Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Boya sorunum var | |
Yazar | Mesaj |
yamanali
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Konu: Boya sorunum var Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 01:45 |
Yeni başladığım bir su27 im var daha önceki f14 de yaşadığım boya sorununla karşılaşmak istemiyorum
boyayı fırçayla yapıyorum ama ilk katı attığımda dalgalı çıkıyor birkaçkez boyamam gerekiyor. Astar boya olarak ne önerebilirsiniz veya boya tekniği olarak nasıl bir teknik uygulamalıyım |
|
YamanAli
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 02:21 |
Öncelikle çok uzun süre fırça ile boyama yapmış bir kişi olarak boyayı tek katta kapatsın diye boşuna uğraşmayın. Bu model üzerindeki boya katmanının kalın olmasına, buda bazı detayların yok olmasına veya sürerken boyanın kıvamından dolayı fırça izlerinin oluşmasına neden olur. Boyayı süt kıvamı diye tabir edilen bir kıvamda inceltip fırça ile birkaç kat olarak modele uygulayınız. İlk başlarda tam kapanmayan bu dalgalı görüntü her katta yavaş yavaş kapanıp sonuçta daha homojen bir boya alanı elde etmiş olursunuz. Ben mesela fırça ile ince ince 5,6 kat boya yapardım. Sürdüğüm boya ince olduğu için bu 5,6 kat boya yinede kalın olmazdı. Tabi renk açıldıkça açık renklerin zor kapatmasından dolayı bu 5,6 kat artabileceği gibi siyah gibi koyu renklerdede azalabilir. Kesinlikle acele etmeyin ve yavaş yavaş boya atma aşamaları arasında attığınız katların kurumasını bekleyerek boyama yapın. Fırça ile boyadıkça zaten zamanla kendinize has bir teknik gelişecektir, yukarıda yazdıklarım benim tecrübelerimle oluşmuş benim tekniğimdir.
Astar konusuna gelince bence fırça ile boyamada astar uygulaması iyi olmayabilir. Çünkü astar üzerine sürülen fırçanızdaki çözücü boya karışımı, fırçanında oluşturacağı sürtünme yardımı ilede etkileşime girip sürdüğünüz rengin değişmesine neden olabilir. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 03:26 |
Orjinalini yazan: oy61
Astar konusuna gelince bence fırça ile boyamada astar uygulaması iyi olmayabilir. Çünkü astar üzerine sürülen fırçanızdaki çözücü boya karışımı, fırçanında oluşturacağı sürtünme yardımı ilede etkileşime girip sürdüğünüz rengin değişmesine neden olabilir. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. Aynen katılıyorum.Böyle bir risk olası.Bencede fırça işinde astar kullanmayınız.Sonucun kötü olma ihtimali çok yüksek. Kolay gelsin. Düzenleyen saral100 |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 06:00 |
Orjinalini yazan: oy61
Astar konusuna gelince bence fırça ile boyamada astar uygulaması iyi olmayabilir. Çünkü astar üzerine sürülen fırçanızdaki çözücü boya karışımı, fırçanında oluşturacağı sürtünme yardımı ilede etkileşime girip sürdüğünüz rengin değişmesine neden olabilir. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. Pek zannetmiyorum.Astar kuruduktan sonra çözülmesi pek olası değil. Birde hatırlatma yapayım. Fırça ile boya yapıyorsanız akrilikten uzak durun.En iyi sonucu enamel verir. |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 07:30 |
katılıyorum. Bugüne kadar fırça ile boyayan birisi olarak astar sonrası fırça ile de uygulamalarım oldu. herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Astar kuruduktan sonra bir sorun kalmıyor. Hatta boya yüzeye daha iyi tutunuyor. Ayrıca belirtmekte fayda var ki astar uygulamalarında renge göre astar daha uygun olacaktır. Mesela sarı, turuncu gibi canlı renklerin altına beyaz astarı tavsiye ederim.
Tabii belirtildiği üzere enamel boyalar fırça için daha uygundur. Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 07:35 |
Ekleyeceğim bir şey, fırçayla çalışırken uzun kuruma süreleri verin ki bir sonraki kat üzerinde çalışırken alttaki kat herhangi bir yaramazlık yapmasın. Alttaki kat tam kurumadan girişirseniz izler ve belirgin yüzey bozukluklarıyla karşılaşmanız olası. Anahtar kelime her zamanki gibi yine "sabır".
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
yamanali
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 23:19 |
Herkeze tavsiyeleri ve cevap vermek için ayırdıkları zaman için çok teşekkür ederim.
|
|
YamanAli
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |