Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: Olive Drab meselesi | |
Yazar | Mesaj |
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Konu: Olive Drab meselesi Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 08:49 |
Değerli modelci dostlar,
Malum AKA ortak projesi kapsamında ürettiğimiz Willys Jeep için tamiya; XF-62 vermiş. Bildiğim kadarıyla bu rengin humbrol karşılığı 66'dır. Revell 66 dır. Peki Molak karşılığı nedir bilen var mı? Birçok marka gibi molakta da iki olive drab var, bende 166 olive drab mevcut, acaba XF-62'ye denk geliyor mu? Tek düşündüğüm şey numara benzerliği! "66" bir kod ise bendeki renk doğru :) ama emin olamıyorum. Malesef bütün Interneti taradım bu bilgiye ulaşamadım.. Konu açılmışken bildiğim kadarıyla; havacıların olive drabı ile karacıların olive drabı farklı. Bu konuda bilgisi olan anlatabilir mi? Bu yüzden mi, humbrol 66 ve 155, molağın 166 ve 1155 noları var? (numaraların benzerliğine dikkatinizi çekerim) iyi modeller dilerim. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 09:14 |
Beyaz kutulu Molakların boya kodlarının önündeki "1" rakkamını çıkarırsanız o rengin Humbrol karşılığını bulursunuz.
Sarı kutuluların ayrı bir numara sistemi vardır. Havacıların kullandığı tona benzer bir olive drab karacılardada var. Ancak Humbrol 66 ya denk gelen rengin hangi tarihten itibaren kullanıldığı konusunu tam olarak bilmiyorum. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 09:14 |
Volkan, karacıların olive drab'i koyu tonda olan 66-166 numaralar. Havacılarınki ise humbrol no:155 ve sanırsam aynı zamanda Testors no:1711, ton olarak karacılara göre daha açık. İki renk arasında çok belirgin bir fark var, ha neden biri öyledir diğeri böyle bilen birinden ben de duymak istiyorum, ortak projede de sorduğum soru karşılıksız kalmıştı.
Ben acımadım ortak proje araçlarına havacı olive drab'i fısfısladım (testors 1711), yağlıboyayla abanacağım için renk kararacak ne de olsa diye, yanlış yaptıysam yandı gülüm ketenhelva diyorum. Doğru biliyorsam bir yere kadar molak ve humbrol numaraları birbirini takip ediyor, İdris anlatmıştı ama düzgün hatırlayamamaktayım. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 09:45 |
İdris abi ve Emre yardımlarınız için teşekkürler.
Demek ki doğru tahmin ettim. O zaman Xf-62 = Humbrol 66 = Molak 166 diyebiliriz yaklaşık olarak. Ancak ölçek küçüldükçe orjinal renge beyaz katma ilkesi gereği, bu rengi açmak gerekir mi? Gözüme çok koyu geliyor. Emre, eğer Humbrol 155 ve Testors 1711 yukarıdaki renklerin sadece açık tonu ise belki senin uyguladığın daha doğru renktir, ne dersin? |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 12:59 |
Orjinalini yazan: volkan
O zaman Xf-62 = Humbrol 66 = Molak 166 diyebiliriz yaklaşık olarak. Renk değişim tablosuna göre evet. |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 18:02 |
Eğer işin içine scale effect katacaksak evet o zaman biraz da yağlıboyayla benim uyguladığım aşağı yukarı doğru bir renk olur.
Neticede renk bir şekilde ucundan olive drab mi? Evet. Bu aleti pisliğe bulayacak mıyım? Evet. Ben daha fazla umursamıyorum havacısını karacısını (bunlara takmaktan maket yapamaz olup takıntılıyım diye İdris'ten fırça yiyip duruyorum sonra). Molak bilmem ama fırçayla boyanacaksa eskiden kullandığım Humbrol 155'i tavsiye ederim, kıvamı fırçaya uygun ve kapatıcı bir boya. Testors 1711 de çiçek gibi ama fırça için kıvamı ince kalabilir, pistoleyle hiç üzmeden boyadı. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
volkan
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 20:33 |
Yok bende pistoleye geçtim artık, fırça kullanmam bundan sonra. :) Ama doğrudur H155 fırça ile tatbik edilebiliyordu. Dediğiniz gibi insan renk kodlarıyla uğraşmaktan model yapamaz hale geliyor...
iyi modeller.. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 04:08 |
Hayırlı olsun pek ala pek ala, ama pistoleyle atacaksan Molaka dikkat et, biraz kalın ve düzgün inceltmezsen tıkanma yapabiliyor.
Ben de bu haftasonu bitirebilecek miyim bakalım şu Jeepleri, görürürüz 1711 nasıl duruyormuş... (yoksa Nisan'a kalacak istanbul dışına şutlandığımdan kelli) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
volkan
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 04:21 |
Molak denememiştim pistolede, uyarı için saol Emre.
Aman Nisana bırakma, bitirmeye bak... kolay gelsin... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 04/03/2006 Saat 10:46 |
Molak biraz daha fazla tiner gerektirir o kadar.
Çekinecek birşey yok. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |