Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M-270 MLRS Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Ediz
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 173
Alıntı Ediz Cevaplabullet Konu: M-270 MLRS
    Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 00:08
       Maket,Dragon marka 1/35 ölçek.Pek tavsiye edilecek bir ürün değil.Roket lançerlerine ait ince parçalar yamuk yumuk,düzeltmek mümkün olmuyor.Aracı atış pozisyonunda yapmak isteyenlerin bu parçaları yeniden yapması lazım. Personelin bulunduğu kabinin durumu daha iyi, bilgisayar ve telsiz gibi zenginleştirilmesi mümkün olan detaylar mevcut.Paletlerin bir kısmı 3’lü,5’li ve 20’li bütün parçalardan bir kısmı da tekli baklalardan oluşuyor.
        Kara Kuvvetlerimizdeki haliyle yapmaya çalışıyorum.O nedenle kamuflajı şeklini ve renkleri aslına uygun yapmaya çalıştım.Tamiya’nın akrilik Nato renklerini beyaz kullanarak açsam da özellikle kahverengi de istediğim sonucu elde edemedim.Ancak yapımının fazlaca uzun sürmesinden sıkıldığım için herhangi bir değişiklik de düşümüyorum.Plastik dosyadan kestiğim parçalardan ön ve arka tarafa siyah çamurlukları,0.9 kalemlerin metal uçlarından da anten yuvalarını yaptım.
        Paletlerde sorun çıktığı için bitmesi önümüzdeki haftaya kaldı.Başka bir aracın paletlerini uydurmayı deneyeceğim(Bradley’den olabilir).Bu sorunu atlatabilirsem yapılacaklar; roketleri taşıyan kasa sabitlenecek(yere paralel durması gerekli),decalden plakalar yapılacak.Şu an itibariyle geldiğim noktayı sizlerle paylaşmak istedim

Düzenleyen Ediz
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 00:09
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 00:20
Plaka yaparken sorun çıkarsa,kamuflaj deseni boyanmış kağıt bantla kapatıverin.Gerçekte de İKK tedbiri olarak tüm askeri araçların plakaları kapatılır malum.
Birde paletlerin ve yamuk parçaların resmini gönderirmisiniz?

Düzenleyen Keşifçi
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 00:26
Yamuk parçalar aracın iç kısımda kaldı ama paletlerin resmini akşam gönderebilirim .
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 01:13
Bildiğim kadarı ile göreve çıkan araçlarda hangi birlikten sevkiyat yapıldığı belli olmasın diye en baştaki ilk 3 rakam örtülüyor; gerisiaçık bırakılıyor. Adana' da görev yaptığım birlikte bej/açık kahve kanvas ile bu üç rakam örtülürdü.
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 01:54
Bağzı yerlerde araçları tanımak için plaka son üç rakamının açıkta bırakıldığı malum.Ama benim askerlik yaptığım dönemde,araçların plakaları tamamen örtülüyor ve araç intikalde,aracın kaportasına peyaz pastel boyayla yazılan kodlamadan tanınıyordu.Ama konvoy oluşturmanın sözkonusu olmadığı eğitim intikallerinde de plakaları,tamamı örtülecek şekilde kapatıyorduk.Her şöförün avadanlık çantasında,bağcıklı veya cırt cırt dikilmiş plaka boyutlarında kumaş vardı.Cırt cırtlı ise tabiki plakaların dört köşesine erkek taraflarını yapıştırırlar.Hatta şunuda ekleyeyim.Kıbrıs'ın Kurtuluş Gününde,törene katılan üç tane Land Rover aracımızın plakaları tamamen siyah boyayla kapatılıp,ertesi gün yeniden boyandı.Tören provasında,esas MİLAN taşıyıcı 12V jeepleri beyenmeyen heyet,MİLAN silahlarının geçici olarak Land Rover araçlarına takılmasını uygun görmüştü.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 07:12
Orjinalini yazan: Keşifçi

Plaka yaparken sorun çıkarsa,kamuflaj deseni boyanmış kağıt bantla kapatıverin.Gerçekte de İKK tedbiri olarak tüm askeri araçların plakaları kapatılır malum.
Birde paletlerin ve yamuk parçaların resmini gönderirmisiniz?

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 08:29
Cok estetik bir arac..
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 08:30
Çok güzel görünüyor.Kolay gelsin.
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 08:47
Orjinalini yazan: saral100

Çok güzel görünüyor.Kolay gelsin.

Çok teşekkürler Sabri Abi.Montajda da hatalarım oldu ama koyu renkler sağolsun.
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 08:51
Orjinalini yazan: freeman

Cok estetik bir arac..

Evet,hem kendine göre bir heybeti var hem de değişik bir araç.
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 277
Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 09:27
Sayın Ediz bey, çok değişik bir araç modeli yapıyorsunuz,özelliklede T.K.K. olarak seçiminiz iyi olmuş. Biran önce bitirmeniz dileğiyle iyi çalışmalar.
Saygılar
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 09:39
Orjinalini yazan: teomanK

Sayın Ediz bey, çok değişik bir araç modeli yapıyorsunuz,özelliklede T.K.K. olarak seçiminiz iyi olmuş. Biran önce bitirmeniz dileğiyle iyi çalışmalar.
Saygılar

Sağolun Teoman Hocam.Tamiya'da aynı tip paletlerin kullanıldığı bir araç buldum,uzunlukları açısından da bir problem çıkmazsa bu hafta biter.
Saygılar
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 09:45
Ediz bey, kolay gelsin,
Kamuflaj gayet güzel duruyor. Teoman beyin de söylediği gibi TKK iyi bir seçim olmuş.
feed the troll
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 10:10
Çok teşekkürler Ayhan Bey.Yalnız üst tarafın fotoğrafı olmadığı için o kısmın kamuflaj şeklini uydurdum.Umarım garip durmamıştır.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 10:23
Patterni bozmadığı için pek göze batmıyor. :D
Kolay gelsin...
feed the troll
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2006 Saat 22:00
Ellerinize sağlık Ediz bey, şu anda güzel görünüyor, paletleri takılıp verniklendiği zaman eminim çok daha güzel görünecek.

Benim kişisel merakımdan gelen bir sorum olacak kamujlaj konusunda. Gerek bizim orduda gerek NATO'nun genelinde olsun, bu üç renkli kamujlajda belli araçlara göre belli şablonlar var mı, yoksa uygulama şekli daha serbest mi? Sonuçta bu araçlar cephe şartlarında boyanmıyor, bu bakımdan iki MLRS veya diyelim iki Leopard tankının da kamujlajının birebir görünecek şekilde aynı uygulanması sözkonusu mu? Veya bu konuda izlenen başka standartlar var mı? (mesela 1-50 arası araçlar şöyle boyansın, Nisan 99'a kadar olanlar böyle boyansın gibi?)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/04/2006 Saat 01:27
Orjinalini yazan: Emroglan

Gerek bizim orduda gerek NATO'nun genelinde olsun, bu üç renkli kamujlajda belli araçlara göre belli şablonlar var mı, yoksa uygulama şekli daha serbest mi? Sonuçta bu araçlar cephe şartlarında boyanmıyor, bu bakımdan iki MLRS veya diyelim iki Leopard tankının da kamujlajının birebir görünecek şekilde aynı uygulanması sözkonusu mu?

Her ulkenin kendi uygulamalari var ama genelde gelismis ulkelerin ordularinda standard kamuflaj sablonlari kullaniliyor (Rusya onemli bir istisna). Turkiye'de ise resimlerden anladigimiz kadariyla son 10 yildir standardizasyona dikkat ediliyor, yani tum MLRS'lerin kamuflaj paternleri, sozgelimi tum AIFV'lerin kamuflajlari vs. tamamen ayni. Simdi bir arkadas bir tatbikatta cekilmis vs. bir istisna fotograf yollayip tersini gostermeye calisabilir, ancak dedigim gibi son 10 yilda en azindan benim gordugum fotografik kanit standardizasyonun bilincli bir sekilde uygulandigi yonunde. Gordugumuz resimlerin cogu torenlerde cekilmis resimler oldugu icin biraz suphe ile yaklasiyordum, ancak en son Edirne'deki sel olayinda kullanilan ACV-300'ler (AIFV) ve Guneydogu'ya kaydirilan zirhli araclarin carsaf carsaf resimleri cikinca anlasildi ki birliklerde de dikkat ediliyor artik.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04