Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Figür | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür |
Konu: Breslau 1945 | |
Yazar | Mesaj |
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 86 |
Konu: Breslau 1945 Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 08:09 |
1/35 figür verlinden(resin),kafa warriors'dan.Enamelle boyandı, sulu boyayla eskitildi.....
DEVAMI....... ''hata yapmayan,ilerleme kaydetmiyordur'' Düzenleyen SADAK taşıyıcı |
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 08:40 |
abi bunun şekli bale yapandan daha güzelmiş, yine güzel olmus eline sağlık
|
|
wiking
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 08:59 |
---
Düzenleyen wiking - 11/12/2006 Saat 12:08 |
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 19:27 |
Elinize sağlık, ama sanki henüz bitmemiş bir çalışma gibi duruyor.
Biraz daha gölgeleme ve ışık efektleri verilebilir diye düşünüyorum. Ayrıca tüfek kayışı gerçekten sorunlu gibi. Ceketin alt kısımlarında da boya taşması var sanki. Ayrıca Wiking'in tozutme, eskitme fikirlerine katılıyorum. KOlay gelsin. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 21:16 |
1/35 ölçek modeli, dijital makineler baya büyüttüğü için, fotografa bakıp eleştirecek bir sürü nokta bulmak olası. Çıplak gözle kolay göremeyeceğimiz kusurlar, fotografla göze batıyor.
Ben sahsen cok begendim, o kamuflajı bu ölçekte yapmak bravo doğrusu... Elinize sağlık, eminim her modeliniz bir öncekinden güzel olacaktır. Düzenleyen volkan |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 27/04/2006 Saat 02:33 |
Yüzünde ki ifadeyi beğendim!
Bence 1/35'lik figürü tek başına biyere koyup,modellemek cesaret işi,çünkü herşeyi göze batıyor. Devam Serkan hocam. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
zwan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 204 |
Gönderim Zamanı: 27/04/2006 Saat 07:52 |
Sevgili Serkan,
Ellerine sağlık,ten rengi ve ten gölgelendirmeleri gerçekten harika olmuş.Ayrıca Viking ve Erhan'ın dediklerine de katılıyorum.Sanırım belden aşağısına, tozlanma ve kirletme yapmak gerekecek. Katılmadığım nokta ise,Volkan ve Keşifçi arkadaşların söylediği bazı cümleler. Volkan:1/35 ölçek modeli, dijital makineler baya büyüttüğü için, fotografa bakıp eleştirecek bir sürü nokta bulmak olası. Keşifçi:Bence 1/35'lik figürü tek başına biyere koyup,modellemek cesaret işi,çünkü herşeyi göze batıyor. Devam Serkan hocam Yurtdışında yapılan figür yarışmalarının kategori çoğunluğunu 1/35 ve 1/32 ölçekler oluşturmaktadır.Hiç bir zaman 90 mm ve 120 mm gibi büyük ölçekler rağbet görmemektedir.Bu nedenle bizde küçük ölçek olarak değerlendirilen 1/35, uluslararası yarışmalarda ve sergilerde normal ölçek olarak değerlendirilir.Hatta 120 mm figürler yarışmalara sokulmaz. Ben biliyorum ki ve Ankara Maket Klübü galerisinde gördüğüm kadarıyla Serkan arkadaşım, bu konuda oldukça tecrübeli ve gerçekten güzel figürler ortaya çıkarmış. Bu nedenle bence Viking ve Erhan arkadaşların yazdıklarına önem verilmeli,olabildiğince "çok güzel olmuş, bravo, devam" gibi yanıltıcı unsurlardan kaçınılmalıdır. Yazdıklarımı lütfen eleştiri olarak değerlendirmeyin, ilerleme kaydetmek için, yapıcı eleştiri şart. Sevgiler |
|
wiking
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 27/04/2006 Saat 08:31 |
--
Düzenleyen wiking - 11/12/2006 Saat 12:07 |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 27/04/2006 Saat 08:57 |
Ragıp Bey merhaba,
Ilginize tesekkur ederim, dikkat ederseniz ben önerilere katılmadığımı belirtmemiştim, ayrıca 35 ölçeğin dünya standardı olup olmadığına ilişkin bir yorum da yapmamışım :) bir yanlış anlama olmuş sanki. Tabi ki hepimiz daha güzel modeller üretilsin isteriz. Ben sadece 35 ölçek bir figürün çıplak gözle görülmesi ile ekranda fotografına bakılması arasında oluşan görüntü farkını belirtmek istemiştim. Konu açılmışken, "bravo, devam" gibi ifadeler laf olsun diye yazılan mesajlar olarak kesip atılmamalıdır kanaatindeyim. Sonuçta biz zevk almak için bir hobi yapıyoruz, karşılık beklemeden, aşırı iddialı olmadan... böyle bir durumda ben şahsen modelcinin şevkini ve bu hobiden aldığı zevki pekiştirmek için bardağın boş tarafıyla beraber dolu tarafının da altının çizilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genelde yapıcı eleştiri olarak nitelendirilen eleştiriler "olumsuz ve haklı eleştiriler olmakta" bunlara ilave yapacak ne bilgim ne de iddiam var zaten figür branşında. Bu nedenle olumlu gördüğüm -ki bu kamuflajı çok severim- yanları belirtmiştim. Bol kamuflajlı figürler dilerim... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
zwan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 204 |
Gönderim Zamanı: 27/04/2006 Saat 18:04 |
Sevgili Volkan kardeşim, yukarıdaki yazıma bakarsan katılmadığım cümle sadece bu
Orjinalini yazan: volkan
1/35 ölçek modeli, dijital makineler baya büyüttüğü için Sevgiler |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |