Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Photo-etch sorusu? | |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Konu: Photo-etch sorusu? Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 04:06 |
Selamlar
Photo-etch parçaları ilk kez kullanan biri olarak soruyorum. Bu otomobillerde fren diskleri neden photo etch veriliyor? Az evvel pe'li ve Pe'siz parçaları karşılaştırdım: Pe'li parçada merkezdeki dairenin yüksekliği kayboluyor. Sonuçta ikisi de aynı renge boyanacağı için, p.e. parçanın faydası ne oluyor? Pe parça boyanınca daha mı parlak gözüküyor? Ve tabi pe parçaları hangi boyalarla nasıl boyuyoruz? Özel bir işlem gerektiriyor mu? |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
bmw_m5
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 207 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 05:50 |
pe yi boyama abi aman.. amaç gerçek metal görüntüsü zaten.. merkez daire yi daha koyu ton ile boyamaya çalış bence .
Düzenleyen bmw_m5 |
|
BMW-freude am fahren
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 05:57 |
İyi ama Erse Bey, yaptığım aracın fren diskleri poto etch rengi değil ki. Siyaha yakın metalik bir renk.
Aynı zamanda, Tamiya'nın photo-etch li, xanavi nismo skyline modelinin yapım klavuzunda, metal primer ile kaplayıp sonra boyayın diyor tüm pe parçalar için. Şimdi bende metal primer olmadığı için yerine ne kullanacam nasıl boyayacam onu düşünüyorum??? |
|
|
|
bmw_m5
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 207 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 09:14 |
bilmiyorum şu an incelemedim ama belki porsche GT de carbon disk olabilir . bence cıplak halde bil pe süper bi icad.. bence boyama.. boyadınmı ne işe yarıyacakki.? ha PE ha kendi malzemesini boya.. fark nerde ozaman..??
|
|
BMW-freude am fahren
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 12:49 |
E bende onu soruyorum ya Ersa abi, madem fark yok neden daha fazla ödiyeyim.
Diskler boyancak orası kesin, çünkü aracı gerçeğine uygun yapıyorum. Her tarafını carbon decallrle kapladıktan, sonra fren disklerini orjinalden farklı bir renge boyarsam deli derler herhalde Demek ki, bu fren diskleri metal rengi olmadığı sürece photo etch olarak pek bir işe yaramıyormuş. Özellikle detayları bu kadar iyi olan bir kitte |
|
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:47 |
Burada bir farkı yok gibi görünüyor. PE'nin farkı normal plastikle yapılamayacak incelikteki şeylerde çıkıyor meydana. Mesela uçaların HUD'unda, kanopi kancalarında felan.
|
|
Yeminli modelci
|
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:57 |
Photo-etch parçalar sivil araçlarda genelde et kalınlığının fazla olduğu yerlerde ölçeği kurtarmak için kullanılır. Bkz: fren diskleri, kanat kenarları vb.
Carrera Gt'nin frenleri karbon-seramik ve diskler oldukça kalın; kitte kaliteli. Ancak diskin rotoruyla, kaliperlerin bastığı alan farklı renklerde olduğu için photo-etch parça maskeleme yapmadan, çok temiz işçilik elde etmene fayda edecek. Ben photo-etch parçalarda presto sprey astar kullanıyorum, gayet de memnunum. |
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 20:18 |
Orjinalini yazan: Typhoon
presto sprey astar kullanıyorum, gayet de memnunum. +1 |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |