![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
teomanK
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 06:47 |
T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 1954 yılında A.B.D.den aldığı 90 mm toplu, tam tırtıllı, alçak silüetli, orta tank olan 'M-47 Patton' modeli 1/35 ölçek Italeri kittir.
AFV olarak ilk yaptığım modeldir. Siz saygıdeğer modelcilerle paylaşmak istedim. Genelde hava araçları ağırlıklı model çalışmalarım olmakla beraber kara araçalarına da sempatim vardır. AFV bölümünde bibirinden güzel modeller gördükçe etkilenip AFV bölümünü içeren modeller çalışmaya başladım. Sizlerin değerli yorumlarınzla bu bölümde de birşeyler yapmaya çalışacağım. Tüm modelci arkadaşlara selam ve saygılar. Not: Bu modelle ilgili daha çok fotoğrafı Galeri bölümüne de yollayacağım. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Tebrik ederim.Çok bakımlı bir araç.Biz tayyareciler fazla çamura,pisliğe gelemeyiz zaten.İlk deneme için iyi bir sonuç doğrusu.
Bunu ilerde diorama filan için kullanmayın.Böyle daha güzel. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle AFV ye hosgeldiniz diyorum, hastalik yapiyor bilesiniz ;)
Makete gelince, Cok güzel görünüyor, hele ilk kez yapilan AFV icin mükemmel bile denilebilir, (Tabi teknik ayrintilar konusunda bisey diyemeyecegim, maketin toplanmasindan söz ediyorum ;)) Bir kac kücük trick (Hint, Tipp?? yahu Türkce ne denebilir burada??) ile cok daha mükemmel olur.. Yeni calismalarinizi görmek dilegiyle.. |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman hocam...bu ne güzellik böyle...
Tayyareciz ama elimizden gelir diyorsun....çok güzel bir çalışma olmuş.Ellerinine sağlık Selamlar |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Öncelikle AFV ye hosgeldiniz diyorum, hastalik yapiyor bilesiniz ;) Makete gelince, Cok güzel görünüyor, hele ilk kez yapilan AFV icin mükemmel bile denilebilir, (Tabi teknik ayrintilar konusunda bisey diyemeyecegim, maketin toplanmasindan söz ediyorum ;)) Bir kac kücük trick (Hint, Tipp?? yahu Türkce ne denebilir burada??) ile cok daha mükemmel olur.. Yeni calismalarinizi görmek dilegiyle.. hemen söyleyim.. hint tipp: ipucu püf noktası saygılarımla..:) |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
harika olmuş daha ne olsun ilk sefer için mükemmel.
zırhtaki döküm görünümü nasıl veriliyor bilmiyorum sanırım inceltilmiş putty boya gibi sürülerek yapılıyor öylede yapılabilir bundan sonraki modeller.öğrenmek lazım tekniği daha doğrusu abilerin öğretmeleri lazım:) bende tayyareciyim soyundum avf işine özellikle 2. dünya savaşı alman ve amerikan araçları.bir tamiya panther birde halftruck var ama neyin ne renge boyanacağı gösterilmiyor kağıtta.anlamadım nasıl yapacaz bunları biz.. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Sırası geldikçe foruma yazarsınız.Bizde cevaplarız.
|
|
![]() |
|
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman Hocam tebrikler,
Çok güzel bir çalışma.Gerçektende her model eskitilecek diye bir kanun yok, olmamalı.Böyle çok güzel görünüyor model.Ellerinize sağlık.Diğer AFV leride görmek isteriz. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
ahmetsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() ![]() ![]() |
Abi çok güzel olmuş . Bir sorun çıkmazsa bu tankın gerçeğinin resmini takında buradan yayınlarım . İyi çalışmalar .
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Cok guzel, elinize saglik. Bende de bir tane var ve yapmak istedigim birkac Kibris dioramasindan birinde kullanmak istiyorum kismet olursa.
|
|
![]() |
|
teomanK
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
![]() ![]() ![]() |
Saygıdeğer modelci arkadaşlar,görüşleriniz için çok teşekkürler.
Bu modelde; boya çalışmasında değişik bir deneme yaptım.Gövde boyasına enamel mat dark green attıktan sonra boyaya biraz güç katıp,tek düzelikten kurtarmak amacıyla, görüntüyü daha gerçekçi kılmak ve biraz da kullanılmış havası vermek için modelin bazı yerlerine örneğin: eksoz çıkışları,eksoz borusu koruma kapakçıkları üzerine airbrushla 'Ecoline' boya attım. Ecoline boyada siyah ve kahve rengini karıştırıp kullandım.Bu uygulamayı modelin çeşitli yerlerinde yaptım. ![]() |
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Nedir bu ecoline boya?Başka hangi işler için kullandınız?
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Sayın Ceyhun bey, Ecoline boya sıvı mürekkep şeklinde bir çeşit suluboyadır. Resim çalışmalarında,fotoğraf rötuşlarında kullanılır.Genelde bilgisayar teknolejisinin yaygınlaşmadığı daha doğrusu olmadığı dönemlerde ressamların,reklam ajanslarında ilistrasyon çalışmaları yapan grafikerlerin çok kullandığı bir boya çeşididir.
![]() Bazen bazı cisimlerin reklam tanıtımlarında fotoğraf çekimlerinde iyi sonuç alınamaz o zaman bu cisimleri resimleme yolu ile daha iyi göstermek gerekir. Bu durumda ilistrasyon çalışması yapılır. Örneğin; İzmir'de bulunan 'İzeltaş' el aletleri fabrikasının üretimi olan aletler, döküm olduğu için fotoğrafta iyi görünmezler.O yüzden bunları resimlemek gerekir. Bizlerin model boyamada kullandığı 'Airbrush'lar aslında grafikerlerin kullandığı bir araçtır.Benim bir zamanlar katolog çalışmasında resimlerini airbrush ve ecoline boya ile çalıştığım aletlerden birini örnek olarak gösteriyorum. ![]() Model çalışmalarında da mat boya üzerine vernik atmadan önce ecoline boya ile eskitme çalışmaları yapılabilir. Mat boyanın yüzeyi üzerine gelecek ince sıvı bir boyayı tutucu özelliğine uygun olduğu için M-47 tankı çalışmasında bu yöntemi denedim. |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Bu boyalar uygulanan yüzeyden su ile temizlenebiliyor mu ? en azından tam kurumadan, ilk üç beş dakika içinde.
|
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Sayın Rahmi bey,su bazlı boya olduğu için su ile temizlenebilir.Ancak, yapışkan özelliği olduğundan,
süreyi uzun tutarsanız ( Tam kuruma hava sıcaklığına göre değişir. Bu kuruma süresi örneğin; kış mevsiminde 20 dk. yaz mevsiminde 5 dk. gibidir.)temizleseniz bile leke bırakabilir. |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Sanırım tam aradığım tipte eskitme malzemesi. Teşekkürler paylaştığınız için.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |