Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Ordu | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
mr47
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/01/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
Konu: Ordu Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 07:17 |
Öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.
Şimdi gelelim soruma ben BLACK HAWK DOWN filmini seyredip hayran kalmıştım.Hani şu somalide geçen o savaştaki, amerikan ordusunun araçlarını biliyorsanız söyleyebilir misiniz?söylerseniz sevinirim. iyi günler Düzenleyen mr47 |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 07:29 |
Sadece filim için konusuyorsanız, bayağı bir Humvee vardı. Birkac kamyon, helikopter olarak ta S70 ve OH6 idi sanıyorum.
|
|
feed the troll
|
|
liberty
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 08:01 |
Filmle ilgili bir anekdot vereyim.
Biliyosunuz bu filim gerçek bir olaydan alınmadır. Seyredenler bilirler filmin sonunda amerikalıları pakistanlılar kurtatır! YANLIŞ! Doğrusu şu. Amerikalılar somalili gerilla liderini yakalamak için girdikleri o binadan aslında hiç çıkamamışlar. Ve onları o binadan pakistanlılar değil bizim askerler kurtarmış. Ama anlamadığım nedenlerden ötürü filmde pakistanlılar deniyor. Bunu amerikalıları kurataran birlin komutanı olan subayımızdan öğrendik. İsmini sormayın! Yine bir duyum. Süleymaniyede çuval olayının kahramanı olan amerikalı subay da somalide kurdardığımız amerikalılar arasında imiş. Ama bunu doğrulatamadık. Sevgilerimle |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 16:37 |
Binadan çıkıp çıkamadıklarını bilmem ama Somalideki barış gücünün komutanı Org. Çevik Bir'di. Barış gücünde bizimde zırhlı araçlara sahip bir birliğimiz vardı. Parkistanlıların kurtarması işi ise Somalide kimin ne yaptığına ilgisiz Amerikan vatandaşları için ha Parkistanlı ha Hintli ha Türk çok önemli değil. Bence film zaten o dönemde artmaya başlayan yurtdışı operasyonlar nedeniyle Amerikan halkındaki vatanseverlik ve kahramanlık duygularını harekete geçirmek için yapılmış havasında. Birde takıldığım bir nokta bu Somalililer her RPG atışında kuyruk rotorunu nasıl tutturuyorlar anlamadım :D Sanki helikopter başka yerinden vurulunca düşmüyor. Ama genel olarak güzel bir aksiyon filmi, benim hoşuma gitmişti. Gerçi bir çoğumuz bir kaç kere izlemiştir ama bu akşam atv'de 22'de gösterilecek.
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 21:16 |
Bir de düşen üçüncü bir helikopter daha var diye biliyorum ben.Ama filmde sadece ikisinden bahsediliyor.Aksiyon orda olduğu için galiba.3.helikopter tamamen Amerikan kontrolünde olan bir bölgeye düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam.Orada da fazla bir olay olmamıştır herhalde.
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
Panzerace
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:18 |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:58 |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 07:16 |
Bu arada bir hatırlatma yapayım. Black hawk Down az sonra ATV de başlayacak. Filmi izlemeye bir türlü fırsatım olmamıştı. Bu sayede izleyeceğim.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 08:30 |
google dan bayağı bi arattım ama operasyon anına dair pek görüntü bulunamıyo.bol miktarda silahlı kara şahin dışında yerdeki çatışmalara dair görüntü bulunmaması ilginç.hele hele yakın tarihli ve tamamen medyanın gözü önünde yapılan operasyonlardı.hayal meyal tv de,ölmüş amerikan askerlerinin linç edildiği görüntüleri hatırlar gibiyim.(google da o resimlerde var ama pek yayınlanacak gibi değil).
ilk resimde sağ tarafta toprak tümseğin ardında ve ilerde duvar dibinde deltalar net gözüküyor. |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 09:55 |
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 10:27 |
Link
Link Link Link Kim kimi kurtarmıştırın esasını öğrenmek isteyenlere; Link Devam ediyoruz; The USA retains two separate forces in the country. There are logistics troops, which are part and parcel of UNOSOM II and under its Turkish commander, General Civik Bir (actually chosen for the job by former American joint chiefs of staff chairman, General Colin Powell); and there is a Quick Reaction Force (QRF), Buda yazının içinden When Pakistani troops took over control of south Mogadishu after the departure of the main US force in May 1993, they were initially able to patrol the bustling city labyrinth in open pick-up trucks. At that time rocks and bricks were the main threat Kısacası film bir iki detay haricinde tamamen gerçeğe sadık kalınarak çekilmiştir. Atlanan detaylar; Garrison'un operasyonu planlarken Çevik Bir'e danışmaması ve riske girmesi, ve kurtarma görevi için Pakistan zırhlı araçlarını nerdeyse zor kullanarak almasıdır. |
|
Ares
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 19:14 |
Bu arada filmin yeni bir DVD sürümü yakinda piyasa cikiyor.. Daha iyi görüntü ve ses kalitesi ile, 8 dakika daha uzun versiyonu..
Düzenleyen freeman |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 21:11 |
Evet yeni gördüm 3 disk imiş. Ancak Türkiye'ye bu tür special Edition lar dağıtımcı şirkete bağlı olarak geliyor.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 00:06 |
ya arkadaşlar askeri taktikler uzmanı değilim ama bu filmi defalarca seyrettim yine de aklım almadı bazı taktikleri.filmden tek aklımda kalan şey:şehrin dört bir tarafına dağılmış,kopmuş,kabolmuş,panik içinde karşısına çıkan her şeye ateş eden ranger ve deltalar.yahu anlaşılıyorki plan başarısız,milislerin kurduğu pusuların göbeğine düşmüşler,askerler bölgeye yabancı,inanılmaz teknik araç-gereçler varken halen ne diye adamlar şehrin içinden çıkartılmıyor(çok da zor gözükmüyor,operasyon boyunca bazı humweeler ve karaşahinler üsse dönüp tekrar tekrar şehre gidip geliyolar.
kardeşim çek bütün adamlarını şehrin merkezinden,sonra al takviyeni şehirde mahsur kalan adamlarını topla getir....yok biz arkamızda adam bırakmayız diyosanız linç edilen adamların nedir? yok kara şahin yakın bölgeye düşmüş,2 koşu gidip alıp geleceklerse şehrin göbeğinde niye mahsur kalıyosun? bir hikayede er ryan ı kurtarmak filminden....tamamen düşman işgalindeki bir plaja çıkıyosun,ne hava desteği,ne zırhlı araç,ne gemilerden ateş desteği....ondan sonra yandı omaha plajında güzelim ranger ve engineer birlikleri..... (black hawk down un çift disklik bir dvd paketi var şu an için ortalarda.2.dvd de türkçe seçeneği yok ama tık basa film in kamera arkaları,çıkartılmış sahneler var,meraklısına tavsiye ederim) |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 00:29 |
Olay tam evdeki hesabın uymama durumu, teknik olanaklar kısıtlı, gerekli ateş gücü ve koruma yok. Filmin başında hava desteğinden sözediyorlar, burda sözettikleri AC-130lar, ama operasyondan kısa bir süre önce AC-130lar bölgeden çekilmiş.
Filmde askerlerden biri body armor unu cıkarıyor operasyona gitmeden once, aslı olayın helikopterden indirme yapılacak ve operasyon kısa sürecek diye butun askerler body armorlarını cıkarıyor, verilen 18 kaybın bir miktarının da müessibi bu karar, delip gececek mermiler tek taraflı body armordan donup vucutların icine dagıtıyor. Ranger ların kullandığı araçlar zırhsız bu yüzden bütün ateşi içeri alıyorlar. Planda destek kuvvetlerine yer verilmemiş, bu yüzden sıkışınca pakistan ve malezya zırhlı birliklerine basvuruluyor. Tabii herhangi bir on hazırlık olmadığı icin müdahale gecikiyor. Geride adam bırakmamak için yapılan gece saldırısı (littlebirdler) ortalıgı tam kan golune ceviriyor zaten. 18 Amerikan askerine karsın karsı tarafın kaybı binin üzerinde. |
|
Ares
|
Panzerace
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 03:57 |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:57 |
|
mr47
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/01/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 05:27 |
İlk olarak Panzerace'nin dediği gibi tüm mogadişuya değil, sadece Aidid'in bölgesi ,Bakara pazarındaydılar
İkinci olarak amerikan propogandası yapıyorlar(bu arada ordularındaki teknolojiyi gösteriyolar)fakat şu düşmanı hafife almamayı yüzyıllardır öğrenemediler.ve yarım saatlik adam akıllı bir plan yapamıyorlar. üçüncü olarak bu operasyondaki araçların hangilerinin maketi var dört ve son olarak bu alıntı nasıl yapılıyor yahu bu arada bilgiler için sağolun Düzenleyen mr47 |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 06:06 |
Blackhawk 1/35 academy
Littlebird 1/35 Dragon Delta forces somalia 1/35 Dragon US rangers 1/35 Tamiya/Dragon Humvee 1/35 Academy/tamiya Ford Mutt 1/35 Tamiya M113 1/35 Tamiya / İtaleri KIFV.. bilmiyom Karsı mesajın tepesinde quote var ona basıyon sonra yazıyon |
|
Ares
|
Panzerace
Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 09:19 |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 22:48 |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |