Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: ACV-300 (namı diğer ZMA) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Konu: ACV-300 (namı diğer ZMA)
    Gönderim Zamanı: 11/03/2006 Saat 07:38
Tankçılara uzmanlık sorusu:
T.S.K.nde ZMA/GZPT olarak bilinen ACV300 araçlarında ki yürüyen aksaam,yol tekerleri ve paletler,USMC AMTRAK LVTP/AAAV-7 türevi amfibi araçlarındakilerle aynı mı?
Neden böyle bir soru sorduğuma gelince;Birdenbire Trumpeter'ın 1/144 AAAV-7'sinin yürüyen aksaam ve Cadillac-Cage taretinden bizim GZPT'yi elyapımı olarak üretebileceğim fikrine kapıldım.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2006 Saat 09:39
Öncelikle benim bildiğim kadarıyla AAAV-7 Bizim GZPT'ye göre büyük bir araç olduğundan boyutları nedeniyle uymaz. Zaten yürüyen aksamda farklı. Bizimkilerin yürüyen aksamı M-113'e daha fazla benziyor. Şayet bu el yapımı olayına bu araçların kiti yok diye giriyorsanız 1/35 Academy'de bu araçlara çok benzeyen(Aynı ZPT'nin Korde üretilmiş olanı) bir model var. Link
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 66
Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2006 Saat 18:51
Daha önce yazdığım yazı moderatör arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldı sanırım . Bakış açıları farklı idi . Ben gerçek tankçılardan bahsediyordum . Sanırım bahsi geçen konu tank yapan modelci arkadaşlar. Sory

Düzenleyen ahmetsen
http://www.trncmodelci.com
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 04:13
Orjinalini yazan: oy61

Öncelikle benim bildiğim kadarıyla AAAV-7 Bizim GZPT'ye göre büyük bir araç olduğundan boyutları nedeniyle uymaz. Zaten yürüyen aksamda farklı. Bizimkilerin yürüyen aksamı M-113'e daha fazla benziyor. Şayet bu el yapımı olayına bu araçların kiti yok diye giriyorsanız 1/35 Academy'de bu araçlara çok benzeyen(Aynı ZPT'nin Korde üretilmiş olanı) bir model var. Link

Kore'de uretilan aracla (KIFV) Turkiye'de uretilen ve kullanilan arac cok farkli araclar ve aralarindaki gorsel benzerlik sadece genel hatlardan ibaret (ikisi de M-113 tabanli). Aracin zaten piyasada kiti varken gidip Academy kitini alip donusturme ile ugrasmaya gerek yok; bu kit Turk araclarini yapmak icin uygun degil.

Turkiye'de uretilen ve kullanilan FNSS ACV-300 araci YPR-765 ile ayni. AFV Club'un cok guzel bir YPR-765 kiti var, ve ustelik NATO versiyonunun kutusundan Turk dekalleri de cikiyor. Arkadaslar lutfen Academy'nin KIFV kiti ile ugrasmasinlar bos yere. Iki arac kesinlikle ayni arac degil soyledigim gibi, benzerlikler sadece yuzeysel. Kolay bulunuyor diye Academy kitini alirsaniz dogru bir Turk araci yapmak icin uzun bir is alirsiniz basiniza.

AFV Club YPR-765 AIFV incelemesi

Düzenleyen KursadA
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 05:15
Yorumlar için teşekkürler.Ama konu yanlış anlaşılmış!
Ben 1/144 ölçekte GZPT yapmak istiyorum!Bunun için 7 küsür YTL'ye satılan Trumpeter AAAV-7 kitinden çıkan Cadillac-Cage taretiniden (40mm MK-19 bombaatarı keserek)ve bir bütün olarak çıkan yürüyen aksaamdan (yine kesip bir yol tekerini çıkararak) yararlanmayı düşünüyorum.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 05:36
Orjinalini yazan: Keşifçi

Yorumlar için teşekkürler.Ama konu yanlış anlaşılmış!
Ben 1/144 ölçekte GZPT yapmak istiyorum!Bunun için 7 küsür YTL'ye satılan Trumpeter AAAV-7 kitinden çıkan Cadillac-Cage taretiniden (40mm MK-19 bombaatarı keserek)ve bir bütün olarak çıkan yürüyen aksaamdan (yine kesip bir yol tekerini çıkararak) yararlanmayı düşünüyorum.

Anladim, ben zaten 1/144 model konusunda yorum yapmadim, bu kit konusunda bilgim yok. 1/35 Turk ZMA'si konusunda Academy kitinin tavsiye edildigini gorunce uyarida bulunmak istedim diger arkadaslara.

Düzenleyen KursadA
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 08:03
Orjinalini yazan: KursadA

1/35 Turk ZMA'si konusunda Academy kitinin tavsiye edildigini gorunce uyarida bulunmak istedim diger arkadaslara.

Türkiye ye AFV club ithalatı yok.Maalesef Academy tek alternatif.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 08:30
Afv clublar bu ay içerisinde buyuk bir aksilik cıkmazsa Hobbytime da. (Ankara)
feed the troll
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2006 Saat 10:50
Orjinalini yazan: judas

Afv clublar bu ay içerisinde buyuk bir aksilik cıkmazsa Hobbytime da. (Ankara)

Çok leziz bir haber, keşke biride çıkıp AEF Design'ın setlerini memlekete getirse, tam coşulur o zaman:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide