Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: Model Master chrome silver nasil kurur?? | |
Yazar | Mesaj |
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Konu: Model Master chrome silver nasil kurur?? Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 02:11 |
Selamlar,
Cumartesi gunu yapmis oldugum bir jeep maketinin yan citalarini ve camurluklarini maskeleyip chrome silver ile boyadim. Onceki tecrubelerimden yasadigim kadari ile bu boya ne hikmetse bir turlu kurumuyor. 1 hafta degil 1 ay bile gecse dokununca parmak izi kaliyor. Uzerine vernik atmayi hic denemedim. Parlakligi ne derece kalir emin olamiyorum. Su an sanki nikelaj kaplanmis gibi bir havasi var ve acikcasi kurudugundan emin degilim. Maskeleme olayi uzun surdugu icin hata yapmak istemiyorum. Sizler bu boyanin kurumasi icin ne onerirsiniz? Uzerine vernik atilirsa ilk anki parlakligi kaybolurmu? |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 02:26 |
Model Master'ın 1469 nolu sealer for metalizer verniği işinizi görür. Bu vernik model master'ın metalik boyaları için ve boya parlaklığını bu vernik ile koruyor.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 02:54 |
İdris ile yaptığımız testler sonucu...
Boyanın asıl problemi kurumaması değil. Aksine problem boyanın kuruması. Kuruyunca içindeki metal parçacıkları biraz "serbest" kalıyor. Bu haldeyken dokunduğunuz an boyayı kaldırıyorsunuz. Parmak izinin çıkması veya maskeleme denemesinin faciaya dönüşmesinin sebebi bu. Normal vernik atıldığında, parçacıkları yine etkiliyor ve bu sefer boyanın parlaklığı ve metal hissi kayboluyor. Sealer for Metalizer denen(bahsi geçen), testors'un metalizer ürünlerini korumak için olan özel verniği kullanıldığında sonuç çok daha olumlu. Fakat burada dikkat etmeniz gereken iki şey var. Birincisi, sealer'ı katlar halinde uygulamak ve kuruması için en az 2 gün süre vermek. Bundan önce davranır ve hele ki maskelemeye kalkarsanız boyayı ufak ufak söküyor. İkincisi, maske bandıyla hızlı ve dikkatli çalışmanız lazım, üzerinde bırakırsanız yine boyayı bozuyor. Burada size yardımcı olabilecek bir uygulama, Tamiya bant kullanıp, uygulamadan önce sağa sola veya kendi cildinize yapıştırıp yapışkanlığını azaltmak, sonra kullanmak. Bizim test yatağımız olan Mig-21 tayyaresinin yüzeyi chrome silver sayesinde ayna gibi olmuştu, maket bilmeyen insanların metal zannettiğine de şahit oldum. Ne var ki yukarda bahsettiğim dikkatsiz bant uygulaması sonucu boya bozuldu, siz en iyi sonuç için çok dikkatli ve sabırlı olun derim. (bakınız benim tayyarenin sonucu da temizlikçinin karadan havaya silahlarına maruz kalmak ve en son tarafımdan yamultulmak oldu, aman sabır) Kolay gelsin! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 06:40 |
Bu Testors chrome silver uygulaması için en iyi yol malesef en uzun olanı;
Boya işini çalışma saatinize göre 3-10 günlük süreye yaymak nasıl bir sabır ister orasına siz karar verin. Uygulama basit çok inceden normal kıvama kat kat atılıyor,her kat için en az 2-3 saat bekleniyor.Oluşturacağınız silver(alüminyum) yada Chrom silver tonu her kattan sonra yavaş yavaş kendine geliyor.Siz istediğiniz tona karar verdiğinizde yine birkaç gün bekleyip Testors Metalizer sealer ile aynı şekilde kat kat çalışıyorsunuz. Sonuç tam istediğiniz gibi... Kolay gelsin Selamlar |
|
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 09:07 |
Eğer kullandığınız boya 1400 serisi MM Metalizer ise Emreoglan ın dediği gibi sadece metal parcaları kalıyor ve mutlaka MM Metalizer Sealer kullanmanız gerekiyor. Yok MM 1700 serisi ise durum farklı. Normal bir vernik kullanmanız veya iyice kurumasını beklemeniz (2-3 gün) yeterli olacaktır.
|
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 11:36 |
Sentetik tiner ile inceltilince kuruması uzun sürer.
Hele kalın veya birden fazla katı üstüste atmışsanız kurumayabilir. Boyayı selülozik tiner ile inceltip bir seferde tek kat atın.Kuruduktan sonra yine tek kat boya atın. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |