Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: ESCI 1/72 TUAF F-100 Süper Sabre | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Konu: ESCI 1/72 TUAF F-100 Süper Sabre Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 01:30 |
Merhaba arkadaşlar.
Ortak yapım projelerimizden biri olan F-100 modelini sizlerle paylaşmak istedim. Modelin toplama ve boyama aşaması Saral100 tarafından yapıldı, finishingi bana ait. ESCİ marka model bana göre güzel detayları olan ve TUAF decalları ile gelen nadir kitlerden. Umarım beğenirsiniz yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar.... Düzenleyen Erinç Özgür |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 01:36 |
Modeli iki yıl önce bitirmiştim.Arada geçen zamanda askerliğimden dolayı herhangi bir çalışmam olmadı.Artık yeni modeller fabrikaya girmeye başladı.Üretimden çıkanları sizlerlede paylaşacağım. Bu arada sizlerinde farkedeceğine eminim bazı eksikler ve hatalar var.Onu artık acemilik dönemime denk geldiği için olabilir diyelim ve eksiklikleri mutlaka gidericem en kısa zamanda.Çalışmaya devam, modelci boş durmamalı.... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 01:36 |
Olmamış..daha iyi bir çalışmayla ortaya çıksaydık daha iyi olurdu..
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 02:05 |
decal olayını çözmüşsünüz abielr ne diyeyim.darısı başıma ellerine sağlık nesimi abi.
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 02:19 |
Bence cok guzel, elinize saglik. ESCI kitinin bu dekallerle gelmesi cok onemli bir avantaji idi. Bu kit 1980'lerin baslarinda cikmisti, daha sonraki yillarda bazi arkadaslarin yaptigi arastirmalarda, pilotlarla yaptiklari sohbetlerde vs. burundaki seritlerin mavi degil kirmizi oldugu soylenmisti. Ortada renkli resim olmadigi icin "kesin kaniti budur" demek mumkun degil, o yuzden ben kendim de bu filoyu yapsam burnu ne renk yapacagimi bilemiyorum acikcasi. Tekrar elinize saglik.
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 02:37 |
Kürşad bey bu modelde emeği bulunan biri olarak yorumlarınıza teşekkür etmek istiyorum.O günlerde bizde kırmızı olabileceğini düşünmüştük.Ancak kutu üzerinde mavi renk verilince böyle olsun demiştik.Eğer elimizde aynından iki tane olsaydı biri kırmızı olacaktı.Nacizane size önerim eğer düşünürseniz biri kırmızı biri mavi olsun
Selamlar |
|
seth
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 02:58 |
KürsadA ilgine teşekkürler.
Model bana geldiği zamanlarda yaptığım araştırmalarda bende herhangi bir referans bulamadım.Eğer kırmızı olduğuna dair en küçük bir resim veya bilgi bulabilseydim rengi değiştirecektim.Artık ESCİ firmasının bi bildiği vardır demekten başka bir şey kalmıyor.Saygılar.... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
seth
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 03:03 |
Melihcim sanada teşekkür ederim.
Sana daha öncede söylediğim gibi biraz vernik işi çözüyor. Decal yapıştırmak için piyasada Microsol bulmak artık kolaylaştı eskisi gibi değil durum ama ben bu modelde kullanmadım.Gerek görmedim. Temiz bir yüzey, güzel decallar insanı üzmüyor ve Microsole çokda gerek kalmıyor. Seninde kullanmanı tavsiye ederim.Sevgiler... Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
teomanK
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 09:48 |
Saygıdeğer modelci arkadaşlarım Sabri ve Nesimi,
Böyle güzel Türk decalleri ile üretilmiş Esci'nin bu kitine hayat vermiş olmanızdan dolayı sizleri tebrik ederim. Ortak maket çalışmasıyla, modelci dostların birlik beraberilk ve dayanışma içinde olduğunu vede böyle olması gerektiğini ortaya koydunuz. Sizleri birkere daha tebrik ederim. İzmir'li modelcilere de bu davranışınızla iyi örnek oldunuz. Uzun süredir İzmir'li modelciler bir araya gelemiyor bu doğrultuda da üretim yapamıyorduk. Artık hep beraber gayretlenelim çalışmalarımıza hız verelim. Ankara'da yapılacak yarışmaya da biryandan hazırlanalım zaman hızla ilerliyor. Zamanı iyi değerlendirelim. |
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 18:06 |
Sevgili Sabri ve Nesimi arkadaşlarım, Çalışmanız gayet iyi sadece kanat üstündeki forsların açısı amerikan forsundaki yıldızlan aynı ona dikkat ederseniz iyi olur bizde aynı hatayı zamanın da yaptık hava kuvvetlerindeki pilot ve teknisyenler bizi uyardılar. Burundaki renklerin her ikiside kullanılmış şöyle o zamanlarda hava kuvvetleri kırmızı,mavi,beyaz filolardan oluşuyordu uçaklarda yer değişikliği olduğu zaman renği değişiyordu eğer yaptığınız uçak her iki filoda uçtuysa sorun olmaz uçağın üzerindeki numara ile hangi filolarda uçtuğunu araştırmak lazım.Benim tahminimce ikiside doğru Saygılarımla... |
|
mentor1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 19:58 |
sabri arkadaşım boyama çok güzel olmuş eline saglık kirletme kuru pastelmi.
|
|
seth
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 20:08 |
mentor1 kirletmeyi ben yaptım tamamı toz pasteldir
|
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
saral100
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 20:45 |
Erdinç bey ilginize teşekkür etmek isterim.
HVKK modelciliğinin zorluğu hepimizin malumu.Doğru referanslara ulaşmak çok güç olabiliyor.Bu nedenle planladığımız pekçok projeyi yarıda bırakmak zorunda kaldık.Umarım ileride doğru referanslara ulşaşır bütün projelerimizi ortaya koyabiliriz. Selamlar Bu arada Teoman hocam Ankara olayını bende düşünüyorum Düzenleyen saral100 |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 21:08 |
Elinize saglik guzel gorunuyor.
|
|
ex copilot.
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 22:48 |
Bu uçakla ilgili daha önce ihmpmuk.com'da bir başlık açmıştım.Kiti yapmaya başladım sonra o malum şerit rengi tartışması yüzünden vazgeçtim.Genel kanı şeridin kırmızı olduğu yönündeydi.Ben de bu yüzden vazgeçtim çünkü kaplanın ayakları altındaki mavi halkalar da değiştirilecekti, ekstra iş dedim ve vazgeçtim.Ancak Ole Nikolajsen'in sitesinde "FW-276"nın kare forslu ve burundaki halkaları olmadan ve kaplan figürü kaldırılmış fotoğrafını görünce aynısını yapmaya karar vermiştim.Orda hem şeritli hem de şeritsiz hali var uçağın.Yani burundaki halkalar tamamen kaldırılsa da olurmuş.
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
mentor1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 08/02/2006 Saat 22:51 |
vaaay ankara haa eh düşünelm bakalım
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 05:37 |
Orjinalini yazan: HYAMAN
Bu uçakla ilgili daha önce ihmpmuk.com'da bir başlık açmıştım.Kiti yapmaya başladım sonra o malum şerit rengi tartışması yüzünden vazgeçtim.Genel kanı şeridin kırmızı olduğu yönündeydi.Ben de bu yüzden vazgeçtim çünkü kaplanın ayakları altındaki mavi halkalar da değiştirilecekti, ekstra iş dedim ve vazgeçtim.Ancak Ole Nikolajsen'in sitesinde "FW-276"nın kare forslu ve burundaki halkaları olmadan ve kaplan figürü kaldırılmış fotoğrafını görünce aynısını yapmaya karar vermiştim.Orda hem şeritli hem de şeritsiz hali var uçağın.Yani burundaki halkalar tamamen kaldırılsa da olurmuş. Zaten 1960'larda tamamen kaldirildi israteler soylediginiz gibi. ESCI muhtemelen dekalleri yaparken ozellikle FW-276 govde numarali ucagin Stephen Peltz koleksiyonunda bulunan birkac resminden yararlanmis. Nasil yaptilarsa burnun kirmizi olmasinin yanisira burundaki kucuk ok, inis takimindaki numara vs. gibi bazi detaylari da atlamislar, o acidan kitteki dekaller cok dogru degil. ALPS ile basma opsiyonu disinda maalesef hala da eldeki en dogru dekaller, ancak ben bu sene bu uc filo icin de dekal basip 1/48 modeller yapmayi istiyorum kismet olursa. |
|
saral100
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 08:16 |
Kürşad bey öncelikle fotolar için teşekkür ederim.
Ayrıca 1/48 ölçek çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.Umarım bizlerle paylaşırsınız. Selamlar |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |