Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/48 monogram F9F-5P Panther Recon Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 134
Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Konu: 1/48 monogram F9F-5P Panther Recon
    Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 10:35
Babamın çok sevdiği ve ona hediye etmek üzere edindiğim F9F-5P Panther uçağının yapımına başladım. Bana kalsa tam bir çirkin ördek yavrusu. Bekleyen ve başlamaya çekindiğim 3 nefis kit için bununla iyice alıştırma yapmak istiyorum.

Uçağın kitlerine baktım, bu çıktı karşıma. Fazla da alternatifi yoktu. Yurtdışında birden karşıma nispeten ucuz bir fiyata çıkınca edindim. Fiyatından kıllanmalıydım ama neyse. (Emsalleri 30-40 Euro idi, bu 12 Euro)

Kutu Monogram ambalajlı, yapım kılavuzu Revell. Kalıp dışa detay ve parçalar oturmuyor. Tesviye işi açacak başıma. Daha en başında dert aldığımı hisseder gibi oldum. Bu kitte bazı çizgileri içe detaya çevireceğim.

Hızlıca fazla özenmeden bitireyim diye giriştim. Kokpitte ilk defa inceden wash denedim. Fena olmadı gibi. Göstergeler üstünden gümüş kurşun kalemle geçtim. Daha sonra ince detayları boyayıp kokpiti tamamlayacağım.

Bu arada yapım kılavuzuna bakarak yapmış olsam kokpit içi tamamen flat black olacaktı. İyi ki ARC'de ve google'dan aratıp baktım uçağa. Interior Green rengiymiş.

Herkese kolay gelsin.

Düzenleyen Big Lebowski
Deneyim sert bir öğretmendir. Önce sınavı yapar, sonra dersi anlatır.
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 17:50
İyi bir iş çıkaracağınızdan hiç şüphem yok.Bu F9F Pantherleri bende çok severim.Sonucu merakla bekleyeceğim.
İyi çalışmalar,kolay gelsin.
Selamlar
IP
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2006 Saat 08:47
F-86'ya dekal, P-51'e teker beklerken bu uçağın da kokpiti bitti. Şimdi iniş takımı ve yuvalarını boyayıp gövdeyi kapatmaya geldi sıra.

Dışa detay olduğu için çok hassas çalışmak gerekiyor. Yoksa uçağı tamamen içe detaya çevirmek çok uğraştırır.

Herkese kolay gelsin. Keyifli modeller dilerim.
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2006 Saat 09:10
Uçak Kore'den mi acaba??
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
IP
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2006 Saat 10:06
Bu uçağı Kore öncesi döneme ait dekallerle bitirmeyi düşünüyorum. Şubat 1946, VMCJ-3, BuNo. 126277. Deniz Piyadeleri Hava Üssü, El Toro, California'da konuşlanmış.

Kitle beraber Mayıs 1954'e ait bir uçağın dekalleri de çıkıyor. Burun kısmı kırmızı şeritli. Kutunun üstünde ilüstrasyonu olan tayyare.

Ancak benim seçtiğim modelin dekalleri daha ince işlenmiş. Gözüme daha güzel göründüler. Tek derdim mavi üzerinde ufak yıldızlar olan dekalin içindeki tonunun uçağın tamamına atacağım mavi tonuyla aynı olması. Bir öneriniz varsa seve seve uygularım.

Gövde rengi olarak Sea Blue vermiş yapım kılavuzu. Ancak uçağın rengini Scale Efekt için biraz açıcam. Dekalin tonu için ne yapabilirim? Onu daha çözemedim.

Herkese kolay gelsin.

IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 05:44
kokpitteki göstergeleri nasıl boyadık acaba?rica etsem bi anlatsanız?drybrush mı?
IP
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 09:17
Burak selamlar..

Kokpitteki göstergelere önce akrilik mat siyah atıyorum. Ardından ucu yuvarlanmış gümüş renkli kuru boya kalemiyle dışa detay göstergelerin üstünden hafifçe, bastırmadan bir kaç kez geçiyorum. (Kalem ucunu yuvarlatmanız işi kolaylaştırıyor, sivri olunca detayların arasına girip istemediğiniz yerleri çizebiliyor.)

Drybrush'la aynı mantık aslında. Son olarak da göstergelerin içine kürdanla parlak vernik dokunduruyorum. Böylece hem matlığı gidip biraz daha koyulaşıyor, hem de gösterge camı gibi görünüyor.

5 dakikalık bir uğraşla elde edilen sonuç pek keyif verici. Kesinlikle tavsiye ederim. Kalem olarak Berol'un Karisma serisinden silver rengini kullanıyorum. Okul günlerimden kalma. Ancak herhangi bir gümüş renkli kuru kalem de iş görür sanırım.

Kırmızı ve farklı renkteki göstergeler için de dekalden yuvarlak kesip microsol'la iyice yüzeye oturmasını sağlıyorum. Ardından yine gümüş kalemle göstergenin dış hatlarını belirliyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. Keyifli modeller.
IP
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 07:16
Dışa detayın tesviyesi biraz uğraştırdı. O kadar ki yarı yolda iki kez sıkılıp bir Merkava Mk1, bir de 48'lik Tamiya Bf-109'a başladım. İkisi de şu anda bu tayyarenin durumundan ilerde. Ve hala bitmedi bunun tesviyesi. Başka kit alternatifim olsa ve babam da görmemiş olsa bunu çoktan camdan atmıştım.

Kanat köklerinde çok inceden bir bağlantı katı var. O çizgiyi kaybetmemek için çok hassas davranmak gerekti. Bazı birleşim yerlerindeki detaylar kaybolacağından içe detaya çevirdim. Gövdenin iki yanını birleştirip panel panel tesviye ettim. Böylece gövdenin çizgileri sağlam kaldı.

Gövdenin altında, kanat köküne yakın yerdeki çizgilerse içe detaya döndüler. Kanadı yerleştirince oturmaması bir yana yaklaşık 1 mm'ye yakın seviye farkı oluştu.

Kuyruk yatay stabilizelerinde evlere şenlik boşluklar kaldı. Onları doldurdum, son olarak tesviyeye girişicem. Yavaştan bitmesini istiyorum.

Sea Blue olarak elimde Tamiya markasınınki var. Başka önerisi olan var mı? Çünkü gözüme çok koyu görünüyor. Beyaz katınca da renk yeşile çalıyor.

Herkese kolay gelsin.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 07:57
Humbrol ve Testors ta tam karşılıkları olması lazım.
Fs-15042
H-181 ve T-1717 sanırım.Yinede bi araştırın.
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2006 Saat 08:28
Kokpit detaylandırma teknikleri için teşekkürler:)

Düzenleyen Erinç Özgür
Bombs Away!!!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma