Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: PM 1/72 F-86E Sabre TUAF | |
<< Önceki Sayfa 5 |
Yazar | Mesaj |
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 09:52 |
P51 tekeri... Superrr.. Çok tesekkurler.
P.tesi gunu calistigim yerden senin yorelere kurye gonderebilirim. Ya da Tersane Model'dekiler yurtdışı temaslarini tamamladiginda oraya ugrayip alabilirim. Evet, kokpitteki o yesil benim de sinirimi bozmakla mesgul... Halbuki bayaa da acmistim rengi sariyla. Fotograflarda daha da siritiyor. |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 16:43 |
Kokpitin gri olması gerekmez mi?
Yoksam yanlış mı hatırlıyorum. Bunun dışında çok güzel, elinize sağlık. Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 20:44 |
Çok teşekkürler.
Evet doğru hatırlıyorsunuz. Aslında uçağın kokpit içi gri renkte. Koltugun oturulan yeri minderden dolayı yesil olabiliyor. Daha onceden yapilanlari araştırırken şu fotoyu bulmustum: Nefis yapmis adam. Ama ben koltugu komple yesile boyayınca cok goze batti... Artık bir dahaki F-86'ya... Düzenleyen Big Lebowski |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 11:17 |
Şu iniş takımları konusundaki bahtsızlığım devam etmekte. Bu kez de on iniş takımının tamamlanmasını muteakiben validemin boya dökülür diye masaya serdigi muşambaya elim takıldı. Ve mat siyah boya arka iniş takımları ve kapakları ustune boca oluverdi.
Bi de hic hazzetmedigim "bak soylemistim" kelime gurubuyla karşılaştım. Yarın boyayi sokmek icin hidrolige batırıcam parcalari. Aslında zimpara ile de gider ancak su hidrolik isini denemek istiyorum. Bakalim... Bu model tam deneme tahtası oldu. Herkese kolay gelsin. Kazasız belasız modeller dilerim... |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 17:50 |
Son aşamada çok güzel görünüyordu..boyayı sökmek yerine rötüş imkanlarını deneseniz...
Kolay gelsin Selamlar |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 21:33 |
Çok teşekkürler.
Boyası sökülecek yer sadece arka inis takımları ve onların kapakları. İyi ki modeli hic yaklastirmamisim o talihsiz masaya. Bu arada kolay bir yuvarlak maskeleme yontemi önerebilir misiniz? Tekerleklerin referans cizgileri yok. Tekerin duz olan yuzunu delgeçle maske bandından yuvarlak formlar elde edip maskeleyerek boyamıştım ama diger yuzunde çıkıntı var ve aynı yontem işlemiyor. Oarayada UHU Tac'i yuvarlayıp serit haline getirerek yuvarlak sekilde yapistirip yapmistim. Ama super duzgun gorunmediler gozume. Ya da görünmemişti diyelim... Bu arada delgeçin yuvarlak çapı şansa tuttu gibi. Ama bir dahakinde ne yapabilirim bilmiyorum. Şu kokpit gostergelerinde de kullanılabilen punch aleti (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim) nerede bulunur? Herkese kolay gelsin. Düzenleyen Big Lebowski |
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 09:31 |
Orjinalini yazan: Big Lebowski
Çok teşekkürler. Bu arada kolay bir yuvarlak maskeleme yontemi önerebilir misiniz? Bu arada delgeçin yuvarlak çapı şansa tuttu gibi. Ama bir dahakinde ne yapabilirim bilmiyorum. Şu kokpit gostergelerinde de kullanılabilen punch aleti (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim) nerede bulunur? Lori selam, Oncelikle bu guzel calisma icin bir sapka. En kisa surede galeriye de bekliyoruz.. Punch aleti yurdumda kolay kolay bulunmadigi gibi epeyi de pahali bir malzemedir. ( Bakin ben her seye pahali demem, hesap edin ) Punch aleti yerine bir kemer delme aleti alabilirsin. Patlattigin parcayi kemer delme zamazingosunun icinden cikarmanin apayri bir dert olmasi disinda 5-6 YTL'ye oldukca iyi bir cozum sunar.. Bunun disinda hemen her kirtasiyede uc otuz paraya alabilecegin yuvarlak cizim sablon cetveli de isini gorecektir (Once lastigi boyayip, bilehare janti boyamak suretiyle). |
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 05:39 |
sevgili Lori geçde olsa resimleri buldum vede hemen koydum....kal sağlıcakla |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 07:03 |
Şu çubuk olayı gerçekten iyi fikir :)
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 09:50 |
Sağolasın İzzet Ağabey,
Modelin hatırladığımdan da güzel görünüyormuş. Ellerine sağlık gerçekten. Benim F-86'nın metal etkisi verniği attıktan sonra biraz zayıfladı sanırım. Model de daha koyu görünüyor. (Bkz: 4. sayfadaki dekalsiz ve verniksiz fotoğraf.) Şimdi kaldığım yerden devam edip dekalleri sökerek ya da maskeleyerek X-11 ile ince bir kat geçeceğim. Zaten paneller arasında keskin geçişler var. Bu durumu preshade gibi kullanıp, ince bir katla hem onları zayıflatacağım hem de metalik etkiyi güçlendireceğim. Yani umarım. :) Denemediğim bir bu kalmıştı zaten. :D Düzenleyen Big Lebowski |
|
Deneyim sert bir öğretmendir. Önce sınavı yapar, sonra dersi anlatır.
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 04:27 |
Dekalleri Microset'le söktüm. İlk denemem oldu bu da. Düşündüğümden daha kolay oldu. Ardından 2 kat X-11 attım. Metal etkisi gözle görülür şekilde arttı. Paneller arasındaki aşırı ton farkları azaldı.
Metal etkisi şu fotoda daha çok belli oluyor. Gerçekten airbrushla metalik renk atmak zor işmiş. Şimdi sıra yeni dekal bulmaya geldi. :) Herkese kolay gelsin. |
|
Deneyim sert bir öğretmendir. Önce sınavı yapar, sonra dersi anlatır.
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 05:37 |
Ellerinize sağlık Lori bey..bu kitle çok güzel bir iş çıkarttınız.Kolay gelsin
Selamlar. |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 13/04/2006 Saat 10:11 |
<< Önceki Sayfa 5 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |