Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: F-117 vuran MIG-29?? (Berkut 1/72 MIG-29) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 05:36
Orjinalini yazan: oy61

Orjinalini yazan: Burak

yaw ben usaf oynarken alırdım f-117yi sonra füze gelir beni daaannnnn diye vururdu.kardeşim hani uçağınız radara yakalanmıyordu utanmasa bizim polis radarına bile girecek diye hayıflanırdım:)bu resmi ve yazıyı okuyınca bunlar aklıma geldi.

Şayet waypointleri kendin hedef bölgede mümkün olduğu kadar az kalacak şekilde ayarlarsan ve SAM tehditi altında keskin manevralardan kaçınırsan radarlar seni görmüyor. Keskin manevralar yaparak uçağın dümdüz olan alt kısmını radarlara doğru döndürmen senin bir aynanın ışığı yansıttığı gibi radar dalgalarını geri yansıtmana neden olur doğal olarakta radar seni anında görür. 10000 feet üstünde uçmanda yakalanmaman açısından çok yararlı.(Bu arada oyunu hala oynuyormusun yoksa eskiden oynamışmıydın.)

Bu Sırpların düşürdüğü F-117A'da radara yakalanıp vurulmamıştır. Sırplar optik sistemlerle uçağı görüyorlar ve F-117'nin uçuş hattının önüne rastgele füze yollayarak füzelerle bir duvar örmüşlerdir. Kimsenin onu görmediği huzuru içinde uçan Amerikan pilotuda bu füzelerden birinin kurbanı olmuştur. Zaten radara yakalanmayan uçak diye birşey yoktur, radara geç yakalanan veya zor yakalanan uçaklar vardır. C-130 200km öteden radarlar tarafından görünebilirken bu f-16larda 100km f-22de 20km'ye kadar düşer. Bu değerler, kesin değildir sadece karşılaştırma amacıyla verdim ve radarların gelişmişlik düzeyi ile değişebilir.

Bu kadar gevezelikten zonrada maketin yapımında kolay gelsin:)

abi eskiden oynardım:)ırak savaşı başladığı gün gaza gelip oynamaya başladm.tam tüm görevler bitecektiki diskim bozuldu paşa olamadan bıraktım:p sonradanda oynamadım bi daha.oldukça arcade bir oyundu netekim.

şuanda falcon 4.0 allied force çokca oynanıyor.yapılmış en iyi sim olarak kabul ediliyor ama sadece f-16 ile uçabiliyorsun.delilik halinde sanal filoları falan var.belki biliyorsundur.

www.kangaldogs.org

tabi radara yakalanmama olayı işin esprisi:)yinede bilgiler için teşekkürler
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma