Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Revell Corvette C5 Le Mans 2001 | |
Yazar | Mesaj |
mania_rc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Konu: Revell Corvette C5 Le Mans 2001 Gönderim Zamanı: 19/03/2006 Saat 23:34 |
Selam arkadaşlar, Revell in bu kitini aldım. Fakat başlamadan önce sizlere bi kaç soru sormak istiyorum. Öncelikle decalleri hangi sıvıya batırıp kullanmak gerekiyor? Bi tanesini denedim su ile fakat yerinden çıkarırken yırtılıyor, çözüm nedir?
Bir de enamel boya setim tamam. Fakat araç kaportası için Tamiya astar ve ts serisi boya alıcam. Vernik olarak ne önerirsiniz? Ve başka gerekli olarak neler tavsiye edersiniz? |
|
mania_rc
Gönderim Zamanı: 20/03/2006 Saat 03:01 |
Yardım edecek bi arkadaş yok mu?
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 20/03/2006 Saat 03:11 |
Çıkartmalar için ben sudan başka birşey bilmiyorum. Yırtılma için tam çözülmeden zorla çekip yırtmışsındır diyeceğim. Aklıma başka birşey gelmiyor.
Vernik için de akrilik şeffaf bir vernik. Ama mutlaka önce bir kobay model üzerinde boya ile bir etkileşimi var mı kontrol et sonra esas modelinde pişman olma. Kolay gelsin.. |
|
tansel yılmaz
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: Sakarya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 20/03/2006 Saat 04:34 |
tamiya x22 clear çok iyidir vernik olarak.tabi ki birçok alternatif var.kaçıncı modelin bilmiyorum ama ilk modelin olacaksa illaki de vernik atmak zorunda değilsin. ts serisi boyalar iyi atıldığında tatmin edici parlaklık sağlıyorlar.çünkü vernik boya aşamasının en hassas ve dikkat gerektiren kısmı bence.ben iyi boyadığım bir kiti vernik aşamasında rezil etmiştim başlarda ondan diyorum. tabi sen bilirsin sonuçta.kiti bilmiyorum ama çok dekalli birşeyse illaki gerekecek o da ayrı...
|
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 04:36 |
Tabanca ile atmayacaksanız sprey vernik önerebilirim.Hemen hemen her türlü boyada iyi netice veriyor.(Marshall).
Dekal konusunda Korkut hocama katılıyorum ve dekalin her hangi başka bir sıvı ile kullanıldığını duymadım.Modelin yüzeyine koyduktan sonra bir takım sıvılar kullanılıyor fakat sizin bahsettiğiniz bu konu değil.Sadece su yeterli.Acele etmezseniz bir problem olmadığını göreceksiniz. Aldığınız modeli bilmediğimden bir yorum yapamayacağım. Kolay gelsin. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 07:24 |
Ilk modeliniz mi bilemiyorum ama en azindan Dekal uygulamasi olarak zor bir model secmissiniz.. Oldukca büyük parcali ince detayli dekaller var bu kitte, sanirim o nedenle zorluk cektiniz..
|
|
mania_rc
Gönderim Zamanı: 22/03/2006 Saat 05:45 |
Saolun arkadaşlar bu benim 3.modelim olacak. Evet decal konusunda baya tecrübesizim ama elimden geldiğince yapmaya çalışıcam.
Şimdilik tabanca kullanmıyorum sprey devam edicem. Yanıtlar için teşekkür ederim. |
|
mania_rc
Gönderim Zamanı: 22/03/2006 Saat 05:48 |
Model bu arkadaşlar:
http://www.revell.de/en/products/model_kits/model_kits/searc h_result/?id=203&KOKANR=01&KOSCHL=&KGSCHL=&L=1&page=2&sort=0 &nc=1&searchactive=&q=corvette&SWO=&ARMAS4=&CatalogueSID=957 cef65ea82bf49116eddaf71fa9d41&KZSLPG=all&offset=11&cmd=show& ARARTN=07354&sp=1 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |