Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Hangi marka plastik model | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
yt40792
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Konu: Hangi marka plastik model Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 17:29 |
Plastik model aldınız. Peki hangi markaların modelleri gerçeğe daha uygun, parçaları sorunsuz. Tecrübeli olarak sizlerin yorumları, fikirleri biz yeni başlayan yada başlamış geliştirmek isteyenlere bir fikir versin...
Saygılar, |
|
yt40792
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 17:31 |
Ben enson tamiya markanın bir kaç modelini aldım.Daha kutuyu açmadım ama dışından 2. yada 3. kalite gibi geldi. Benim önceleri İtaleri ile başladım ve memnunum.
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 21:13 |
Her markanin her modeli degiskenlik gosterir.. su marka iyidir demek pek
dogru bisey degil.. cunku kitler piyasaya surum tarihlerine ve kalip kalitelerine gore degisim gosterir.. siz almak istediginiz maketin hangi markada en iyi kiti oldugunu arastirisaniz daha basarili bir sonuca varirsiniz.. sevgiler.. |
|
Sweat saves blood!
|
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 21:58 |
KOPRO dan kesinlikle uzak durun bence. capaksız parca yok, parcalar birbine oturmuyor yaparken küfür etme yeteneğiniz artıyor. kiteckden bile daha kötü
|
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 22:51 |
Eski bir AMT ve MONOGRAM'cı olarak TAMİYA'en iyi derim.
Ne yazıkki klasik amerikan basmıyorlar. :( |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 23:25 |
Orjinalini yazan: HAKAN
Eski bir AMT ve MONOGRAM'cı olarak TAMİYA'en iyi derim. Ne yazıkki klasik amerikan basmıyorlar. :( Hakan abi, araba konusunda diye eklememişsin ama:) |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 10:45 |
Tamiya'dan adam çıksa, Dünya yerinden oynar(zırhlı araç ve figür'den bahsediyorum, yanlışlık olmasın)...
Yalım'ı Tamiya fabrikasına koymuşlar, yine de "DRAGON'UM DRAGON'UM" demiş..... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 10:54 |
Makedini yapmak istediğiniz neyse yazın.
Hangi firmanın makedi iyi,hangisi değil ona göre bi cevap gelir. |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 19:07 |
KOPRO'da pahalı bir marka oysa ki!İçinden PE,resin parça filan çıkmıyor mu? 1/48 Su-7BKL modeline özenmiştim.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
mk_ozkir
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 21:21 |
koproyu turkmenistandan arkadaşim getirmişti, fiyatını burda karşılaştırdık orda çok daha ucuzmuş. ktudan sadece kit ve decaller çıkıyor. decal konusunda güzel bir aldatmaca yapmışlar. Luftwaffe uçaklarının kuyruklarında bulunan gamalı haçlar kutu üzerinde resimlerde kaldırılmış ve decal olarak kitlerden çıkmıyordu. koproda yine kutu uzerinde resmi yok o bolge boş kare bırakılmış. decalleri uygulamaya başladığınızda gamalı haçı iki parça olarak farkedip seviniyorsunuz
Düzenleyen mk_ozkir |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 02:12 |
Birçok firma gamalı haç için aynı taktiği uygulamaya başladı.
Maketçilik açısından sevindirici bir gelişme. |
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 07:02 |
Orjinalini yazan: İDRİS
Makedini yapmak istediğiniz neyse yazın. Hangi firmanın makedi iyi,hangisi değil ona göre bi cevap gelir. idris beyin söylediklerine katılıyorum...ayrıca iyi yada kötünün kıstası nedir...parçaların yerine oturmasımı,detayların gerçeğe uygunluğumu,plastiğin kalitesimi,parça sayısımı,yoksa kutunun üstündeki resimmi....şu marka iyi bu marka kötü konusu periyodik olarak gündeme geldiği için,neye göre eleştri yapıldığını cidden merak etmeye başladım... Ayrıca Tamiya kitler için...FSM dergisinin 2000 yılında yaptığı son 20 yılın en iyi 20 kiti seçiminde bu markanın 10 kiti var....2005 yılında ise 1/35 sınıfında Abrams en iyi kit seçilmiş....sonuçta marka değil ama spesifik olarak yaptığımız modeller hakkında yorum yaparsak bizde anlarız neresi iyi neresi kötü... |
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 07:14 |
Orjinalini yazan: mk_ozkir
KOPRO dan kesinlikle uzak durun bence. capaksız parca yok, parcalar birbine oturmuyor yaparken küfür etme yeteneğiniz artıyor. kiteckden bile daha kötü Birde Minihobby denen şeyden uzak durulmalı... |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 24/02/2006 Saat 23:26 |
Orjinalini yazan: İDRİS
Birçok firma gamalı haç için aynı taktiği uygulamaya başladı. Maketçilik açısından sevindirici bir gelişme. Çek kitlerinden fiks dört parça çıkar. Sonuç pek parlak olmuyor. Aftermarket dekal seti almak en iyisi. |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 02:58 |
Arkadaşlar, özür diliyerek.... MPC model sizce nasıl bu markayı 1/72 dauntles ararken gördüm ama kalıblarını bilmediğim için tereddütte kaldım bilgisi olan varmı.? kalıpları nasıl.? Teşşşşk...ler. |
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 06:27 |
Orjinalini yazan: Terminatör
Arkadaşlar, özür diliyerek.... MPC model sizce nasıl bu markayı 1/72 dauntles ararken gördüm ama kalıblarını bilmediğim için tereddütte kaldım bilgisi olan varmı.? kalıpları nasıl.? Teşşşşk...ler. MPC 1980'lerin sonlarina kadar Amerika'da Hasegawa ve Airfix kitlerini kutluyaip satan bir firma. MPC 1/72 Dauntless=Airfix 1/72 Dauntless. |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 05:33 |
Hangi marka sorusuna ben şöyle yaklaşıyorum.Kalıp tasrımcıları -istisna çoktur ama- kendi memleketlerinde en yaygın kullanım alanı olan araçlara en fazla özeni gösteriyorlar.İkinci sırada da pazarda en çok talep gören araçlara gösterilen özen geliyor (yine istisnalar hariç).
Yani,örneğin F-4 Phantom için bütün üreticiler en iyiyi veya ilginç versiyonu üretmeye çalışırlar,ama Harrier yapmak istiyorsanız,bu konuda en çok çalışan İngiliz üretici Airfix'i ilk olarak değerlendirmeniz gerekir.Puma helikopteri için de Fransız Heller'i.Mig-21 için Revell'den medet ummayın,Mig-21 üzerinde en çok incelemeyi-çalışmayı yapmış olması muhtemel Doğulu üreticilere bakın.Doğu tasarımı araçların nefis modellerini üreten Trompeter gibi bir üretici,iş Fransız tasarımı Dauphin'in kitini çıkartmaya gelince keyfinizi kaçırabilir. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 05:57 |
Orjinalini yazan: Keşifçi
Hangi marka sorusuna ben şöyle yaklaşıyorum.Kalıp tasrımcıları -istisna çoktur ama- kendi memleketlerinde en yaygın kullanım alanı olan araçlara en fazla özeni gösteriyorlar.İkinci sırada da pazarda en çok talep gören araçlara gösterilen özen geliyor (yine istisnalar hariç). Yani,örneğin F-4 Phantom için bütün üreticiler en iyiyi veya ilginç versiyonu üretmeye çalışırlar,ama Harrier yapmak istiyorsanız,bu konuda en çok çalışan İngiliz üretici Airfix'i ilk olarak değerlendirmeniz gerekir.Puma helikopteri için de Fransız Heller'i.Mig-21 için Revell'den medet ummayın,Mig-21 üzerinde en çok incelemeyi-çalışmayı yapmış olması muhtemel Doğulu üreticilere bakın.Doğu tasarımı araçların nefis modellerini üreten Trompeter gibi bir üretici,iş Fransız tasarımı Dauphin'in kitini çıkartmaya gelince keyfinizi kaçırabilir. Bu baslikta yapilan genellemelerin hemen hemen tamami gibi bu da pek dogru bir genelleme degil, maket firmalari genellikle kendi ulkelerinin urettigi araclarin maketlerini ilk piyasaya suren firmalar olmalarina ragmen en iyi orneklerini yapacaklar diye bir sart yok. Nitekim verdiginiz ornekleri kurcalayinca da goruyoruz: Heller'in kendisine ait tek Puma kalibi var o da rezalet 1/48 kaliplari. 1/72 Puma'lari Airfix'ten, 1/72 Cougar'lari Italeri'den. Airfix'in 1/72 olcekteki hicbir Harrier'i Esci'nin 20 yillik Harrier'larinin yanina bile yaklasabilecek kalitede degil. Revell'in 1/72 Mig-21F-13'u su ana kadar yapilmis en iyi 1/72 Mig-21 kiti. Trumpeter Dauphin kiti cok iyi bir kit olmasa da Cin uzun yillardir Dauphin helikopterini Harbin Z-9 olarak lisansla uretiyor, yani elinin altinda her cesit kaynak vardi. "En iyi marka" tartismasi anlamsiz, ve bu baslik altinda "uzak durun" denilen markalarin bile piyasada o konunun tek maketi olan iyi maketleri var. (Mini Hobby 1/48 Mi-24P, Kopro 1/48 Su-25UBK, 1/48 Su-22, 1/48Su-7BKL) Nezih bey ile ayni gorusteyim ben. Düzenleyen KursadA |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |