Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: t34 1943 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Tuna
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı Tuna Cevaplabullet Konu: t34 1943
    Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 04:50
Bu da yine panther birlikte yaptigim ayni anda bitirdigim ikinci tankim aralarinda yaklasik bi 5 dakikalik fark var :) o bakimdan bu ikinci afv'm olma ozelligini tasiyor :)

Düzenleyen Tuna
Tuna Yesilkanarya
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 05:35
Eline sağlık.
Bence paslanmaya başlamış bir tank için fazla canlı bir yeşil renk sözkonusu.Kuru fırçalama veya pastelle renk soldurulabilir.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 07:27
Selamlar,

Öncelikle ellerinize sağlık, bir seferde iki tane ileri sürerek epey hızlı gidiyorsunuz :)

İkinci AFV'niz için oldukça güzel. Yalnız Keşifçi'nin dediği nokta çok doğru, yoğun yağlıboya eskitmesi ve paslanır görünüme karşın tankın rengi oldukça parlak. Çamur, toz, vs gibi etkiler vermek için gereken malzemelerle saldırabilirsiniz, bu kadar paslanması için tankın oldukça "nemli" ve zorlayıcı koşullarda hareket etmiş olması lazım. Tankın altında çamur varken üstünün bu kadar temiz görünmemesi belki daha iyi olur.

Bundan daha da önemli bir nokta, tankın kulesindeki decaller. Bunlar biraz fazla "biz buradayız!" diye bağırmaktalar. Eğer maketin üreticisi Tamiya ise, biraz kalın decaller ve pütürlü tank yüzeyi bu sonuca yol açmış olabilir. Acaba vernik kullandınız mı? Kullandıysanız buralar biraz daha verniklenebilir mi? Eğer tüm işlemleri bitirdiyseniz ve verniklenemiyorsa, bir sonraki aracınızda dikkat edilecek bir nokta olabilir, decal için üretilen "microsol" cinsi sıvıları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Tankın altına doğru duran toz/çamur paletlerde zayıf kalmış, isterseniz bir göz atabilirsiniz. Paletlerde metalik yıpranmayı çok güzel yakalamışsınız, tebrikler.

Son ekleyeceğim figürler üzerinde denemeler yaparak ilerdeki figürleriniz için nasıl daha iyiye gidebileceğinizi keşfetmeye çalışabilirsiniz. O yüzden bunlara iyi bakın, sonra da deneme yaparken acımayın:)

İkinci maketiniz buysa ben beşinciyi görmek isterim, onuncusunda ise sizden cidden korkarım herhalde :) Tekrar ellerinize sağlık, üçüncüyü de bekliyoruz!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Tuna
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı Tuna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 09:55
Model tamiya.Dekalleride bana biraz kalin gibi geldi.mavili mikrosolumde yoktu kirmizidan surdum.vernigide fazlaca ustune puskurtmusum o yuzden biraz kabarik gibi oldu sanki.iki parlak bide mat vernik atmistim.renk olarakta xf-61 dark green atip raw umber yikama atmistim.en sonda hafifce flat earth attim.Tum onerileriniz icin cok tesekkur ederim.umuyorum daha sonraki modellerim daha iyi olucaktir.
Saygilar
Tuna Yesilkanarya
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 19:09
Ellerinize sağlık, sevgili Emre'nin önerilerine ek olarak, egzost çıkışları da isle kurumla biraz daha abartılabilir.
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 05:32
Çıkartmaları yumuşatmak için sirke kullanılabilir.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 07:10
Tuna Bey,

Tekrar selamlar. Marka Tamiya ise, bu tank bir arkadaşım tarafından yapılırken elimden geçti, onun derdi de kendini belli eden decallerdi. Tamiya'nın T-34lerindeki gördüğüm sorun, decallerin biraz kalınca olması ve tankın taretindeki döküm etkisini taklit eden pütürlü yüzeyle biraraya geldiklerinde iyice sırıtması, o yüzden o decalleri yüzeye tam oturtup konturları yok etmek gerçekten zor iş.

Ek olarak microset kullanarak (mavi olan) decali yüzeye koyup yerine yerleştirdikten sonra kırmızı olanı gerekmedikçe kullanmayın derim ben. Bir de, bu sıvıların iyice uçması için zaman tanıyın, acele edip vernik vs atarsanız da bunun gibi kabarma veya parlama yapabiliyorlar.

Ben şimdiden merakla üçüncüyü bekliyorum, arada figür boyamak için araştırmalara başlamanızı ve tanklarla beraber figürlerinizi de geliştirmenizi tavsiye ederim, bir çok modelci ikisini aynı anda geliştirmediği için figür yapmaktan çabuk usanabiliyor ve bence üzerinde figürler olan bir araç, boş durana göre çok daha canlı ve hareketli duruyor. Bu tabii benim kişisel fikrim, ama gerek bu forum olsun gerek başka kaynaklar olsun kolayca elde edilecek bilgi hazineleri yatıyor gözden kaçırmayın derim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme