Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Willy’s Jeep | |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 09:42 |
Kimseden ses çıkmıyor? Ben haftasonu ve bulduğum aralarda biraz daha devam ettim, ne var ki yorgunluk ve asabiyet etkilerini gösterdi, üstüne ben de zorlayınca bir dolu aptalca kaza meydana geldi...
Jeepin önündeki tel kesici kırık, ortada birleşim yeri belli oluyor... Sol kaputtaki seri numara decali kaymış, keza sağ taraftaki S decali de çarpılmış, tam kurumadan elime alıp yerini değiştirince başına bu geldi, temizlikçiden koruyacağım derken modeli batırmışım, kısacası model koruma işinde de sıfırım. Sağına soluna Tamiya'nın müttefik araç ıvır zıvırı setiyle Plus modelin aynı setlerinden takıp takıştırdım, yüklü bir keşif aracı yapmak peşindeydim ama içime sinmedi, istediğim gibi durmuyor. Eğer devam etseydim ikinci kat vernik atarak çanta vesairenin boyasıyla decalleri korumak, yağlıboya ve kurufırça işleriyle gelecekti. Hevesim kaçtığı için bir kenara atmaya karar verdim, yarın bir kez daha bakacağım ne yapabilirim diye... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 10:34 |
Hallederiz...
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 03/04/2006 Saat 09:38 |
Proje kapsamında jeep arayan arkadaşlar, Revell'in ucuz ikili setinden (kamyonla beraber)çıkan jeepten uzak durun!
Biraz önce "hepsine girdim bakayım" diye açtım giriştim. Detaylar sıfır, hatta korkunç derecede sıfır, tarihi Monogram kalıp, her yeri çapak... Facia kısacası, ucuz etin yahnisi gerçekten bu kadar oluyormuş. Gerekmedikçe uzak durun demeyi borç bilirim. Gördüğünüz yerde arkanıza bakmadan kaçın. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 03/04/2006 Saat 11:57 |
Ben daha önce söylemiştim uzak durun Revell ikili kitten diye çünkü ben ALMIŞTIM ve ŞOK olmuştum kamyon fena değil ama o jeep varya jeep demeye bin şahit ister willys demeye 2000 şahit,evet çapaklarda cabası,bir uyarıda benden.
|
|
Tuna Onay
|
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2006 Saat 01:05 |
Ben hasarlı jeep olarak bir yerlerde kullanılabileceğini dşünmekteyim :)
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2006 Saat 01:22 |
Emre ellerine sağlık, decallerin başına gelen küçük kaza dışında çok güzel görünüyor... darısı başımıza... lastikler parlıyor epey, mat vernik atmadın mı acaba?
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 04/04/2006 Saat 07:24 |
Volkan hala imalatta ve üzerinde tek kat parlak vernik var, decallerin üzeri bile verniklenmedi. İlk başta aksesuarları tamamlayıp kapatıcı verniği sonra atmayı düşündüm, böylece aksesuarların yapışma yerleri zayıf bile olsa vernik sayesinde biraz daha kaynaşacaklar, sonra üzerlerinde yağlıboya ile dansetme olanağım olacak.
Decali hala sökebilirim gibi, ama sanırım İdris'in tavsiyesine uyup üzerini bir şeyle örteceğim. Kazara kaçırır boyayı kaldırırsam ben yine takar bunu kırarım mırarım, neme lazım, çalışalı beri yoruluyorum ve bu da beni aksiliklere karşı iyice asabi yapıyor. Şu an tepesine Tamiya'nın Amerikan piyadelerini kesip biçerek uydurma aşamasındayım. Kendi şöförünü direksiyona oturttum, şimdi yanına haritaya bakan bir amca ile arkada etrafı kollayan otomatik silah kullanma sevdalısı bir amcayla şenlendireceğim. Bakalım her şey rastgiderse 2 haftasonuna biter. Sonra sıra İtaleri'yi tamamlamaya gelecek, onda decallerde patladığım için (jeep birinin koleksiyonundan çıkmaydı, nemlenmiş decaller pasta olmuş) tekrar decalleyip uğraşmak gerek. Erhan abi, o Revell'den hasarlı bile olmaz. Anca "mock-up" diye adlandırılan üretim öncesi maketi falan olur. Aah, aslında bu bile kafamda bazı fikirlerin dolanmasına sebep oldu :) Eee, nerede diğer Jeepler, en tembel ben almış götürüyorum projeyi, bir terslik var bu işte... Yoksa proje bitti de ben mi yeni başladım? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2006 Saat 08:48 |
Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 01/05/2006 Saat 08:02 |
Jeep'e geriden de olsa devam ediyorum...
Kaba montaj bitti sayilir... Hasan da olusmaya basladi... Astar da atildi... 35 olcekteki ilk modelim oldugu icin 72 olcekten cok farkli hersey... agir agir gidiyoruz bakalim neler olacak :) |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 01/05/2006 Saat 08:15 |
Volkan güzel gidiyor, motorunu yapıp koyacak mısın yoksa direk kapatacak mısın? Bir şeyler eklemeyi düşünüyor musun? Benim referans resimlerinden gördüğüm kadarıyla Tamiya'nın Allied Vehicle Accessories Set'indeki çantalar vs. bu araçlar üzerine sıkça asılıp kullanılan şeylerden, işe yarayabilir.
Ben de yarın başlayacak 2 haftalık Bursa maceramdan sonra başladığım Puma'yı bitirirken Jeep maceramın da sonunu getireceğim. Haydi hayırlısı. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
volkan
Gönderim Zamanı: 01/05/2006 Saat 08:42 |
Emre merhaba, motoru detaylı yapayım diyorum becerebilirsem... (sivilci ustadlara ozendim) kaputu da serbest yapacagim, boylece istendiginde acilabilecek, zaten suan da motor parcalari uhu-tacla gecici monte edilmis durumda, astar icin...
Aksesuar kitim yok, o dedigin kiti alabilirim.. aslinda makinaliyi tutan bir hasan hayal etmistim... ama hazir bulamam sanirim... senin gibi kesip yapmayi denerim ama o da zor is, uygun bir Amerikali asker bulursam denerim :) Sana islerinde kolayliklar dilerim, kiymetli ve zor bir meslek... otellerde, yollarda model yapimi icin sana acil model uretimi kiti lazim :) ben siz bitirdikten sonra ancak yetistiririm herhalde Jeep'i. Diger Jeep'ciler neredesiniz... :) |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
<< Önceki Sayfa 3 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |