Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Anadolu Kartalı ve LGB | |
Yazar | Mesaj |
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Konu: Anadolu Kartalı ve LGB Gönderim Zamanı: 28/04/2006 Saat 07:56 |
Bugün basında Anadolu Kartalı tatbikatında hava kuvvetlerinin Türkiye'de imal edilen yeni "yerli" lazer güdümlü bombaları hedeflere başarı ile attığına dair haberler çıktı.Hava kuvvetleri resmi sitesinde de Harm ve Popeye'den bahsediliyor.Bu yerli imalat bombalar nedir?Bilgisi olan var mı acaba?Tübitak-Sage üretimi olduğunu bildiriyorlar.
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 05:19 |
Bir haberi ilk kez Türk Basını'ndan işitiyor yada okuyorsanız,kesin yalan,yanlış veya eksiktir.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 05:44 |
Olay doğru, çünkü askeri yetkilerden gelen bir açıklama bu. Fakat konuyla ilgilenen çevrelerde bile geniş bir bilgi yok.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 01/05/2006 Saat 09:56 |
Arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 5 yıl önce TÜBİTAK-SAGE, Mk82. Mk84 gibi konvansyonel bombalara takılacak, yüksek-hassas vuruş özelliğine sahip lazer güdümlü sistemler üzerinde çalışmaya başladı. Tasarım-geliştirme ve imalat sonrasında ilk denemeler Konya'daki Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanımız atışların gayet iyi olduğunu ve yüzde 100 başarı sağlandığını açıkladı. Diğer denenen füze ve sistemler arasında yine ilk defa olan Popeye, Harm, Harpy (insansız hava aracı) yer alıyordu. Özel kuvvetlerin yaptığı operasyonla başlayan harekatta Kobra helikopterlerinin yaptığı lazerle işaretleme yaptı. 141 ve 111'inci filolara bağlı F-16 ile F-4E 2020 uçaklarının gerçekleştirdiği atışlar gurur vericiydi. Atışlarda tüylerimiz diken diken bir olay yaşandı: Her pasaja giren uçak önce çağrı adını ve parolayı söylüyor ve arkasından atışını yapıyordu. Gelen uçaklardan biri Elazığ'da mayının patlamasıyla şehit olan Jandarma Yarbay Alim Yılmaz'ın adını söyledi. Gelen cevap: ŞEHİTLER ÖLMEZ idi... Saygılarımla, Tolga ÖZBEK Düzenleyen tozbek |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 02/05/2006 Saat 02:02 |
Dünkü haber de 50 adet SLAM-ER aldığımız yönünde. Tanesi 3 milyon dolardan biraz fazlaya mal olacak :>)
|
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
phly
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 08/05/2006 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 10/05/2006 Saat 00:43 |
slm
sevgili tozbek arkadaşımın bu kadar detaylı bilgiyi nereden edindiğini çok merak ettim doğrusu bilgi kaynağını bizimle de paylaşabilir mi? Düzenleyen phly |
|
sandığımdan daha akıllıymışsın ama,ÇEYİZ SANDIĞIMDAN
|
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 10/05/2006 Saat 07:52 |
bence paylaşmaz, yani ben olsam paylaşmazdım...
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 10/05/2006 Saat 08:50 |
tozbek namına cevap vermiş gibi olmayım ama mesleği icabı havacilikla icice sanirim.çok eskiden beri tanıyorum gibi yanılıyo olabilirim uçantürk'te çalıştımı kendisi bilmiyorum ama ismini camiada sıkça duydum sanıyorum.
mk_ozkir in manidar yanitinida anlayamadim.ne kastettigini. saygilar.. |
|
crimean
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 88 |
Gönderim Zamanı: 10/05/2006 Saat 21:56 |
Orjinalini yazan: Burak
mk_ozkir in manidar yanitinida anlayamadim.ne kastettigini. saygilar.. Bazı bilgilerin açıklanması ya da kaynağının açıklanması bazen mümkün olmayabilir demek istedi sanırım. |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 10/05/2006 Saat 22:31 |
Arkadaşlar bu bilgilerin öyle devlet sırrı gibi bir özelliği yok. Şayet bu konularla biraz olsun ilgili iseniz ve savunma sanayii ile ilgili yayınları takip ediyorsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.
|
|
Hayat bos!!!
|
Yeniceri
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 00:07 |
Hayır o kadar da değil. İşin içinde olanlar bilirler yayımlanmayan çok şey var.
Yabancı şirketlere yaptırılan işler zaten ortada. Ama Bilkent,Odtü,Kosgeb,Mam vs. gibi bir çok yerde yayımlanmayan çok şeyler yapılıyor. |
|
-Ispanaktan ağaç olmaz kardeşim.
-Maydanoz kullan. |
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 03:44 |
Sanırım Tolga bey basın mensubu olarak hava kuvvetlerince atışlara davet edilen grubun içindeydi.Orada olanları birinci ağızdan anlatması bu yüzden olsa gerek.Diğerleri de Osman beyin söylediği gibi bu mevzulara ilgili ve takip eden kişilerin ulaşabileceği bilgiler.Alt tarafı bir grup mühimmat atışı işte devlet sırrı yapmanın manası yok.
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 08:15 |
Orjinalini yazan: Yeniceri
Hayır o kadar da değil. İşin içinde olanlar bilirler yayımlanmayan çok şey var. Yabancı şirketlere yaptırılan işler zaten ortada. Ama Bilkent,Odtü,Kosgeb,Mam vs. gibi bir çok yerde yayımlanmayan çok şeyler yapılıyor. Tabiki bu projelerin her teknik detayı hakkında ne kadar ilgilenirsek ilgilenelim bilgi edinemeyiz çünkü bunlar sırdır. Ama hangi konular üzerinde çalışmalar yapıldığı düşündüğünüz kadar sır olan birşey değil. Örneğin eskiden çıkan Kanatlar dergisinin 5-6. sayısında (yıl 2003) CN-235 uçalarımızdaki ELINT/SIGINT amaçlı bir podla ilgili haber vardı. Bu podun olduğu biliniyordu ama ne bir resmini görmüştük nede teknik olarak kabiliyetleri hakkında bir bilgi vardı.2005 IDEF'te aselsan standında bu pod sergilendi ve gün yüzüne çıktı.(Gerçi fotografını çekmek yasaktı ama :D) Bu pod hakkında hala daha bir teknik detay yok ama olduğu artık bilinen bir gerçek. Haberle resmi gösterimi arasında 2 seneden fazla zaman geçmiş ki dikkatinizi çekerim. Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 17:13 |
Sevgili Arkadaşlar,
Basın mensubu olarak tatbikata katıldım. 1989'da Uçantürk'te başlayan havacılık-gazetecilik yaşantım son 10 yıldır Hürriyet-Kanal D'de devam ediyor. Her iki yayın kuruluşunda Kokpit sayfa-programını hazırlıyorum... Bir yandan da hobi olarak modelciliğimi sürdürmeye çalışıyorum... Askeri konular malum, haklı olarak kimi zaman bilgiler epey bir geç sizlere ulaşabiliyor. Ancak yapılan yerli çalışmalar hepimize gurur veriyor. Sevgiler, iyi modeller... Tolga ÖZBEK |
|
crimean
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 88 |
Gönderim Zamanı: 12/05/2006 Saat 21:53 |
Orjinalini yazan: tozbek
Sevgili Arkadaşlar, Basın mensubu olarak tatbikata katıldım. 1989'da Uçantürk'te başlayan havacılık-gazetecilik yaşantım son 10 yıldır Hürriyet-Kanal D'de devam ediyor. Askeri konular malum, haklı olarak kimi zaman bilgiler epey bir geç sizlere ulaşabiliyor. Ancak yapılan yerli çalışmalar hepimize gurur veriyor. :)Ben de 1995-2002 arası yazmıştım. Doktora başlayınca herşey bitti. Yapılan ya da yapılmış şeyler söyleniyor, bazen gösteriliyordu. ben bazı fotoğrafları bile çekmiştim ama kimseye göstermeyin, ya da yayımlamayın diye rica ederlerdi. Düzenleyen crimean |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |