Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: f-4e phantom hakkında | |
Yazar | Mesaj |
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Konu: f-4e phantom hakkında Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 00:41 |
merhaba aranızda yeniyim.konum maketlerle ilgili değil .ama beni üzen bi konu var bunu sizlerle paylaşmak istedim..bana askeri havacılığı sevdiren eskişehirdeki öğrncilik yıllarım ve de bir efsane olan f-4 lerimiz oldu.eskişehiri bilenler bilirler bazen saatlerce otogarın çıkışına gider phantomlarmızın iniş ve kalkışlarını seyrederdim.bu nedenle benim en çok sevdiğim uçak tipidir phantom..beni üzen şey ise basın yayın kuruluşlarımızın sadece f-16 larımıza yer verip f4 ve f5lerimizi görmezlikten gelişleri.geçenlerde atv de yayınlanan bi programda yine konumuz f-16 lardı.sakın yanlış anlaşılmasın f-16 larında gözümde ayrı bir yeri var ama phantomlarımıza ve f-5 lerimize ve de bu uçakları kullanan filolarımıza haksızlık ediliyo gbime geliyor nedersiniz??
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 00:54 |
Benim çocukluğum Bandırma'da geçti.O yıllarda F-5'ler vardı.Bir nevi F-5 sesleriyle büyüdük diyebilirim.Benim içinde F-5 lerin yeri başkadır..6.üsse gitmek herzaman ayrı bir sevinç ve heyecandı.Daha sonra F-104 ler geldi.
Uzun lafın kısası hislerinizi paylaşıyorum.F-5 benim için neyse F-4 te aynen odur. |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:27 |
Basınımızda F-4 ve F-5 adlarının pek geçmediği bir gerçek. Bunun nedeni F-16'nın F-4 ve F-5'e göre daha yeni, popüler bir uçak oluşu ve medyada havacılık hakkında gerçekten bilgi sahibi insan sayısının bir elin parmaklarını geçmemesidir(Benim tahminim). Şurasıda bir gerçek ki toplumumuzda havacılık sevgisinin ve ilgisinin pek olmadığını düşünüyorum, buda doğal olarak medyamızada yansıyor. Sonuçta bilgisiz insan herşeyin en yenisini sever ve F-16'da hava kuvvetlerimizde ki en yeni uçaktır. Bu yüzden medyada toplumu en fazla etkileyen bu uçağı daha fazla gündeme getiriyor.
Biz havacılık meraklıları F-4'ün kalkış esnasında motorlarından çıkan heybetli ses karşısında mest olurken birçok insan için yukardan gelen gürültüden başka birşey ifade etmez. Örneğin bende Eskişehirde üzerimden geçen (özellikle sizinde belirttiğiniz terminal bölgesi bu iş için harika bir yer) F-4'le defalarca karşılaştım, ama her defasında kafamı kaldırmadan edemiyorum. |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:29 |
ayrıca f4 şu anda dünya üzerinde pek az hava kuvveti tarafından kullanılıyor.dediğim gibi phantom ve f5 filolarımıza haksızlık yapılıyor.:((
|
|
phantom80
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:31 |
özelikle son yaklaşmalarını izlemek yada full afterburnerda kalkışlarını seyretmek büyük bi zevktir.ama anlayana..diyorum bu tayyare en az uçuştan alınan tomcatlar kadar hattaondan bile kıymetlidir maalesef değer bilmiyoruz..
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:33 |
bir zamanlar UÇANTÜRK diye bir dergi vardı.Türk Hava Kurumu aylık çıkartır çok ucuz fiyattan satardı.çok kapsamlı bir dergiydi.her ay nasıl beklerdim almak için.hatta şuan forumda yazıları çıkan sayın Levent Başara da UÇANTÜRK'te çalışıyordu.kendisi sürekli filoları ziyaret edip o filolarla ilgili röportajlar yapıp uçaklar faaliyetler hakkında bilgi veriyordu.hatta sanırım eşi yada kardeşi de kendisiyle çalışıyodu.o zaman bütün filolar hakkında dünya kadar bilgim vardı.herşeyi biliyordum.sonra o dergi çıkmamaya başladı her güzel şey gibi yokoldu gitti.şimdilerde 3 ayda bir çıkıyormuş ama içeriğinde ne vardır bilmiyorum.THK adreslere postalıyor ücret karşılığı.
ülkemizde malsefes havacılığa gereken önem verilmiyor.çok az mühendis yedişiyor onlarda yurtdışında çalışıyor.havacılığa özendirecek hiçbir girişim hiçbir çaba yok.yatırım yok.bizlerde kendi imkanlarımızla ne yapabilirsek.oysa Mustafa Kemal ATATÜRK öyle büyük bir insandıki bundan 80 yıl önce bugünleri görüyordu ve istikbal göklerdedir diyordu.o zamanlar yeni yeni yapılıp kullanılan uçaklar askeri bakımdan son derece kullanışsız görülüyordu pek çok devlet lideri aydın ve bilimadamı tarafından.ancak bugün görülüyorki hava gücü üstün olan ordular en büyük güçlerdir. konuyu nereden nerelere getirdim:)dolmuşum demekki. size aynen katılıyorum.bir Türk f-4ü yapamıyorum çünkü nasıl boyanır neye benzer üstünde ne yazar en ufak bi fikrim yok.maalesef durum bu. saygılarımla |
|
phantom80
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:38 |
uçantürkte şuan askeri havacılığa dair bişey bulamazsınız kolaylıkla..maalesef ülkemizdeyatçıların bile dergisi var bi askeri havacılık meraklılarını tatmin edebilecek bi yayın yok..
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:41 |
yatçıların bile deyip o alana ilgi duyan insanları küçümsemekte doğru olmaz.
ancak bizlerin kapsamlı bir dergisi olmaması gerçekten üzücü. öyle öyle dergiler varki....... |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 01:55 |
Yayın hayatına zorlukla devam edip kapananları hatırlatmak isterim...
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 03:04 |
biz bir internet dergisi çıkaralım parayla destek olalım herkes bişeyler katsın olamazmı? mesela....
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 06:57 |
PHANTOM PHOREVER!!!
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
AKINCI03
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 09:09 |
Nee biri F-4 mü dedi.:))
O muhteşem ve gerçek bir efsane,onu yakından ilk kez 1995 te Eskişehirde 1.Üssün şaltırlarından birinin içinde gördüğümde neler hissettiğimi hiç bir zaman unutmayacagım.Gerçek bir çarpılmaydı.Zaten Eskişehir PHANTOM'a aşık olmak için biçilmiş kaftan.Bu uçagın daha kaçtane modelini yapıcam bilmiyorum ama her seferinde yeniden aşık oluyorum.Bir tayyare bu kadarmı bir insanın hayatının bir parçası olabilir.Bu aralar gelseler şöyle bize bir meydan tarruzunada kulenin üzeinden gecseler diyorum 10-15 metreden. PHNTOM PHANTOM PHANTOM... Düzenleyen AKINCI03 |
|
AIRCRAFT PRODUCTION AND REGENERATION CENTER
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2006 Saat 10:11 |
Phantom demeyin bana...Yok yok deyin. İyi geliyor:} Ben de sanırım 6 yaşımdayken Kartalda oturuyorduk. Bir pazar sabahı nöümüzden, deniz üzerinde en fazla 30m irtifada biri bir geçmişti......Allah o deli pilottan razı olsun:} O gün bugündür Phantom gördüm mü gözüm yaşarır(duygusal ayu).
Not: Ercüment abi pardon İngiliz değilmiş, Alman'mış, ayıp ettik..... Ama abicim bunlar da İngiliz gibi boyamışlar.... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Kötü Adam
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
Gönderim Zamanı: 06/04/2006 Saat 02:03 |
Arkadaşlar merhaba.
F-4 konusu olunca dayanamadım. Bende Askerliğini Eskişehir 1.ana jet üs komutanlığında yapmış biriyim. Gece nöbetlerinde 1-2 tatbikat oldu, akşam F-4 lerin nasıl havalandığını görmeniz lazım. Gerçekten efsaneler. Ayrıca ilk reptorları yakından görmenin verdiği dehşet hazzı anlatamam. Geçenlerde gene bir Türk F-4 2020 krizim geldi. Sormak istediğim bir husus var. Bizim reptorlara AN/ALQ-18 ECM pod takılıyormu? Sevgilerimle |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 06/04/2006 Saat 03:23 |
Modernize ettiğimiz F-4E 2020'ler EL/M-8222 ECM podu taşıyorlar.
|
|
Hayat bos!!!
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 06/04/2006 Saat 04:20 |
Orjinalini yazan: oy61
Modernize ettiğimiz F-4E 2020'ler EL/M-8222 ECM podu taşıyorlar. Bu podun alindigina ve kullanildigina dair henuz bir kanit var mi? Alimi resmi kaynaklar ve listelerde gecmedi, fotografi da yok. Kullanildigini uc asagi bes yukari tahmin ediyoruz ama modelcilik acisindan gorsel kanita ihtiyacimiz var, ne konfigurasyonda ve nerede tasindigini bilmiyoruz en azindan. |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 06/04/2006 Saat 04:32 |
Evet bu konuda haklısınız.
|
|
Hayat bos!!!
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |