![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Sagol Serkan,
Figürlerin ilk boyamasına dot pattern ile başladım. DOT PATTERN İlk iş olarak dünden beri kuruyan figürlere ana rengi acarak biraz kuru fırcalama yaptım. Bunun gözlemlediğim kadarıyla pek bir pratik değeri olmamasına karşın, yine de en azından gölge-ışık oyunu gerçekleştiriyor. ![]() Aşama 1 Matt 118 i %50 oranında beyazla açarak patternin ilk rengini elde ettim. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi patterni oluşturacak şekilde boyayı attım. ![]() Aşama 2 Matt 105 i mat siyahla 70/30 oranında karıştırarak koyu bir yeşil elde ettim. Bunu da yine bir önceki aşamadaki gibi patterni oluşturacak şekilde boyadım. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Aşama 3
Daha sonra karışımla elde etmiş oldugum acık tan ve koyu yeşil renklerini birbirlerinin üzerlerine gelecek şekilde 5/0 bir fırcayla nokta şeklinde dokundurdum. Burada dikkat edilecek kısım her renge ait noktaların, zemin ve patternin diğer renginde, nokta şeklinde üstünde bulunmasını sağlamak. ![]() Aşama 4 Artık patternimiz şekillenmeye başlıyor. Fırçamıza ana renk olan matt 29 u alıyoruz. Patterni oluşturan iki rengin üzerine yani acık tan ve koyu yeşilin üzerine yine nokta şeklinde dokunduruyoruz. Burada noktaların caplarının 1-2 mm. yi gecmemesini ölçeği bozmaması acısından kuvvetle öneririm. Bundan sonra sırasıyla matt 105, matt 63 ve matt 118 i bu sefer alan gözetmeksizin gözünüze boş gelen ve diğer noktaların ve pattern yamalarının üzerine dokunduruyoruz. Böylece pattern bitmiş oluyor. ![]() Şu an figürlerin diğer kısımları boyanmadığı için kamuflaj göze batabilir, ama bütünüyle boyandıkları zaman problem kalmayacaktır. Dot patternin servise giriş tarihi 44 yılının başlarıdır. Bu yüzden boyadığınız figürleri, kullanacağınız zaman dilimi olarak, bu tarihten sonrası olmasına dikkat edin. |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
GoodCat
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Uzun zamandır merak ettiğim (ve becerebilir miyim acaba diye düşündüğüm) bir boya şeklinin uygulamalı hali olmuş. Teşekkürler... Elimde bitmek üzere olan bir Tamiya Möbelwagen var. Acaba adamlarını böyle mi yapsam ??? :)
|
|
Back !...
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Sagolun Tolga Bey,
İsterseniz biraz daha bekleyin, iki patternde boyuyacağım bu şekilde. Artık jagdpanzer de sona doğru yaklaşıyorum. Bugün buff ile soldurmasını yaptım, ama önce ana renkle dekalleri biraz soldurdum. ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Figürlerin boyanmasına pantalonlarla devam ettim.
Oturan figürün pantalonu oak leaf b sonbahar, diğerininki ise oak leaf ilkbahar olacaktı. OAK LEAF B SONBAHAR İlk aşamada matt 67 ile pantalona patterni çizdim. Sonra aynı renkle boşluklara noktalarını yaptım. OAK LEAF İLKBAHAR İki kamuflajında patternlerinin aynı renklerinin farklı olması nedeniyle aynı patterni bu sefer matt 105 i %50 oranında siyahla karıştırarak koyu bir yeşil elde ettim. Bunu oak leaf b deki patterne benzer şekilde pantalona çizdim. Bu aşamadan sonra 1-2 saat bekleyerek renklerin iyice kurumasını beklemek gerekmektedir. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Figürlere devam ettim. Oak Leaf İlkbaharın kalan pattern rengi için matt 105 i yaklaşık %50 kadar beyazla actım. Gerçi ortaya cıkan ve kullanılacak olan bu yeşil Pale Green diye geçmekte. Fotoğraftaki patterni oluşturan koyu yeşile içten bir kontür yapacak şekilde çizmeye başladım. Boşluklara ve diğer noktaların üzerine de acık yeşille boyadım. Oak leaf B de ise patterni tam tutturamadım. Diğer renk için kırmızı ve sarı ile göz kararı bir turuncu elde ettim. Bunu da aynen oak leaf ilkbahardaki gibi tamamladım. Figürlerin kalan kısımları olan el, botları ve parkanın reversible kısmını boyuyarak figürlerin kamuflaj aşamasını tamamladım. Bundan sonra yüzler boyanacak ve kamuflajlara biraz eskitme yapılacak. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine saglik Ayhan.. Cok faydali bir seri oldu.. Tabi gayette güzel.. Figürler nedir bu arada??
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Özgür, figürler Dragon un Flak Crew undan.
Bu başlık altında figürlerle ilgili tüm yazılanları word ve pdf formatında hazırlayıp Ankara Maket sayfalarında yayına hazır hale getirdim... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Bu güzelim emek makaleye dönüşmezse forumun derinliklerinde heba olur gider...
tebrik ve teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |