Sülün
beyaz için akçalı marka 301 kodlu boyayı kullanabilirsin +1 inanmayan sivil araçlardaki monster turck ve honda nsx type r çalışmalarıma bakabilir. |
|
Berko
Gönderim Zamanı: 21/05/2006 Saat 11:33 |
sevgil,i dostlar yardımlarınız için cok tesekkür ederim ama bugun besiktas hobby centere gidip putty olarak Mr hobby Mr dissolved putty ve sprey boya olarak ise dupli color parlak beyaz boya aldım..iyi ettim mi bilmiyorum ama bir cok kişinin dedgi üzere airbrush olayına ne yazıkkı giremicem.Fakat astar konusunda ise ordaki yetkili kişinin bu tip ucaklarada astara gerek olmadıgını soyledi.sadece maketi temizleyip boya sürmemi soyledi.daha boyama işlemine tabiki gecmedigimden dolayı sizce u ürünler nasıldır beni tatmin edermi?
|
|
Atilla Sülün
Gönderim Zamanı: 21/05/2006 Saat 23:19 |
ben makede maket demem makette astar olmayınca.
|
|
tulgen
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
Gönderim Zamanı: 22/05/2006 Saat 08:40 |
Sevgili Berko,
A380 benim de üretim hattında. Ancak bence A380 başlangıç için zor bir model. Evet kalıp sorunu yok, oturması mükemmel ancak gerçekten çok çok büyük bir model! (Bir de Antonov bekliyor sırada, onu da görmelisin...) O nedenle boya aşamasında en ufak hatada hidrolik banyosu için gerçekten bir küvete ihtiyacın olacaktır... Bence bu modelden önce başka modellerde spray becerini geliştir. Aslında bu model için airbrush tek çözüm gözüküyor. Astar kullanmazsan panel çizgilerinde oluşacak boya incelmesi pek belli olmaz ve düzgün attığını zannedersin. Astar atarsan panel çizgilerindeki boya incelmesi rahatsız edebilir. Sabırla, ince katlar halinde boya atmaya özen göster yoksa detaylar kalın boya altında kaybolabilir. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |