Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: FORD 9000 | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: FORD 9000 Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 06:18 |
Selamlar..
Italeri´nin asagidaki kitiyle mesgulüm su siralar.. Ancak askeri arac disinda bir araci ilk kez yaptigim icin karsilastigim bazi sorunlar var, yardimci olabileceginizi umut ediyorum.. Araci klavuzda söyledigi gibi, metalik maviye boyadim, ancak parlak vernigi attiktan sonra, nedense istedigim gibi parlak olmadi.. Ayrica yakindan dikkatli bakinca portakal kabugu tabir edilen bir görünüm kazandi.. Araca parlaklik vermek ve portakal kabugu görünümünden kurtarmak icin ne yapabilirim?? Ayrica, Gummi lastiklerdeki kalip izini nasil yok edebilirim?? Diger bir konu olarak, Krom kapli parcalar var.. Bunlari direk kullanmak istiyorum(yani ekstra bir daha boyamadan), ancak mesela yakit tanklari gibi parcalarda birlestirme yeri belli oluyor, nasil bir rötus uygulayabilirim?? Cevaplar icin simdiden tesekkürler sevgili modelciler ;) |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 07:20 |
Vernikten sonra parlak olmamasını verniğin çok pulverize olması ile açıklamak mümkün. Spray kutu ile atıyorsan biraz daha yakınlaştır, airbrush ile atıyorsan basıncı biraz düşür veya yine daha yakınlaştır. Boyanın kendisi portakallı ise vernik bunu bir yere kadar örtebilir. Yaptığın işi hidrolik banyosunda soymadan önce bir kat daha vernik denemeni öneririm. Yani yukarıda dediğim gibi daha yakından veya daha düşük basınçla... Yine olmaz ise herhalde daha fazla kat verniği kaldırmayacaktır, istikamet hidrolik banyo... Sonra yeniden boya.
Lastiklerdeki kalıp izleri zımpara ile yok edilebilir. Krom kaplı parçalarda kalıp izlerini yok etmenin tek yolu yine zımpara.. tabii kromaj da yokolacağından tekrar krom kaplamak gerekecek. Bunun en iyi yolu krom kaplama atölyelerine yollamak. USA'da böyle yerler var, Almanya'da var mı bilmiyorum. Yok ise, ikinci yol Alclad adlı boya ile krom boyamak. Kromaja gerçekten son derece yakın sonuçlar veriyor. Türkiye'de bildiğim kadarı ile yok ama Almanya'da mutlaka vardır diye tahmin ediyorum. Alclad'ı kullanmadan önce parça PARLAK siyaha boyanıyor, kuruduktan sonra Alclad uygulanıyor ve kuruyunca ayni krom gibi duruyor. Kolay gelsin... Viele Glück! |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 08:24 |
Tesekkürler Korkut Bey..
Bir kat daha yakindan vernik deneyeyim bakayim.. Lastiklerde zimparayi denedim, ama bir etkisi olmuyor gibi?? Zimpara, zimparalamak yerine ileri geri gidiyor sadece?? Hmm.. O zaman biraz ilginc bir durum söz konusu. Yani kutudan ciktigi gibi bitirme durumu olamiyor?? Krom parcalari, mevcut eldeki imkanlarla rötüslemek mümkün degil?? Ben, belki Kromgümüsle kapatabilirim diye düsünüyordum?? |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 08:36 |
Chromesilver ancak küçük rötuşlarda durumu idare ediyor. Zımparalanmış bir kalıp izini tabii ki örter ama acaip te sırıtır...
Kutudan çıktığı gibi bitirme durumu tabii ki olur ama kitin aksayan yerleri ile birlikte.. Hele krom açısından.. Bitirmeden çıkan anlam kusursuz olarak bitirme değil, kelimenin kendisi olan sadece bitirmedir. Sivil araç problemlerine hoş geldin!! :)) |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 08:37 |
Krom parçalara rötüşü en iyi testors chrome silver ile yaparsın ama oda biryere kadar.Aslında kabahat model üreticilerinde.Mesela Tamiya çıkardığı en detaylı ve en iyi araç modeli olan Enzo Ferrari'de krom parçaları öyle yerlerinde spureye yapıştırmış ki, kalıp izi kalmadan ve rötüş yapmadan KÇG uygulayabiliyorsun.Ama ne yazık ki diğer modeller aynı güzellikte yapılmamış.
Lastikleri 200 veya üzeri kalın zımpara ile yola getirirsin diye düşünüyorum. Kolay gelsin. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 08:57 |
Hmm.. Chromsilber ile deneyecegim ilk olarak, bakalim ne derece cözebilecegim sorunu.. Olmadi,yakit depolarini tamamen boyarim chromsilber´a ;)
Kamyon yapmak düsündügümden zevkliymis, tabi bir o kadarda sorunlu.. Icini renk yapsam diye bile uzuun uzun düsündüm..Birde hata payi hic yok gibi, hele ki yeni, temiz arac yapmak istiyorsaniz..Tank yaparken öyle mi, basarsin camuru, topragi saklar bütün hatalari :))) @Benbeni: Italeri (yada diger kamyon üreten markalarda böyledir,bilemeyecegim) krom parcalara pek öyle dikkat etmemis sanirim.. En dikkat ceken parcanin, en kritik yerinde boydan boya birlestirme izi var.. Bakalim cözebilecek miyim.. Birde büyük zimpara ile deneyeyim, ben 400 ile denemistim.. |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 09:52 |
Selamlar,
Bana Italeri kamyon maketleri dalinda rakipler gelmeye başladi bile :))))) Dün benim dogumgünümdü. Ben arkadaslardan kamyon maketleri beklerkene sizler kendi icinizde benden habersiz kamyon imalatina baslamissiniz bile. Cok gucendim valla :))))) hehehehe Maketinizi hayirlisi ile bitirmenizi dilerim. Öncelikle model eski üretim ve oldukca detayli. Ben Italerinin eski maketlerini daha cok seviyorum. En azindan yeni uretilenler gibi sasi kismi yekpare degil. Aksine bircok parcadan olusuyor. Eger kamyonun chrome parcalarindaki ek yerleri belli olmasin diyorsan o zaman sana sadece ek yerlerinde Bare Metal Foil uygula derim. Zira su an uzerinde calistigim ama fotograflamadigim kamyonda ben ilk kez bu olayi denedim ve oldukca memnun kaldim. Senin yerinde olsam nikelaj yerlerde chrome silver kullanmam cünkü bir onceki modelde ben kullandim ve sonuctan hic memnun kalmadim. Bir kere chrome silver zor kuruyan hatta bazen hic kurumayan bir boya. parmagin degdigi anda izi cikiyor. Ben bunu bizzat yasadim. Bare metal foil uygulamasi cok zor zannederdim ama cok basitmis. Biraz dikkat ile bu isi yaparsin diyorum. Kitten cikan kromajli parcalara en iyi bare metal uygulanabilir ve ancak cok cok yakindan bakarsan aradaki bitisme yerlerini görürsün. O da keyfe keder bir olay. Chrome silver ile boyayip siritmasindan sa bu tür bir uygulama ile daha iyi bir sonuc alirsin. Su an cok degisik bir kamyon modeli uzerinde calisiyorum. Soyle diyebilirim ki bitince Dunyada ve turkiyede esi olmayan bir model olacak :))))) heheheh Eger boyadan memnun kalamdinsa ve icine sinmediyse fazla uzerine gitme. Ne kadar uzerine gidersen o kadar sıkıntı yasarsin. Daha isin basindayken soylemek istemiyorum ama hidrolik banyosuna yatir derim. Neticede o kadar emek sarfedeceksin. Ortaya guzel bir model cikmasi herkesi keyiflendirir. Dilersen hidrolige yatirmadna once su ana kadar geldigin kisimlari bir bir fotografla ve siteye gönder. Gelecek elestiriler dogrultusunda gidisatta degisiklik yapar ve yapmazsin. Simdiden kolay gelsin. Elinde baska hangi kamyon modelleri var? Uygun bir fiyattan verirsen bir kismini stoklarima ilave edebilirim. :))))) Kendine iyi bak iyi calismalar |
|
yıldırayalioğlu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 29/04/2006 Saat 20:56 |
evet çok güzel ve nadiren bulunabilecek bir model.kolay gelsin .bitmiş halini merakla bekliyoruz.konunun uzmalrı gerekli açıklamalrı yapmışlar zaten.yanlız şunu söyleyebiliyorum,komyon modellerinde ön dingil aksları maketin ağırlığından dolayı çok çabuk kırılabiliyor.bu yüzden yer değiştirirken çok dikkatli olmak lazım.selam lar
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 06:47 |
Dogum günün gecmiste olsa kultu olsun Moses..
Korkut Beyin söyledigi gibi yakindan, düsük basincla bir kat daha vernik attim.. Bu sefer istedigim gibi oldu.. Aracin suan ki görünümü söyle.. Simdi su yan taraftaki kurt ve LONE WOLF dekali kara kara düsndürüyor beni.. Tamemen percin dolu bir yüzey.. Bakalim nasil üstesinden gelebilecegiz.. PS:@ Moses:Elimde Italeriden eskilerden 7-8 model(artik piyasada bulunmuyorlar) ve Revell´in aktüel olan bütün modelleri var. |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 07:16 |
Güzel gözüküyor.Dekal uygulaması için microsol tek çare.Yalnız microsol'ü az ama kurudukça devamlı uygulamak suretiyle modele uygula.Eğer microsol fazla sürülürse dekali fazlaca kırıştırıp geri dönülmez işlemlere yol açıyor.
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 07:48 |
Microsol kullanabilme imkanim yok maalesef.. Bulundugum sehirdeki tek model dükkaninin sahibini cok iyi taniyorum, :D orda da yok.. :)
Sirke kullanmayi düsünüyorum..Baska bir alternatif var mi?? |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 10:32 |
Dogumgünümü kutladigin icin cok tesekkur ederim :)) Kamyon yapimi cok iyi gidiyor. Acep motoru tamamlandi da kaputun altina mi saklandi yoksa henüz yapilmadimi? :) hehe
Bu bana biraz yeni bir model gibi geldi cünkü Italerinin nadir bulunan kamyon modellerinde lastikler bu tarz degil, 2 parca plastikten olusuyor ve hicte gercekci durmuyorlar. Ben de su an bir Italeri kamyon uzerinde calisiyorum ve su ana kadar ki gidisatindan oldukca memnunum. Sadece nikelaj kapli motor üst kisminin uzerine japon denen mendebur yapistirici sürüldü ve güzelligini bozdu. Uzerine chrome foil kapladim ama yan tarafi ile arasinda ton farki oldu. Bu modelde ilk defa photo etch parca uygulayacagim ama parcalari bozmadan ve oyuk kisimlarina yapistirici surmeden nasil yerine koyacam bilemiyorum. Motoru epeyce detayli. Simdi senin yaptigin kamyon maketine bakinca gordum ki hemen hemen tüm amerikan kamyon modellerinin sasi kisimlari ayni. Bende ki modelleride acip baktim ki bütün parcalar birebir uyumlu. Acaba degisik sasi yapmak zorlarina gittigi icin mi bu yola basvurdular yoksa hakikatten tüm kamyonlarin sasileri aynimi? Gerci sasilerde fazla bir degisiklik yapilmasi mümkün degil ama en azindan 2-3 parcayi farkli verebilirler. Artik gozum kapali hangi parca nereye yapisacak ezberledim :)))))))) heheheh Yarin kismet olur ise motor kismi tamamlanip yerine montaji yapilacak ve son asama olarak kupanin montajina ve boyasina gecilecek. En azindan 10 günü var diyebilirim. Sayin Freeman elinizde bulunan Italeri maketlerinin kod numaralarini verebilirmisiniz? Bir de satmayi düsündüklerinizin fiyatlari nedir? Bende olmayan var ise ve fiyatlari uygunsa sizden ilk alisverisimi yapabilirim:)) Benim kamyonumda cok fazla teferruat olmasa diyecem ki ayni zamanda bitirip siteye post edelim ama benim isim daha uzun. Bu arada motor bitti ise degisik acilardan resimleyebilirmisin? Ayrica sasi kismini alttan ve ozellikle dingilleri merak ediyorum.:))) İyi calismalar Aslan |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 11:33 |
Motor tamamlandi.. Fan hortumlari haric monte edildi.. Onlarinda boyamasi yapildi, siradaki asamada monte edilecek.. Motoru boyamada klavuzu takip ettim, ama renkler biraz garip geldi dogrusu.. Sari motor blogu, gümüs hortumlar, biraz süpheye düssemde, sadik kaldim.. Ama AFV den gelen aliskanliktan olsa gerek eskitme yaptim biraz :) Yani söyleki, kamyon cillop modunda, ama motoru eski olacak.. :)
Bu yaptigim arac eskilerden, Kodu 728.. Elimdeki diger Italeriler sunlar.. 729-734-728-747-794-785-788-792-723-726 Ama daha öncede söyledigim gibi, dükkanin Almanyada olmasi gibi bir dezavantaj sözkonusu :) Sasilerin benzerligi konusunda haklisiniz, söyleki, bir kac kit inceledim, kupa haricinde nerdeyse bütün parcalar ayni.. Gercekte böyle olmasi sözkonusu olamaz herhalde?? Bu asamaya 2 günde getirdim, ama 2 gün tatil var, dolaysiyla dükkana gitmeyecegim, aracin bitmesi önümüzdeki haftanin sonlarina sarkabilir.. Siz aracin genel boyasini, kupanin montajindan sonra mi atiyorsunuz?? Zor olmuyor mu?? Boyayi yapip, sonra montaj (yani sasiye monte) daha kolay olmaz mi?? |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 20:27 |
Kolay gelsin freeman.Güzel bir model olacak şimdiden belli ediyor kendini.
Mikrosol kullanma şansın oralarda olmadığından kaynaklanıyorsa buralardan gönderelim.Hem fazla miktarda gönderelim dükkandada satarsın :) Nasıl fikir ama:) Tekrar kolay gelsin. |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 20:30 |
Selamlar,
Valla dag daga kavusmaz insan insana kavusur misali her ITALERI maket birgün benim stoklarıma kavusur :)))) heheheh Almanyadan Türkiye'ye göndermeniz söz konusu degilmi? Yani eger 3-4 adet alir isem güzelce bir koliye koyup gönderebilirsiniz. İclerinden bazilarini google'da arattırdım ama izlerine rastlayamadim. Demek ki hakikatten eskiler :)))) hehehe Google de cikmadigina göre bir 10-12 sene rahat vardir. Bu arada ben once sasiyi montajliyorum. Ardindan arka dingiller ve jantlar bitistiriliyor. Arada motoru tamamlayip en son kupa isine geciyorum. Kupa boyama isine gectigimde sasi ve motor bitistirilmis oluyor. Bu yaptigim kit'in bir esi olmayacak bu yüzden uzun sürüyor. Ben kupanin yan kisimlarini ve arka bitisme yerlerini tavan sacina montajlayip oyle boyuyorum. Eger parca parca boyayip bitistirirsem aradan uhu tasmalari oluyor ve bazen boya catliyor. Bu görüntüyü engellemeye calisiyorum. Daha sonra ön camin bulundugu burun kismini cok hafiften japonla yapistirip maskeleme bandi ile yerine sabitliyorum. Bu sekilde hic belli olmuyor. Hele hele Tamiyanin sprey boyalarina gectikten sonra isim oldukca kolaylasti. Eskiden airbrush ile yaptigim enamel boya 2-3 günde kurur iken bu sekilde 2-3 saatte kuruyor. Airbrush ve boya kavanozu temizleme zahmeti yok. Boyuyorum cikiyorum :)))))) hehehe Elindeki modellerden sadece 3-4 tanesini google da buldurdum. 1 tanesi ITALERI 723 kirmizi renault magnum (yanlis degilsem) digeri ise 726 scania streamline. Bunlarla ilgileniyorum ve fiyatlarida uygunsa alabilirim. Türkiye'ye gönderme imkanin varmi? Gümrüktekiler ile ilgili bir problemim olmaz cünkü gecenlerde hakli oldugum bir konuda bana kafa tuttular. Müdüre sikayet edip de onlari azarlatinca artik gittigimde yüzüme bakmaya cesaretleri yok. Hemencenek imzaliyorlar :))))))hehehehe Kestane kebap acele cevap Aslan Düzenleyen Moses |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 20:35 |
Klavuz, dingiller ve sasisin tamami icin siyah kullanmami söylüyordu.. Referans resim aradim ama motor, dingil ve genel olarak alt kisimla ilgili ayrintili resim bulamadigim icin klavuza uydum bende.. Suana kadar Ford 9000 in gelisiminden memnunum.. ilk sivil aracim olmasi münasebeti ile tecrübesizlikten ve bilgi eksikliginden kaynaklanan cesitli hatalar yaptim, ancak bu arac kamyon modelciligine isindirdi beni.. Simdi nerde kamyon görsem durup inceliyorum, neresi nasilmis, ne renkmis, nasil kirlenmis diye..
Siz su an hangi araci yapiyorsunuz?? Nasil bir asamada oldugunuzu merak ettim dogrusu.. Birde Foto-etch parcalari nerden aliyorsunuz?? Piyasada kamyon icin Foto-etch parcasi görmedim hic?? |
|
yıldırayalioğlu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 20:37 |
ya yemin ediyorum çok güzel bir kamyon.önüme çıkarsa dayanamam alırım herhalde.varmı bildiğiniz yerde
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 30/04/2006 Saat 20:42 |
Orjinalini yazan: HAKAN
Kolay gelsin freeman.Güzel bir model olacak şimdiden belli ediyor kendini. Mikrosol kullanma şansın oralarda olmadığından kaynaklanıyorsa buralardan gönderelim.Hem fazla miktarda gönderelim dükkandada satarsın :) Nasıl fikir ama:) Tekrar kolay gelsin. Tesekkürler Hakan Bey, hani fenada fikir degil ;) Isin ilginci Türkiyede kullanilan pekcok malzemeye burda ulasmak kolay degil.. Mesela Yesil kafa tabir edilen Tamiya yapistiricisini burda her yerde bulamazsiniz.. Yada Tamiya Putty´ye.. Ayni sekilde Microsol-set´te öyle.. Nedeni bilemiyorum ama durum böyle maalesef.. |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |