Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: uh-1-ilk görüntüler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hudaverdi
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Konu: uh-1-ilk görüntüler
    Gönderim Zamanı: 16/05/2006 Saat 23:05
selam arkadaşlar,
italerinin 1-48 uh-1d modeli.ufak tefek tesviye,macun,zımpara çıkabilecek bir model.bir kaç yıl önce başlamış,sonra sıkılıp bi kenara bırakmıştım.1 hafta önce ani gelen bir gazla başlayıp bir kaç günde bu hale getirdim.sonra yine gaz kaçtı,bu halde duruyo bi kaç gündür.bir kaç decal daha,kapılar,pencereler,pervaneler bi kenarda duruyo,ne zaman biter bilmiyorum.
gunze nin 500 numara surfacer i ile her tarafını kalınca kaplayıp ufak tefek delik,boşlukları kapattım.(surfacer garip bir nane,fazla kalın ve uzaktan püskürtünce yüzeyde pürtüklü bir görüntü veriyor.o yüzden illaki tavsiye edemem).sonra hafif yollu pre-shading için siyahla gelişigüzel atım,siyah fazla kaçınca yine hafif bir surfacer,tamiya oliv draba göz kararı sarı karıştırıp maketi kaplama....parlak vernik atarken baktım ki pre shading den iz kalmamış,verniğin içine hafif siyah ve hafif olive drab karıştırıp gölgeleme,kir yapmaya çalıştım.fena durmadı gibi...dekallerden sonra toz pastel veya yine verniğe bi şeyler karıştırıp devam edebilirim.
(çok önemli....aletin her tarafından alet,anten,çubuk vs vs çıkıyo ve yalnızca kırılmaya yarıyolar.tamamının aynı anda takılması gereklimi,opsiyonel parçalar var mı bilmiyorum,ama hepsini kullanmıyorum,arka kuyrukta boydan boya anten teli filan gerekli ama asla bulaşmayı düşünmüyorum.yapmayı düşünen arkadaşlar antenleri minimumda tutsa iyi olur,her an kırılabiliyolar,yağlı boya kirletme yapacak olurlarsa çok büyük sorunlar çıkabilir gibi)

IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/05/2006 Saat 23:10
sonra bu hale geldi:

IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/05/2006 Saat 02:25
Hüdo,soldanda,sağdanda bakınca arka gövde üzeri bayrak aynı istikamette gözüküyor....hakkaten böylemidir...yoksa sen mi bir muzurluk yaptın....ellerine sağlık...kendine iyi bak...:)
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/05/2006 Saat 06:33
izzet ağbi,planda ne gözüküyosa öyle yaptım.süvari birliği flaması üzerindeki 1 lerin şekline dikkat edersen o şekilde olması gerekli gibi...bir hata varsa italeri firması ile görüşülmesi gerekli gibi...
IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/05/2006 Saat 08:10
valla sende haklısın Hüdo....1 lerin tırnağı var gibi...gözlerde gitti bende....o zaman hakikaten böyle...yapacak bir şey yok...bitirde gözümüzün pası silinsin...kendine iyi bak...Izzet
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/05/2006 Saat 23:43
Hüdo abi harika oluyor.alet çok güzel gözüküyor.Bakalım finish i nasıl olcak...

Kolay gelsin...
I feel the need The Need for Speed...
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/05/2006 Saat 02:53
balık ağız olabiliyorsa öyle olsun gerekirse elle boyayalım:)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide