Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: maske?? | |
Yazar | Mesaj |
roadrunner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
Konu: maske?? Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 18:38 |
air brush kullanıyorum...ne zaman boyaya başlasam burnumdan gelio (annem)en sonunda tabancayıda atıcak camdan kompresörüde...3m in küçük maskelerinden kullanıyordum...hiç bir işe yaradığı yok...adam akıllı büyük filitreli vs bir maske istiyorum kalitesli birşey olsun ve nerden alabilirim en uygun??
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 19:00 |
Sonay, senin 3M in ufak maskesi dediğin muhtemelen, toz maskesidir. Ve toz maskesi zaten boyaya karşı bir koruma sağlamaz. Ben de seninle aynı dertteyim. Şöyle adam gibi karbon filtreli maske istiyorum, adres tarifini bekliyorum.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
relicks
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 19:09 |
kozyatağı bauhouseta düzgün, filtresi değiştirilen plastik yarım maskeler var.
fiyatından emin değilim ama 35-40 ytl idi galiba Düzenleyen relicks |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
onurku
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 19:29 |
Merhabalar. Bende aynı konudan sıkıntı çekmekteydim. Bu yüzden gidip kendime filtresi değiştirilebilen karbon filtreli bir maske aldım. Fiyatı çok pahallı değil. 10 ytl civarında almıştım Bodrum Koçtaş'tan. Bayağı işe yarıyor doğrusu.
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 20:11 |
35-40 Ytl çok bence fakat 10 ytl olan uygun muş.gerçi böyle bir iş için verilen para değer çünkü sonuçta sağlığımız önemli.
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 20:19 |
Karaköy de Hırdavatçılar Çarşısında uygun fiyata bulmanız mümkün.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
roadrunner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
Gönderim Zamanı: 05/03/2006 Saat 04:26 |
Orjinalini yazan: pilotcuk 30 35 mil verebilirim sonuçta 1 kere alıcam gerçekten kaliteli adam akıllı birşey isterim...koçtaş a baktım bu gün 7 milyona vardı 1. çok rahatsızdı 2 plastik açısından ve lastiklerinden çok kalitesiz gözüküyordu 3 çok ucuzdu 4 çok rahatsızdı...
35-40 Ytl çok bence fakat 10 ytl olan uygun muş.gerçi böyle bir iş için verilen para değer çünkü sonuçta sağlığımız önemli. |
|
Long Live Rock & Roll
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 05/03/2006 Saat 04:53 |
O 10 milyonluk maskeleri biliyorum. Barkın Abi 'de vardı. Bahausta da gördüm. Neye karşı koruma sağladığı bile yazmıyor. Hatta paketi bile yoktu. Koridorda bir sepette 30-40 tanesini üstüste koymuşlardı.
Barkın abi'de kullanmayı da denedik, neredeyse içeri koku alıyor. MAske almadan önce, hangi kimyasallara, hangi parçacık boyutuna koruma sağladığına bakıp uygun maske almak lazım. Bu maskeler korudukları malzeme cinsine göre sınıflandırılıyor. En güzeli, Hırdavatçılar çarşısından, kaliteli bir mal almak. 21 Yaşındayım, bu işi uzun seneler yapmak istiyorum. Evladiyelik bir maske almak en iyisi. 1 sene 2 sene idare ederiz de, 20 sene sonra hala bu hobiyi sağlıklı bir biçimde sürdürmek istiyosam benim için maske şart. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
roadrunner
Gönderim Zamanı: 05/03/2006 Saat 08:41 |
aynen öyle katılıyorum :)
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
roadrunner
Gönderim Zamanı: 09/03/2006 Saat 04:35 |
Long Live Rock & Roll
|
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2006 Saat 04:51 |
sizlere tavsiyem en az a2p2 filtreli bir maske almanız. yalnız en az 50 ytl yi gözden çıkarın. bana kalırsa a2p3 filtreli almak ama boya kabini varsa a2p2 de işinizi görür. piyasada moldex ya da sata bulabilirsiniz. yalnız sata lar baya pahalı.
|
|
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2006 Saat 07:05 |
Aldığınız maskenin işe yaraması için, maskenin yüzünüzü sardığından emin olunuz. Çok uzun süreli boya yapmıyorsanız, kaliteli bir toz maskesi de probleminizi çözer. En sorunlu ve kritik olay sentetik veya selülozik tiner ile tabancanın temizlenmesidir. Bunu çok sınırlı ve kısa yaparsanız veya özel temizleme kapları kullanırsanız aşırı solvent teneffüs etmek zorunda kalmazsınız.
Egzozu dışarıya verilen boya kabini kökten çözüm demektir ama genede kaliteli bir toz maskesini kullanmanızı tavsiye ederim. Teneffüs edilen solvent buharını vücut atabilir ama ciğerlere girecek boya tozu kolay çıkmaz. Boyadan sonra burnunuzun içerisine bakın anlarsınız. Uzun süre maket yapabilmek için önce SAĞLIK Düzenleyen ssgirit |
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2006 Saat 18:39 |
Moldex veya Nomex tavsiye ederim, karbon filtre de takılabilen büyük boy yüze tam oturan maskeleri var. Fakat fiyatları biraz tuzlu 60-65 YTL civarı ve ayrıyeten filtrelerini de alman gerek Sonay. Karaköy Perşembe Pazarı bölgesinde bu tip araç-gereç satan yerlerde mevcut.
Bence eğer koyacak yerin ve bütçen varsa bir adet de boyahane yapman yararına olur. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
roadrunner
Gönderim Zamanı: 10/03/2006 Saat 02:00 |
o iş yaza olacak artık arka balkonu (kapalı) boyahane yapıcaz işte gerekince yardım alıcam sizlerden fikir olarak...bir de maskenin filitrelerini ne sıklıkta değiştiricem?
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 10/03/2006 Saat 02:08 |
Maskenin filtrelerini gerektikçe değiştireceksin, sıklığı tamamen senin ne kadar yoğun ve hangi aralıkla boya yaptığına bağlı. Bir set yedek alıp, maskeden koku sızmaya başladığı an değiştirerek halledebilirsin. Eğer düzenli boya yapıyorsan da adamla konuş, aşağı yukarı fikir belirtirler. Gerçi benim sorduklarım da "Abi tamamen sana bağlı, tıkandığını hissettiğin an değiştir" dedi.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |