Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Marka secimi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinBAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 96
Alıntı sinBAD Cevaplabullet Konu: Marka secimi
    Gönderim Zamanı: 17/05/2006 Saat 16:46

Herkese merhaba,

Son zamanlarda ikinci dunya savasi modellerini bir kenara birakip modern AFV lere ugrasmaya merak saldim. Su an kafamda bir Desert Storm(col firtinasi) operasyonu ile ilgili bir proje var.Su ana kadar yaptigim AFVlerin cogunlugu Tamiyadandi ve yapim asamasi boyunca herhangi bir sorun yasamadim hatta sonuclardan gayet memnun kaldim.Ama arada bir yeni seylerde denemek lazim,size danismak istedigim Trumpeter firmasinin cikardigi AFV lerden yapanlar,deneyenler oldu mu? Ozellikle diorama yapmayi dusundugum icin modelin detaylari konusuna biraz kafam takildi,(bu arada yapmak istedigim modeller: M1A2 abrams ve T-72) Bu markayi denemek hata mi olur,hic ayrilmadan Tamiyaya devam mi etmek daha mantikli olur? Yorumlariniz ve fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim
iyi gunler ve iyi calismalar

IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 07:31
Trumpeterden şu ana kadar Leopold, Brezilya Ana Muharebe Tanlı Osorio, İsveç Ana Muharebe Tankı 103C ve Rus IS 3M yaptım. Osorio'yu bir kenara bırakırsak (başı başına bir kabustu) diğer üçünde çok ciddi sorunlarım olmadı (IS 3M fotoğrafları galeri bölümünde var). Özellikle leopold uyumu, detayı ve heybeti ile süper bir maketti. Şu an elimde M1A1 var. Önde mayın temizleme aparatı ile beraber. Toplama aşamasındayım ve herhangi bir sorun çıkarmadı. İlk dönem maketlerinde oldukça ciddi sorunları vardı galliba firmanın. Zaman ilerledikçe daha iyiye gittiler. Sırada bekleyen Faun ve As 90 var. Kutularını incelediğim kadarıyla onlar da iyi görünüyorlar.

Tamiya ile kıyas yapmasına gelirsek... Özellikle son dönem çıkarttıkları bana kalırsa Tamiya'yı aratmaz. Taniya'nın kalitesi tartışılmaz tabi ki. Trumpeter'in kutusundan çıkan metal parçalar, özellikle kamyon maketlerinde çıkan plastik borular gibi özellikleriyle göz dolduruyor.

Tolga
Back !...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 07:41
Trumpeter'ın M1A2'sinden memnun kaldım. Vinil palet ile birlikte bakla palet de çıkıyor. Bir de motoru unutmayalım malum pille çalıştırırsanız diye eklemişler:)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 08:22
Tamiya'nın yeni M1'inin de çok övüldüğünü duydum. Bende de mayın temizleme aparatlı bir tane Trumpeter M1 var, bakalım elimdeki işler bitince onu yapacağım, kutu itibariyle oldukça göz doyurucu ama üretime geçmeden bir şey söylenmez.

Bir de şu var ki, Tamiya'nın M1 Abrams fiyatı Trumpeter'ın en az 2 katı. Denemeye bence değer.

Dragon'un bir M1 Abrams hikayesi vardı yeni kalıp gelecek diye ama sonu bir türlü gelmedi, gelse ona saldırmak farz olacaktı.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 201
Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 08:28
Bende şu anda Trumpeter 1/35 AS-90 yapımındayım ve bir iki ayrıntısı dışında memnun edici bir kit olduğu söylenebilir.
yanlızca o namlu ne kalkmış biçimde nede destek üzerinde yatık dururken hiç bir yere sığamıyor :)
ilk görenler için yarı müstehcen bir espiri konusu bile oldu..:)
Bence 20 YTL ye alınabilecek 1/35 modern AFV ler arasında Trumpeter markası iyilerden... Fiyat/Performans düşünülünce gayet iyiler yani.
IP
mk_ozkir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 296
Alıntı mk_ozkir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 09:08
küçük ölçek düşünüp senaryoyu da değiştirirseniz (sanırım çok şey istedim) 1/72 revell leopard2, fuchs, luchs, figür seti var fiyatını tam bilemiyorum ama gayet uygundu

Düzenleyen mk_ozkir
IP
sinBAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 96
Alıntı sinBAD Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/05/2006 Saat 12:53
Herkese merhaba,

Yardimlar ve fikirler icin tesekkur ederim,Trumpeterdan memnun kalma orani yuksek :D . Daha oncede dedigim gibi tek sorunum detayli olup olmamasiydi,malum diorama icin onemli. Yardimlar icin tekrar tesekkurler.
Iyi gunler dilerim.
IP
vito
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 179
Alıntı vito Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 19:04
Trumpeter ilk piyasaya girdiğinde Tamiyanın M-60, T-72 tanklarını çok kötü bir şekilde taklit etmiiti ama daha sonra büyük bi ihtimalle, kalıp bölümündeki CNC makinaları geliştirip biligsayarlı tasarım işine girdiği için sonraki maketleri daha iyi olduğunu biliyorum artık şu anda kendilerine özgü konular seçip ürünler sunuyorlar. diğer üretiçilerin ilgilenmediği yada boş bıraktığı alanlarda maket yapıp satışlarını artırmaya çalışıyorlar. Genelikle, şu andaki konuları genellikle WWII rus araçları, 1/32 ve 1/24 uçaklar yaptıkca tecrübe edinip iyiye gidiyorlar. Dragonla pek takışmıyorlar birbirlerine rakip olacak konularda çalışmıyorlar. Dragon şu anda WWII Alman araçlarına yoğunlaşmış durumda. İleride ne olur bilemem doğrusu. Ama maketçilerin işine yarıyor çünkü son yıllarda çıkan değişin araçlara ait maketler var
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard.
IP
BoMBaCi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 85
Alıntı BoMBaCi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/06/2006 Saat 01:52
Orjinalini yazan: sinBAD

Herkese merhaba,

Yardimlar ve fikirler icin tesekkur ederim,Trumpeterdan memnun kalma orani yuksek :D . Daha oncede dedigim gibi tek sorunum detayli olup olmamasiydi.

İyi bir M1 kiti arıyorsanız, Dragonun yenileme yaptığı M1A1 kitini de tavsiye ederim. ama Tamiya M1 i de işinizi görür diye düşünmekteyim.

Kolay gelsin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04