Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: yurtdışından sipariş | |
<< Önceki Sayfa 15 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 23:45 |
Sevgili Burak ve Ömer, Ben bu gün şunu farkettim. Benim sipariş ettiğim, modellers marka karbon fiber decali, 2 numaralı decalmiş. Yani çizgileri biraz daha ince olan. Eğer sizler 1 numaralı decali sipariş etmişseniz benimki kadar kötü olmayabilir. Çünkü benekilerin karbon detayını görebilmek için, dibine girip bakmak gerekiyor.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 02:43 |
Ceki bendekide ince olandan ama bu noktada aklima birde su geliyor acaba bu kadar ince olmasi overscale acisindan dahami iyi ??
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 03:09 |
Burak, kaliteli decallerde ölçeği de yazıyor zaten. Mesela scale motorsportsun çizgiler kalınca, ama üzerinde 1/24 yazıyor. Bu modelers'ın decali neredeyse düz siyah. Yani ha bunu yapıştırmışın, ha x-18 e boyamışın aynı şey.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 03:56 |
Ceki bendekide ince olandan ama bu noktada aklima birde su geliyor acaba bu kadar ince olmasi overscale acisindan dahami iyi ??
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
Varol
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 12/02/2006 Saat 07:04 |
Bu topiki okudum ama kullanılmış elektroniğin gümrük mevzuatını göremedim.ABD'den (3yaşında muhtemelen orjinal kolisinde) bilgisayar yazıcısı almayı
düşünüyorum.Bu konuda tecrübe yaşamış olan varsa, bilgi rica ederim... Kolay gelsin Sait |
|
yavozkan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 21:44 |
Bir de ben soru sorayım.
Deneme amaçlı www.greatmodels.com dan iki kutu kit sipariş verdim. Alt toplam olarak (In Stock Subtotal) 28.45$ bedel görünüyor. Fakat kredi kartı açık provizyon olarak 54.06 ytl görünüyor. Doları kurunun 1,32 ytl olduğunu varsayarsak. Toplam 37.55 ytl civarında olması gerekir. Bu 17,00 ytl lik fark neden kaynaklanmaktadır. Tahminim posta, gümrük, vergi gibi eklentiler olmuştur. Sizin hesabınıza göre de bu fark doğrumudur? |
|
Ha gayret!
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 21:56 |
Posta ücretidir, doğrudur.
Gümrük ve vergi ücreti paket buraya gelince (eğer gümrüğe takılırsa) belli olacaktır. |
|
Yeminli modelci
|
|
yavozkan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 22:58 |
Şunu da sorayım. Vergiledirme ve gümrükleme ücretleri nasıl hesaplanır?
Bir de şunu sorayım. Paket boyutu büyüdükçe posta ücreti de aynı oranda büyümez, öyle değil mi? |
|
Ha gayret!
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 23:27 |
Paket boyutu ile posta ücreti arasında nonlineer bir bağıntı vardır . Paket büyüdükçe ücret büyür ama tam aynı oranda değil.
Pakediniz 100 euro altındaysa gümrük vergisi ödemezsiniz, şansa göre ardiye ücreti ile yırtarsınız ya da direk kapınıza gelir. 100 euro üzerindeyse zaten pakedi bırakıp kaçın. |
|
Yeminli modelci
|
|
yavozkan
Gönderim Zamanı: 14/02/2006 Saat 23:38 |
100 EURO ~ 120 $ dır diyebilirmiyiz, gümrükleme sınırı için? Greatmodel dolar olarak ücret veriyor çünkü. 100 EURO'yu geçse bile niye kaçalım canım. Kalır savaşırız. Teslimat süresini de soracağım ama korkuyorum. Çelişkili ve tutarsız bir durum var gördüğüm kadarıyla. |
|
Ha gayret!
|
|
aburakc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 00:21 |
Benimde bir sorum var. luckymodel.com dan "Tamiya Spray Work Basic" almayı düşünüyorum. 85,99$ fiyatı var ve posta ücreti olarak da 3.80$ gözüküyor. Ama bir tane kit almaya kalksam posta ücreti 15$ falan gibi bir gözüküyor. Acaba bir hata mı yapmışlar, ben bu ürünü alsam sorun olur mu?
Düzenleyen aburakc |
|
KaanX
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 00:21 |
Bilemiyorum, ben sağlam olsun diye 100 dolar üstü sipariş vermiyorum.
Teslimat süresi pazarlığa tabidir, 2 hafta ile 4 sene arasında değişebilir. Ortalaması 3 hafta kadardır. Düzenleyen KaanX |
|
Yeminli modelci
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 02:29 |
Unutmayın ki 100 euroya posta nakliye ücreti dahil. Gümrük mal bedeline değil cepten çıkardığınız toplam paraya bakıyor.
|
|
aburakc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 03:34 |
luckymodel.com da paket üzerinde ki fiyatı düşük göster diye bir seçenek var. Bu seçenek işe yarıyor mu?
|
|
bmw_m5
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 207 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 05:55 |
amerikadan satış yapan sitelerde genellikle sokak da olduğu gibi + kdv alınıyo..yani 30 dolarlık mal alıyosun 34 falan çekiyolar genelde .. bide shipping ekleniyo.. bazı firmalar ise yollayacağı malı kargoya kendi teslim etmiyo kargocuyu cağıtıp aldırıyo.. buda extra olarak size şarj ediliyo. kredi kartındaki extrenizdeki fark bundan olabilir.
|
|
BMW-freude am fahren
|
|
KaanX
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:45 |
Orjinalini yazan: aburakc
luckymodel.com da paket üzerinde ki fiyatı düşük göster diye bir seçenek var. Bu seçenek işe yarıyor mu? Yarıyor |
|
Yeminli modelci
|
|
yavozkan
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 01:52 |
Bu shiping bedeli de ne kadar çokmuş. 30$ lık malzeme için 25$ kargo bedeli ödeniyor.
Avrupa için de kargo masrafı o civardamıdır? Almanya'ya atlayıp gitsek yerinden alsak daha mı ucuz olacak ne? Amerika uzakta! Almanya'ya 250 euroya gidilip geliniyor bildiğim kadarıyla. Bu çartır (telaffuzuyla) uçaklarıyla. Vize problemini çözüversek tabii. |
|
Ha gayret!
|
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 03:07 |
Selamlar,
Amerikadan ve Canada'dan alinan urunlere bazi saticilar astronomik gonderi ucretleri istiyorlar. Ornegin disarida $25/30 a satilan bir maketi $10 a satiyorlar ama gonderi icin $35-40 gibi rakamlar istiyorlar. Aslinda o maketin parasini caktirmadan o gonderinin icinde tahsil ediyorlar. Tabi alan oluyorsa. Saticiya ben elden teslim almak istiyorum ayni eyalette oturuyoruz deyin eminim ki satmaz. Amac uc kagit. Getirdiginiz maketler yuksek ucretli olmus olmamis acikcasi bu pek onemli degil. Bu tamamen sansiniza kalmis. O gun Topkapi gumrugunde guleryuzlu ve sizi taniyan biri varsa hicbirsekilde miktarina bakilmadan paket veriliyor ama tanimadiginiz ve isini titizlikle yapan biri varsa o zaman yandiniz demektir. Ben su an Avusturyadan $350 degerinde photo etch parcalar, 3 kamyon maketi ve 2 kutu kamyon aksesuarlari ile birtakim bulunmayan boyalari getirtiyorum. Aldigim kisi daha onceden kutuya guzelce ve turkce bir mesaj ekledi ki gumrukte bulunan kisi onu akrabam falan sandi Simdi de uzrine bir bedel yazdirtmayacaktim ama suyu cikmasin ve suistimal olmasin diye toplam miktar olarak 65 EURO bedel yazmasini talep ettim. En azindan nerden aldin, internet faturasi nerde hani beyanname demelerine gerek kalmadan paketi alacagim. Uzerinde bir deger olmasi bazen isi kolaylastiriyor. Gerci internetten duzmece bir fatura ya da invoice cikartmak cok zor degil ama vakit kaybi olur. Insallah bu son verdigim siparis de sorunsuz gelsin ve kesin olarak soyluyorum ki maket, boya, parca alim isi benim icin tamamen bitmistir artik. Stok olayina cok fazla girmenin bir faydasi yok. Elimde yeterince var ve bir yerde nokta koymak gerekiyor. Sipariş olayi umumiyetle son bulmustur. |
|
<< Önceki Sayfa 15 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |