![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 03:27 |
İyi çalışmalar.
Askerde gördüğümüz Landlar (Land Rover) ve otokar sitesinde tanıtılan ki ben bu araçları yakından görmedim COBRA ve AKREP araçlarını yapmak istesek bir kiti var mıdır bu araçların. Özellikle landlar için. (askerde aynen okunduğu gibi çağrılırdı bu araçlar) Çok çeşidi var bu araçların ustalardan hiç uğraşan oldumu acaba? Hiç muhabbeti olmadı sanırım. |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() |
Örneğin şu araç müthişmiş. Böyle bir modifiye olduğunu bilmiyordum. TSK da kullanılıyor mu? Gerçi onuda bilmiyorum ama...
![]() |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
kitleri yok....yakında çıkar....
Düzenleyen F-4E |
|
![]() |
|
yavozkan
![]() ![]() ![]() |
tam anlamadım ticari derken? yaptınız ama kendinize de yapacaksınız... ama göstermeniz imkansız. anlamadım ama...
şöyle ucundan baksak olmaz mı? Düzenleyen yavozkan |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Resimde görülen LandRover 110 Defender türevine Kıbrıs'ta mücahit derler.T.S.K.'da ki kullanımını bilmiyorum ama orda çok gördük.Kıbrısın kendi ordusu olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı komando birliklerinde,normalde omuzdan atılan 57mm GTT takılı versiyonu bile var.Birkez de Rus menşeili Krolard tas.güdümlü füzesi takılmış olanını intikalde gördüm.Bu silah K.K.K. K.T.B.K.(Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı)envanterinde var.Güneydoğu Anadolu bölgemizde de kullanılıyor olabilir.
Herneyse modelcileri zorlayacak bir konu olduğu kesin. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
yavozkan
![]() ![]() ![]() |
land'din kiti yoksa imkansız. ama çok hoş olabilmiş.
|
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
1/35 Tamiya 110 vardı sanki.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
sevgili Yavuz dediklerimi PM modelin web sitesinden görme imkanın olacak....ama şu anda değil....site yenilenecek...
Düzenleyen F-4E |
|
![]() |
|
yavozkan
![]() ![]() ![]() |
Bu güzel bir haber o zaman...
Sabırsızlığıma verin şöyle ucundan bir şey görsek, yada uzaktan çekilmiş silik bir foto. ;) :P (Emoticonlara ne olduuu?) |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
Varol
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Land Rover 110'un Otokar'in bir suredir urettigi guncel modelinin yukarida linki verilen Accurate Armour resin kitleri disinda 1/35 kiti yok. Olmasi da bir sure beklenmiyor cunku Land Rover kit firmalarinda astronomik lisans bedelleri istemis. Accurate Armour ile aralarinda sanirim eskiye dayanan bir is iliskisi varmis (stand modelleri vs. yapiyorlarmis Land Rover icin), rivayete gore ancak bu sayede modellerini cikarabilmisler.
Tamiya'nin ve Italeri'nin 1/35 Land Rover 109 modelleri var. 109 ile 110'un en azindan on tarafi tamamen farkli ve 109'dan 110 yapmak sanirim "Korkut Abi-vari" maharet ister. Ben bir Otokar Land Rover yapmak istiyorum ve 1/35 Italeri Land Rover 109 kitini Accurate Armor'un resin Land Rover 110 kitlerinden birisiyle harmanlayip kotaracagim bir sekilde. Tuzla Jip projemden sonra ikinci sirada. Resimde görülen LandRover 110 Defender türevine Kıbrıs'ta mücahit derler.T.S.K.'da ki kullanımını bilmiyorum ama orda çok gördük.Kıbrısın kendi ordusu olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı komando birliklerinde,normalde omuzdan atılan 57mm GTT takılı versiyonu bile var.Birkez de Rus menşeili Krolard tas.güdümlü füzesi takılmış olanını intikalde gördüm.Bu silah K.K.K. K.T.B.K.(Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı)envanterinde var.Güneydoğu Anadolu bölgemizde de kullanılıyor olabilir.
Herneyse modelcileri zorlayacak bir konu olduğu kesin. Bu "Krolard fuzesi" nedir acaba? KTBK envanterinde bulunan tek Rus yapisi antitank fuzesi 9M113 "Konkurs" (NATO kodu AT-5 Spandrel) fuzesi benim bildigim kadariyla, ilk defa 3-4 sene once 30 Agustos resmi gecidinde goruldugunde ortaya cikmisti varligi. Biraz bilgi verirseniz sevinirim. Düzenleyen KursadA |
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
KTBK'nda Kullanılan Silah ve araçlar Albümü diye bir hizmete özel kitapçık vardı,zimmetli:) Orda Krolard diye aklımda kalan,performansı milana denk bir silah vardı.Doğrusunu isterseniz,adını yanlış hatırlıyor olabilirim.9M113 Konkurs olabilir.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: yavozkan
İyi çalışmalar. Askerde gördüğümüz Landlar (Land Rover) ve otokar sitesinde tanıtılan ki ben bu araçları yakından görmedim COBRA ve AKREP araçlarını yapmak istesek bir kiti var mıdır bu araçların. Bu arada sevgili Cagri bir ara Otokar Cobra'nin cok guzel bir modelini yapmisti(scratchbuilt): http://modelingmadness.com/reviews/misc/vehicles/acikcobra.h tm Düzenleyen KursadA |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Çağrı Bey'in çalışması harika, ellerine sağlık...
Hazır kit olsa bu kadar gerçekçi görünemez... 35 saatte yaptığını okuyunca çok şaşırdım, ben herhalde ortalama bir kite bundan çok daha fazla zaman harcıyorum. Gerçi uğraşmak asıl eğlencesi bu işin tabii :) Bravo doğrusu. Keşke PM bu tür modelleri de üretse. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |