Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yapım teknikleri | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Yapım teknikleri |
Konu: boya kabardı | |
Yazar | Mesaj |
pyromaniac
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/02/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
Konu: boya kabardı Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:25 |
Yav elimdeki modele bi parlak vernik attım bi takım yerlerinde boya kabardı burşuk buruşuk kaldı nedeni nedir tedavisi varmıdır??
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:31 |
Ömer bey geçmiş olsun. Ancak çok az bilgi vermişsiniz. Boyanız enamel miydi, akrilik miydi? parlak verniğiniz sentetik miydi, akrilik miydi? bunları yazarsanız sanırım sorun anlaşılır.
Tahminime göre, boyanızdaki incelticiyle verniğin incelticisi aynı oldu. Veya boyanız tam kurumadan vernik attınız üzerine... Çok küçük bir yer değilse, tamiri güzel görünmeyecektir. Hele ki sivil oto vs. ise hiç olmaz diye düşünüyorum. İki alternatif var hidrolik yağına batırmak veya fırın temizleyicisi köpük ile boyayı tamamen sökmek. geçmiş olsun... böyle böyle deneyimleniyor insan. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
pyromaniac
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/02/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:35 |
Boya enameldi vernik de tamiya ts-13 kabaran yerlerdeki boyayı atalı 36 saat olmuştur garanti boyası 10 saatlik 12 saatlik yerlerde problem yok ilginçtir
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:44 |
Enamel boya üzerine sentetik vernik uygulamışsınız. Tam kurumada sorun olmaması lazım ama ben şahsen böyle bir ikiliyi tercih etmiyorum. Boya enamelse mutlaka akrilik vernik kullanıyorum. Bunun nedeni de başıma gelen benzer bir vaka; sentetik sprey vernik, bir yıllık enamel boyalı bir modelde bile -çok geldiği yerlerde- çatlama yapmıştı bir seferinde.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
pyromaniac
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:50 |
evlat acısı gibi oturdu içime....
1-2 gün geçsin bu alet kemikleşince zımpara-bıçak-keser-çekiç ufaktan bi operasyon yapcam artık su içiyorum şu anda..... teşekkürler volkan bey |
|
pyromaniac
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:51 |
bu arada fırın temizlieyicisi köpük demişsiniz o nedir??
|
|
volkan
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 08:58 |
Ben de forumda Erinç Bey'den öğrenmiştim. Mr.Muscle marka köpük fırın temizleyicisi boya çıkarmada çok başarılı oldu. Bir poşetin içine maketi koyup maketin heryerine bu köpükten sıkıyorsunuz.. elinize, yüzünüze dikkat çok etkili bir madde. Bütün gece dokunmayıp bırakıyorsunuz, sabahına suyun altına tuttuğunuz gibi boya akıp gidiyor. Mucize gibi... ben 15-20 yıllık bir modelin enamel boyasını çıkardım bu yöntemle.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
pyromaniac
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 09:01 |
Peki üstünde vernik varsa bir etki ediyormu??
bu arada geçenlerde bir soruma cevap vermişsiniz vernik konusunda... gidip "enamel boya kullanıyorum buna zarar vermicek bi vernik verirmisin" dediğim şahsı bıçaklamam gerek.... |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 09:20 |
Enamel boya ustunde en iyi sonucu testorsun laker vernikleri verdi. Aklınızda olsun.
Akrilik boyanın ustune enamel vernik oluyor ama tersi kabus gibi çöker... Eger yaptıgınız afv ise, kabaran kısımlar iyice kuruduktan sonra suyun altında 800 veya 600 nolu zımparalar ile bu kısımları alın. Tekrar boya atınca anlaşılmaz bile. Kolay gelsin. |
|
feed the troll
|
|
volkan
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 09:28 |
Ömer Bey, bu köpük vernik filan dinlemiyor herşeyi atıyor maketin üzerindeki... ama boyasız yüzeylerde ve şeffaf yerlerde hafif matlık yapıyor dikkat.
Ayhan bey; "Akrilik boyanın ustune enamel vernik oluyor ama tersi kabus gibi çöker..." demişsiniz. Ben tersini yani enamel boya üzerine akrilik (su bazlı) verniği yıllardır uyguluyorum. Kötü bir olay ile karşılaşmadım henüz. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 09:34 |
Volkan bey işte belli bir garantisi ve sonucu yok. Birinde yaparken birinde yapmayabiliyor. En iyisi hangi boyayı kullandıysanız onun verniğini atmanız.
Riske atmaya değmez bence :) Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
pyromaniac
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 09:56 |
hepinize teşekkürler aletin detayları arasında kabaran yerler bolcana var zımpara ile riske girmeyip yarın volkan beyin dediği yöntemi deniyeceğim çok da özene bezene ,gazla yapmıştım bi ton ayrıntı gidecek
:( tekrar teşekkürler |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 12:31 |
Sabıka dosyası epey kabarık bir ürün olduğundan Ts-13 den kaynaklanan bir sorun olabilir.
Sadece anahtar mı yoksa tüm tank mı nasiplendi? |
|
pyromaniac
Gönderim Zamanı: 06/03/2006 Saat 13:13 |
bölge bölge tüm tank :(
gerçi iki parça halinde bi altta tekerlerin bağlandığı bölüm bide üstte taretin vs olduğu bölüm alt sağlam üstün boyasını çıkarıp tekrar deneyeceğim birde marshall akrilik uyar diye düşünüyorum ts-13 üstünde güzel duruyor marshall akrilik mat..... Düzenleyen pyromaniac |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 07/03/2006 Saat 05:48 |
Mr.Muscle fırın köpüğünü bende kullanıyorum.Tava şeklinde ki yoğurt kabına köpüğü püskürtün (kabarır),sonra aleti içine -kabarmasını istediğiniz tek yüzeyse,o yüzey alta gelecek şekilde- koyun.Yalnız dikkat,bu köpük macunlarıda eritiyor!
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |