![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
impreza
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/11/2005 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/04/2006 Saat 05:02 |
Merhaba arkadaslar.
her yeni başlanan model yeni bir heyecandır sloganıyla bu modele başlamış bulunmaktayım. daha önce tam anlamıyla hiç afv yapmadığım için ustaların görüş ve önerileri beni mutlu edecektir. boya işini tamiya as serisi olive drap sprey ile yapmamk niyetindeyim. hadi hayırlısı. ![]() Düzenleyen impreza |
|
impreza
watashi wa Toruko-jin desu |
|
![]() |
|
impreza
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/11/2005 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
impreza
|
![]() |
|
prince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar boyayı tamiya sprey ile yapıcam demissin ama onun rengi olive drab a değilde dark green e yakın tecrube ıle sabıt sprey yuzunden benım m-151 3 defa boyandı canım cıktı ılla atacam dıyosanda baska bır yerde deneyıp oyle at modele aynı makınadan bendede var sen basla artık senden kopya cekerız
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
güzel makineymiş. benim afv konusunda pek tecrübem yok açıkçası. bir an önce bitir de seyredelim.
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya kullanmadım ama bildiğim kadarı ile (en azından Humbrollda) afv olive drab ile uçak olive drab farklı...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Gerçektede farklı.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya'nın spreyi tam olarak olive drab değil. En azından fabrika çıkışı olive drab renklerini tutmuyor.
Havacıların olive drab renkleri (bakınız P-47ler falan) daha açık ve karacıların koyu renkli olanına göre daha sarımsı bir yeşil. Karacılarınki az ışıkta siyahla karışabilecek kadar koyu. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar uyarınız için tesekkür ederim.
bende hava tabancası olmadığı için sprey yoluna başvurmak istemiştim. renklerin farklı oldugunu söylemişsiniz. bu, modelin orijinale yakın olması acısından önemli bir sorun mu? ben en iyisi tamiya akrilik olive drab ı alayım. burada bir arkadasımda tabanca var. onun ile yapayım. bu arada modelin bazı parçalarını birleştirdim ve boyanmayı bekliyor. eger cekebilirsem yakında fotoları basacam. tekrar teşekürler. Düzenleyen impreza |
|
impreza
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya Olive Drab doğru mu ki :) (Tamiya olaya ticari olarak yaklaşır ve genelde renklerini "çok amaçlı" ara renkler olarak üretir, böylece az sayıda boyayla çok işler başarmayı hedefler...)
Daha önce bunun tartışması olmuştu forumda, dış şartlar renkleri değiştirir bir yerden sonra renk farketmez vs... gibi. Benim size tavsiyem, boyaması nasıl kolayınıza geliyorsa öyle mala dalın, yapın bitirin keyif alın. Aracı zaten fabrika çıkış düşünmüyorsanız sorana "bunun rengi böyle kardeşim alla alla" diyebilirsiniz. Sonuçta bu hobiyi kendi keyfiniz için yapmıyor musunuz? Hiç AFV toplamadığınıza göre bence "eyvah rengi tutmadı" demek için erken, siz toplayın biz bakalım fikir yürütelim. İleriki aşamalarda daha ince detaylara takılırız. Bu aracın rengi de koyu yeşil tonlarında olive drabe benzer bir renk olduğu sürece eyvallah. (Bir de şu verdiğim tavsiyelere kendim uyabilsem aaah aaah) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
valla emre dediğim gibi gercek anlamda üzerinde dura dura yapacagım ilk afv ya batacaz ya cıkacaz. sonucu hep beraber görecez.
|
|
impreza
|
![]() |
|
volchanick
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Engin kardeşim sen bilgileri sağlamla boya konusunda sprey olmaz anladığım kadarıyla. Air brush ile hallederiz nasıl olsa aynı şehirdeyiz. Ama boya konusunda iyi bilgilen sonu hüsran olmasın kolay gelsin kardeşim. Bu aradada artık bir fotoğraf makinası al. :)
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: volchanick
Bu aradada artık bir fotoğraf makinası al. :) +1 |
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
volkan, ati sizleri anlıyorum ama fotografcı dükkanının camının önünde durup makinelere bakıp da azımı sulandırınca makine vermiyorlar.
hehehe şu telefonun taksidi bitsin alacam. evde fotograf yazıcısı bile var ama makine yok. |
|
impreza
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
eveeeet ucaksavarı, ucaksavardan sorumlu devlet bakanını ve şasiyi tamamladım. resimler görüş ve önerilerinize sunulnustur..
![]() ![]() ![]() |
|
impreza
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
impreza
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
impreza
|
![]() |
|
impreza
![]() ![]() ![]() |
![]() fotograf makinesi için volkan (volchanick) arkadasıma tesekkürlerimi bir borç bilirim... |
|
impreza
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili İmpreza, kolay gelsin.
Uçaksavarlardaki kalıp izlerinin çok dikkat çektiğini hatırlatmak isterim. Keza tekerleklerde ve mermi kutularında da. Fotolarda görünmeyen başka yerlerde de olabilir. Kit dönüşü mümkün bir aşamada benca 600-1000-1200 nolu zımparalar ile bu sorunu giderebilirsiniz. Namluların uçları da delik değilse bunu yapabilirsiniz. Uçaksavarları hangi boya ile boyadınız ? |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |