Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M-113 A1 T.K.K. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 277
Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 01:28
Sayın Aygün bey, Nesimi bey, Sabri bey, önerileriniz için çok teşekkürler. Maalesef T.K.K. araçlarında boyama konusunda standartlık yok. Nesimi bey'in verdiği örnek bu durumu kanıtlıyor.
Saygılar.
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 173
Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 01:29
Elinize sağlık Teoman Bey,çok güzel bir seri oldu.
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 02:09
Sayın Ediz bey, çok teşekkürler. Seri için daha başka modeller sırada. Bu ara bayağı kaptırdık kara araçlarına uzun bir aradan sonra hasretle model yapımına tekrar başladık.
Sizler İzmir'desiniz ama hiç görüşemedik. Bir araya gelip model çalışmaları ile ilgili görüşmeler yapabiliriz.
Görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar saygılar.
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 173
Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 05:29
Orjinalini yazan: teomanK

Sayın Ediz bey, çok teşekkürler. Seri için daha başka modeller sırada. Bu ara bayağı kaptırdık kara araçlarına uzun bir aradan sonra hasretle model yapımına tekrar başladık.
Sizler İzmir'desiniz ama hiç görüşemedik. Bir araya gelip model çalışmaları ile ilgili görüşmeler yapabiliriz.
Görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar saygılar.

Sağolun Teoman Bey,sizlerle görüşmeyi çok isterim.Daha önceki toplantılara katılmak kısmet olmadı.Yapılacak bir toplantıya memnuniyetle katılırım.Kolay gelsin.Saygılar
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 66
Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 06:09
Orjinalini yazan: Snake Eye

Elinize sağlık. Güzel görünüyor. Sormak istediğim bir şey olacak. Türk zırhlı araçlarında aracın milliyetini belirleyici özellik sadece antendeki bayrak mı? Yoksa aracın başka bir yerlerinde fors, küçük bayrak vs. gibi bir şeyler de var mı?

Herhangibir özel fors , işaret , bayrak kullanılmıyor. Sadece dost duşman tanıma bezleri kullanılıyor ve bunlar tankların kulesindeki sepetlere tutturuluyor. Renkeri emirle bildiriliyor . Birde gövdeye tebeşir veya kireçle özel bir takım kotlamalar yapılıyor . Bir modelci arkadaşın daha önce yaptığı bir kariyerde onlardan görmüştüm.
http://www.trncmodelci.com
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 06:59
Orjinalini yazan: ahmetsen

Elinize sağlık. Güzel görünüyor. Sormak istediğim bir şey olacak. Türk zırhlı araçlarında aracın milliyetini belirleyici özellik sadece antendeki bayrak mı? Yoksa aracın başka bir yerlerinde fors, küçük bayrak vs. gibi bir şeyler de var mı?

Herhangibir özel fors , işaret , bayrak kullanılmıyor. Sadece dost duşman tanıma bezleri kullanılıyor ve bunlar tankların kulesindeki sepetlere tutturuluyor. Renkeri emirle bildiriliyor . Birde gövdeye tebeşir veya kireçle özel bir takım kotlamalar yapılıyor . Bir modelci arkadaşın daha önce yaptığı bir kariyerde onlardan görmüştüm.

Sayın modelciler, basında belli zaman aralıklarında ordumuzla ilgili fotoğraflı haberler çıkar. Ben de belge niteliğinde olabildiği kadarıyla basında çıkan bu haber fotolarından biriktirmeye çalışırım bir gün gerekli olur diye işte o belgelerden birkaç örnek.

IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2006 Saat 03:48
Üsteki 2 tank doğu bölgesinden 3 ncü tank ise batı bölgesinden bir yerden çekişmiş. Törenlerde , tanklar halk içine çıkacaksa veya halk içinden geçecekse genellikle antenlere bayrak takılır. Bunun amacı o tankların hangi ülkeye ait olduğunu göstermek değil sadece ve sadece gösteriştir. En alttaki fotodakilerde bayrak değil kırmızı ikaz flaması . O tankta atış yapıldığını gösterir. Sanıyorumki SNAKE EYE isimli arkadaş daha kalıcı daha sabit bir işaret veya forsu soruyordu . Bayram seyranlarda takılanları değil. Daha doğrusu ben onun yazdığı soruyu muharebe sahası için değerlendirdim . Her neyse bu işte leopart olayına dönmesin susayım .
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2006 Saat 05:47
60'lı yıllarda,tanklara isim verildiğini ve bu isimlerin taret yanlarına yazıldığın biliyorum.Sanırım bu isimler takım/bölük içi telsiz çevrimlerinde kullnılıyormuş.
Ayakta,soldan üçüncü babam.

Düzenleyen Keşifçi
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2006 Saat 05:55
Sayın Ahmet bey, bizler birbirimizle bilgi payalaşımları yapıyoruz. Elimizdeki belgeleri, yaptığımız çalışmalarla bağdaştırarak hoşça vakit geçiriyor, aynı zamanda da bilgileniyoruz. Her zaman düşüncelerimizi özgürce burada belirtmeliyiz, bildiklerimizi ortaya koymalıyız ki doğrulara varalım.
Önemli olan; dostça ve birbirimize olan saygınlığımızın sürekliliği ile bu çalışmaları yürütmektir.
Ben herzaman, sizlerin görüşlerinize değer vermeyi,saygıyı ve sevgiyi, herşeyin üstünde tutmayı benimsemişimdir.
Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Bu fotolarda zannederim güneydoğuda muharebe sahasında çekilmiştir

IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 01:43
Teoman bey çalışmalarınızı zevkle izliyorum. Benim hayalimde kurduğum ama yapmaya bir türlü başlayamadığım kolleksiyonu yapıyorsunuz. Bu çalışmayı izlemek beni çok mutlu ediyor. Devamını zevkle ve heyacanla bekliyoruz.

Bu arada ben Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan araçların ve askerlerimizin çeşitli vesilelerle çekilmiş fotoğraflarını toplamaya başladım. Arkadaşlar ellerindeki fotoğrafları sitede yeri geldikçe böyle yayınlarlarsa benim gibi arşiv hazırlayanlar için iyi bir kaynak olur.

Herkese sevgiler ve iyi modeller.
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 02:27
Yukarıdaki M60A3 lerin güneydoğuda bulunduğu büyük olasılık ama ben bu fotoların muharebe sahasından çok üs bölgesinde çekildiğini düşünmekteyim. Antenlerin bağlanmamış olmasından da çok ta aktif bir görevde oldukları söylenemez. Çünkü fiili görevde bayrak asmak hoş bir görüntü ancak intikal esnasında o dik duran antenlerin elektrik tellerine değmesi riski bulunmakta. Daha üstte 3lü resimdeki siyah/beyaz foto daha çok savaş şartlarını gösteriyor. S/B resimdeki araçta M60A1 sanırsam ve bir sınır ötesi harekatta üs bölgesinde çekilmiş olabilir. Kulenin sağında bulunan ve benim Z gibi okuduğum işarette belki de bölük düzeyinde bir tank birliğin bulunduğunu düşündürtmekte.   

Tnk Asteğmen olarak görev yaptığım dönemde öndeki numaralar dışında herhangi bir işaret, tebeşirle çizilmiş sayılar vs. kullandığımızı hatırlamıyorum.

Bir M60A3 görüntüsü de benden olsun. (Geçmişte bir kere daha foruma post etmiştim. Ancak sanırım referans olarak işe yarayacaktır. Eskitmeler doğaldır. Savaş şartlarında nizami G-3 tutuşu olmadığı gibi araçlar-kıyafetler-yaşam tarzı da g.nizamidir.)
Arşivimde sevgili Liberty'nin istediği tonlarca resim ancak şimdi onları tarayıcı bulup okutmak gerekir.

Sevgilerimle.
1994 kışı Şırnak Gabar dağları.

IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 04:15
Teoman Bey,

Bütün çalışmalarınızı zevkle takip ettim. Hepsine tek tek övgü mesajları yazacağıma toptan yazayım diyordum, bu güne kısmetmiş.

Çalışmalarınızı hem teknik açıdan, hem de T.S.K araçlarını yapmanız açısından, çok beğeniyor, ve takdir ediyorum.

Benim de zaman zaman aklıma, Türk m-60 larından birini yapma fikri geliyordu. Ancak bizim araçların belirleyici bir özelliği var mıdır yokmudur bilemediğimden, bir türlü cesaretimi toplayıp da bu işe girişemedim. Ama eminim ki bu güzel çalışmalarınızdan sonra, Ülkemize ait askeri kara araçları da daha çok modellenecektir.

Hatta burdan yola çıkarak aklıma bir fikir geldi. Şimdiye kadar yapılan ortak projeler, hep teknik öğrenmek adına, başlatıldı ve bence yerindeydi. Ancak Ülkemize ait zırhlı araç modellerinin ne kadar nadir yapıldığı düşünülürse, bu alana bir ortak proje kapsamında bir hareketlilik getirmek yerinde olabilir. Tabiki mevcut projeler nihayetine erince.
    Hatta HAvacılık müzesi,yarışmalarında, Türk uçaklarına ayrı kategori açılıyorsa, belki bir seferlik bir değişiklik yapılıp, Türk zırhlı araç modellerine de bir kategori açılabilir.

Güzel çalışmalarınızın devamını dilerim.
Selamlar

Düzenleyen CErginbas
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 06:36
[QUOTE=erhntly] Arşivimde sevgili Liberty'nin istediği tonlarca resim ancak şimdi onları tarayıcı bulup okutmak gerekir.

Sayın Erhan bey,öncelikle selamlar sevgiler. İzmir'den bir modelci olarak, değerli görüşlerinizle ilk defa katkıda bulunmakla çok sevindiğimi belirtmek isterim. Umarım bundan sonra da görüşlerinizle katkılarınız devam eder. Ediz bey'e yaptığımız çağrıyı size de yapıp bir araya gelmeyi umut ediyorum.
Tarayıcı konusunda size yardımcı olabilirim. Ben de tarayıcı mevcut. Özel mesaj sistemi ile adres ve telefonla haberleşebiliriz.
Ayrıca Tank Asteğmen olarak sizden bilgi sahibi olmak bizim için bir onurdur.
Oğlum da K.K.K. Bursa Işıklar Askeri Lisesi son sınıf öğrencisi, önümüzdeki yıl Kara Harb Okulu'na devam edecek. Modelci olarakta, yaşam biçimi olarakta zaten konuların içindeyiz.
Bilgileriniz için tekrar teşekkürler.İyi çalışmalar dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım.
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 06:48
Sayın Ceki bey,yapıcı ve cesaret verici görüşlerinize sonsuz teşekkürler. Hepbirlikte bilgi paylaşımlarımızla çok keyifli çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.
Ortak proje ve yarışma ile ilgili düşünceleriniz çok yerinde aynen size katılıyorum.
Tüm güzellikler ve iyilikler hepimizin olması dileklerimle sonsuz sevgiler saygılar.
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 18:49
Teoman Bey özel mesaj sistemindeki notunuza cevap yazdım.

Yukarıdaki mesajınızda "Değerli görüşler" iddialı olmuş düşüncem, bilgi paylaşımı ve yapıcı eleştiriler, değişik fikirler verme konusunda bu forumda herkes kadar aktif olma geyretindeyim.

Çalışmalarınızı ilgi ile izlediğimden emin olabilirsiniz. Görüşmek dileği ile ...

KOlay gelsin
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 08:05
Orjinalini yazan: ahmetsen

Evet bir yerde gördümü çok iyi hatırlıyorum diyordumki bü gün aklıma geldi . Gövdeye tebeşir veya kireç ile yazılan şey dediğim kodlamalar resimlerde göründüğü gibidir

Düzenleyen ahmetsen
IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2006 Saat 21:12
ellerine sağlık Teoman cım...hayranlıkla izliyoruz yaptıklarını....yalnız bir şey dikkatimi çekti...şu bayrak...biraz daha dökümlü yapsan...aşağı doğru...malum aracımız park halinde ise...ne dersin...tekrar ellerine sağlık...yenilerini 4 gözle bekliyoruz...kal sağlıcakla
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/04/2006 Saat 02:28
Sayın İzzet bey, bayrak konusundaki eleştiriniz için teşekkür ederim.Tespitiniz çok doğrudur.Bu konudaki uyarınızı dikkate alacağım.
İlgilerinizden dolayı sonsuz teşekkürler.
Selamlar,sevgiler.
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma