![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Ediz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 13:11 |
Tamiya Panzer 2'yi Afrika'daki Alman birliklerinin kullandığı şekliyle yapmaya çalıştım.Arkadaki bidonlar hariç kutudan çıktığı gibi bitirildi.Ana renk olarak tamiya'nın enamel xf-60'ını attım ama eskiteyim derken xf-57'yi fazla kaçırınca ortaya böyle bir sonuç çıktı.Aslından neticeden pek şikayetçi değilim yalnız tekerleklerin siyah olması gereken kısımları da çok açık renk oldu.Yarın mat verniğini atıp hatası kusuruyla yapımını sonlandıracağım
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ediz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Koyu gri bir kurukalemle kenarları daha belirginleştirirseniz XF-60ın yaratmış olduğu monotonluğu yüksek miktarda kırabilirsiniz.
Örnek |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel olmuş. Belirtildiği gibi kurşun kalem veya gunmetal ile drybrush yaparak dökülmüş boya efekti verebilirsiniz. Ayrıca bidonlar da sanırım tankla aynı renk oluyor. Bir de bidonların sağındaki takoz tahtaolduğu için sanırım tahta renginde olmalı diye biliyorum.Elinize sağlık.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
elinize saglik cok guzel olmus .. ozelliklede eskitmeler iyi
gozukuyor.. ancak XF-60 afrika korps icin doru renk diildir.. afrikada kullanilan sari daha baska bir renk.. tamiyanin desert yellow u o renge daha yakin ancak oda tam diil.. ben pactranin enamel afirka yellow unu kullaniyorum.. tamiyanin verdigi hicbir renge guvenmeyinn.. sevgiler |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Şık görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de top noktasına dikkat çekmek istiyorum. PzIIler'in ana topları (2cm) genellikle gövde rengine boyanır. Tabii böyle de olmaz diye birşey yok. Hele bunu gördüyseniz. Genel olarak şık bir model çıkartmışsınız ellernize sağlık.
Not:Humbrol Matt 63 de ek bir renk kullanılacaksa ya da bir miktar beyazla karıştırılarak kullanılabilir. |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Bu Afrika Korp renkleri tam bir muammadır zaten...
:) |
|
![]() |
|
Ediz
![]() ![]() ![]() |
Öneriler,eleştiriler için herkese çok teşekkür ederim.Makete başlamadan önce Panzer 2'lerin 2cm'lik toplarının da göründüğü birkaç resim bulmuştum
![]() ![]() ![]() Son iki fotoğraftaki Pz 2'lerin versiyonları aynı olmasa da 2cm'lik top aynı.Ben de fotoğraflarda gövde renginde topa rastlamayınca gunmetal rengine boyadım. DAK renkleri konusunda pek bir bilgim yok,olası renkleri sırayla her DAK aracı maketinde deneyeceğim.Nezih Bey,ben de size katılıyorum en azından görünüş olarak xf-60 ilk attığım haliyle bana da garip geldi.Buff ı fazla kaçırdığıma memnun olmam o yüzden zaten.Renk bayağı açılmış oldu.Bir daha ki sefer testors'un afrika renlerini deneyeceğim |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Evet Ediz bey.. kesinlikle testors.. kolya gelsin DAK ın devamını bekleriz... sevgiler...
|
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: ardeth
Ayrıca bidonlar da sanırım tankla aynı renk oluyor. Bir de bidonların sağındaki takoz tahtaolduğu için sanırım tahta renginde olmalı diye biliyorum. Bidonların renginde bi sorun yok.Her zaman sarı olmayabiliyor. |
|
![]() |
|
KeNe
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/01/2006 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() ![]() ![]() |
Link
buradaki dokulme efektinin humbrol enamel ile yapildigi soylenmis. humbrol enamel kullanilarak firca ile boyama mi acaba o kastedilen? Kolay Gele... Mesut... |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
sanırım kastedilen şey metalik bir renk ile drybrush uygulaması.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: ardeth
sanırım kastedilen şey metalik bir renk ile drybrush uygulaması. Önce fotoğrafa bir bakalım sonra yazanı okuyalım. Kullanılan renk metalik değil koyu grimsi bir renktir. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KeNe
humbrol enamel kullanilarak firca ile boyama mi acaba o kastedilen? Aynen öyle. Modelde kot farkı yaratmasın diye griyi tinerle %50 oranında acmanız gerek... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Çoook yumuşak siyah kurşun kalemle de benzer efektleri yapabilmek mümkündür...
|
|
![]() |
|
Ediz
![]() ![]() ![]() |
Bu sefer, Model Master renklerinden (2103 ve 2099) elde ettiğim karışımı kullandım.Dökülmüş boya görüntüsü için de Faber Castell'in cool grey rengindeki kurşun kalemi yeterli oldu.Benzer uygulamar içinde kurşun kalemleri tavsiye ederim.Hata yapsanız da ıslak bir fırçayla silmek mümkün oluyor.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ediz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Düzenleyen Ediz |
|
![]() |
|
pascalpati
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2005 Konum: Yurtdışı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 242 |
![]() ![]() ![]() |
ediz, ellerine sağlık model çok güzel olmuş, eskitmeler, boya, hepsi seyir zevki veriyor. Kurşun kalem de harikalar yaratmış gerçekten.
Ulaş |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |