Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: ISU-152 RUS KMO Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Konu: ISU-152 RUS KMO
    Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 07:09
2nci Dünya Savaşı son dönemlerinde (herhalde 1944-45)kullanılan ISU-152 kundağı motorlu obüs (aynı zamanda tanksavar,çünkü Rus kullanım tarzına göre bütün obüsler,aynı zamanda tanklara karşı görerek ateş edebilecek kabiliyette tasarlanıyor) modelini alıp yapmak istiyorum.
Bu aracı Almanya üzerine taarruz eden birlikler kullandı mı?Ve daha önce ki ISU türevleri gibi kundağı motorlu tanksavar (SPG) aracı görünümlü aleti,savaşta topçu sınıfı mı kullandı,yoksa tankçılar mı?
Aracı daha önce yaptığım BS-3 tas. topu ile beraber diorama yapmak istiyorum.ISU-152 olmazsa ISU-122'de olabilir(mi?)
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 07:47
ISU-152 nin üretimi 1943 de başlamış.
O tarihten sonra heryerde kullanılmış olabilir.

Düzenleyen İDRİS
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 08:30
Tiger savaş alanlarında görüldükten sonra Rusların buna geliştirdiği cevaptır. Yani 1943 ten sonra herhangi bir zaman diliminde yapabilirsiniz...
feed the troll
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 08:46
Yeni karakter resminize çok güldüm Hangi filmdi bu?
-Olmaz mi?
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 08:51
Shining ama...
Elinde baltayla Jack Nicholson karısına "honey, i am come in home" diyor...
feed the troll
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 08:53
Ruslar JSU-152leri "bağımsız ağır kundağı motorlu topçu" olarak kullanmış.
Herbiri 5 araçtan oluşan 4 batarya + komuta aracı.Toplam 21 araç.
Savaş sonuna dek 53 tane birlik kurulmuş.
Guard tümenlerinde ise 65 araçlık birlikler halinde kullanılmış.
Guard tümenleri benzer şekilde JSU-122 de kullanmış.
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 08:57
Arkadaşlar,ne yapın edin,şirretin biriyle başgöz olmayın.Sonunuz Jack Nickholson gibi olmasın
-Olmaz mi?
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 09:01
Konuyu dağıttığım gibi topluyorum!
Zvezda kit almayı düşünüyorum.İçinden personel çıkmazsa,tankçı mürettebat uydurabilirmiyiz.Kim kullanmış bu arabayı?
-Olmaz mi?
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 09:05
1-Cıkmıyor
2-Cok sayıda alternatif var
3-Tabii ki ruslar
feed the troll
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 09:16
Zvezda kit iyidir ama değil mi?İyi olsun lütfen!
Evet çapaklı MiniHobby'de envai çeşit rus personel-mürettebat var,ama yarın birgün dioramayı görenler "aaa!tankçıya KMO zimmetlemişler"diyip sinirimi hoplatmasın.
-Olmaz mi?
IP
BoMBaCi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 85
Alıntı BoMBaCi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 10:39
Üstat Zvezda kiti pek tavsiye etmiyorum, nedeni de Dragon kiti görmüş olmam, JSU-122/JSU-152M ve Kore verisyon JSU-152 versiyonu olarak iki ayrı model var...

JSU-152 ler almanların StuG ları gibi hücum topu olarakta kullanılmış, İdris üstadın dediği gibi, gerek JSU-122, gerek JSU-152 gerekse ISU-2 yada ISU-3 ler Tigerlara cevap olarak Ruslar tarafından yapılmıştır. ön zırhın çok kalın olması ve Tigerın 450-500 metreden bir JSU serisi tankı vurabilmesine rağmen, JSU serileri Tiger ön zırhını 950-1000 metre uzaktan delebilmektedirler. zaten King Tiger lar da buna cevap olarak çıkmıştır. JSU-152 lerin cephe fotoğrafları elime var ama tarayıcım olmadığı için gönderemiyorum. eğer elinizde e-donkey vb. programlar varsa JSU-122 yada JSU-152 olarak aratın, ilginç kitap dökümanları bulacaksınız... eğer tarayabilirsem size gönderirim resimleri...

bu arada şu linkler ilginizi çekebilir...

Selamlar

http://www.lemaire.happyhost.org/char/complet/3384.html#1003 06
http://www.hobbygallery.gr/gallery.php
http://www.corazzati.it/scheda_jsu.htm
http://www.lemaire.happyhost.org/char/edito/3408.html
http://www.missing-lynx.com/gallery/russia/jsu152_andersson. html
http://www.missing-lynx.com/gallery/dio/1945berlindio_smizun o.html
IP
Panzerace
Üye
Üye

Gönderilenler: 198
Alıntı Panzerace Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 20:42
-

Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 22:11
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 01:07
Gec donem standart rus tankci uniformasi ISU122/152 personelinde gorulmektedir. Osprey'in Red Army in the Great Patriotic War kitabında hem siyah deri ceketli ISU122 personeli, hem de piyade tarafından da kullanılan haki yazlık/kislik gymnastiorka-sharovari gomlek-pantalon ikilisini kullanan ISU122 personeli fotografi vardir.   Diger ceketleri (telogreika denilen kislik haki ceket, shuba denilen kurklu yakasi ve kurklu ici olan uzun acık renk ceketi ya da 1941 ya da 43 model greatcoat...) giyen ISU personeli olmamasi icin bir neden dusunemiyorum.

Ozellikle Rus Ordusu'nun savas boyunca batili ordulara kiyasla uniformadaki esnekligini goz onune alırsak Osprey'in ayni kitabindaki 1945 baharında cekilen bir fotografda uc rus askerinden ikisinin Kizil Ordu tarafindan kullanilmayan iki ayri ceketi giyiyor olmasi sasirtici olmasa gerek...Bu sebepten Rus tankci kilikli figurler ile ISU 122/152'yi ayni dioramada goren ve "rus tankcilari ve KMO yan yana olmaz" diyen biri sadece ukalalik yapıyordur. Bence boyle bir durumda kendisine lisan-ı münasip ile durum aciklanmali; hatta, Muhafiz Tegmen Vera Orlova ve Muhafiz Tegmen Nikolai Orlov'un Ucuncu Baltik Cephesi'nde Ekim 1944'de ISU122'lerinin onunde cektirdikleri fotograf gosterilmeli ki bu fotoda bahsi gecen tegmenlerin topcu degil tankci apoleti ve isaretleri tasidigina dikkat cekilsin. Takiben yapilan "demek ki Sovyet Ordusu'nda tankci armalari tasiyan ISU personeli oluyormus" aciklamasi da, muhtemelen, yeterli olacaktir.

Eger uzerinde yapılacak degisimi goze aliyorsaniz, siradan rus askerinden bile ISU personeli yapilabilir. Dedigim gibi piyadenin de kullandigi gymnastiorka-sharovari gomlek-pantalon ikilisini kullanan ISU152 personeli fotografi vardir. Ancak basina 1940 model kask yerine tankci basligi, subay sapkasi (peaked cap,)duruma gore kalpak uydurulmasinda fayda vardir. Ben henüz sadece bir fotografta 1940 model kask ile erken model bir T34 terkeden personel gordum ki bu bana istisnai bir durum gibi geldi. Shapka pilotka denilen cadir bereli tankci ise hic gormedim ama bu olamayacagi anlamina gelmez diye dusunuyorum.

Kolay gelsin :)
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 06:38
Demekki bu Rus'lar,ne bulmuşlarsa geçirivermişler üzerlerine.Doğu Cephesinde ki şartlar düşünülürse bu normaldir.Bizde de (TSK içinde,özellikle karacılarda)yeşil pamuklu eğitim elbiseleriyle,kahverengi ağırlıklı ripstof karmaşası var.Ben Kıbrıs'ta her ikisini de giydim.Ripstofu kumaşının verdiği rahatsızlıktan dolayı sevmedim.
Lt von Wİtzland'ın verdiği bilgiler için teşekkürler.Dersinize iyi çalışmışsınız. O kadar ki word'e kopyaladım.Üzerinde tekrar düşünmek için.
Söz konusu dioramayı 4-5 sene içinde bitiririm Çok düşünücem ya!
-Olmaz mi?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma