Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Italeri Mercedes 1850 EuroTruck Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Italeri Mercedes 1850 EuroTruck
    Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:05
Tüm maket sever dostlara selamlar
Uzun zamandir siteyi takip etmeme ragmen bir turlu bitiremedigim kamyon maketinin resimlerini siteye ekleyemedim. 1 ay kadar suren bir calisma sonucunda nihayet dun aksam kamyon tamamlandi.
Aslinda daha kisa surebilirdi ama aksamlari isten yorgun geldigimden surekli ilgilenemedim. Bir de ebat buyudugunde daha cok ugrastiriyor.
Bu maket su an uretilen italeri maketlerinden cok farkli. 1. si uretimden kalkmis, ender bulunan ve yaklasik 8-9 senelik bir maket. 300 ile 350 arasinda bir parca adedi var. Su an uretilenler gibi sasi tek parca degil aksine bircok parcadan olusuyor. Ozellikle kupasi isin en ugrastiran kismi. Once yaptigim DAF kamyonda tum parcalari boyadiktan sonra bitistirdigim icin tasan yapistiricilar boyaya epey zarar verdi. Kimi yerde akma ve kabarma oldu. Bu makette ayni hatayi yasamamak adina once tum kupayi boyamadan once bir guzel tamiya yapistirici ile yapistirdim. Ön panelide yapistirdim ama sadece sol kismini. Sag kismini acik biraktim ki ic kabin rahatlikla bittikten sonra içine girebilsin. Bunu ilk defa denedigimden kesin bir sonuc alabilecegimden emin degildim.
Ic kabini 1 haftada toparladim. Söförlerin yataklarinin gercekci olmasi adina ince gri kadifeden battaniyeler kesip yapistirdim ve ayni kadifeden 2 adet kabarik yastik dikip basucuna koydum   
Motorun tamamlanmasida 4-5 gunumu aldi zira bu chrome silver denen boya bir türlü kurumak bilmedi. Elim hafiften degse hemen bozuluyordu bu yuzden bazi parcalar defalarca boyandi. Jantlari boyayip lastikleri taktim. Once sasi, sonra motor, ön ve arka takimlar derken ana kisim bitti. Sira kupaya geldi. Kupayi tamiya beyaz astar ile bir guzel astarladim ve sari renge boyadim. Kuruyunca sonuctan memnun olmaidm ve hidrolige batirip ayni islemi bir kez daha yaptim. Yine istedigim sonuc olmadi ama maketi kirmamak adina bir kez daha denemeyip bu sekilde bitirdim. Decaller sorun cikartmadi. Yalnizca camlari icten yapistirirken ve kabini iceri yerlestirirken epey bir sorun cikti. Yurt disindan bekledigim photo etch parcalar yetismedigi icin bu sekli ile toplamaya karar verdim. Uyumsuzluk cikartan parca olmadi ama bir daha sefere kabini onceden yapistirmayacagim. Kupayi butun verseler cok daha iyi olabilir. Ayni kamyondan kutusunda 2 adet daha var. Onceki mesajlarimda bazi arkadaslar bana bu maketler geldiginde kendilerine haber vermemi istemislerdi. Eger kamyon maketleri ile ilgilenenler varsa bana mesaj yazsinlar. Zira sadece 2 adet var ve uretimden kalktigi icin ender bulunan bir kit.
Iste kamyonun resimleri

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:08

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:10

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:11

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:12

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 03:14

Düzenleyen Moses
IP
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 05:31
Selamlar ben yeni üyelerinizden biriyim.Modeliniz bir hayli güzel görünüyor özellikle benimde kabus renklerimden biri olan ve sizide zorladığını söylediğiniz sarı konusunda bir tavsiyeniz varmı yazınızda hangi sarıyı kullandığınızdan bahsetmemişsiniz.ilk denemelerinizden sonra sonuç gayet başarılı.Şimdiden teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 05:54
Yorumlarinizi icin cok tesekkur ederim
Renk olarak Tamiya lemon yellow kullandim. Sari renk gercekten ortme bakimindan zorlayici bir renk. Alt katina beyaz astar atmama ragmen bazi yerleri daha bir koyu sari bazi yerleri ise tam limon sarisi oldu. Renk koyu olursa ortme olayi daha duzgun oluyor. Tavsiyem su olacak. Boyamadan once alt kata en az 2 kat beyaz astar atin. Rengi tutturabilmek adina bir defada degil kat kat boya atarak tonu yakalamaya calisin. Ozellikle yuvarlak hatli parcalarda yani camurluklarda boya koselerde tutunamiyor. Alt kattan koyu bir cizgi mutlaka gorunuyor. Korkut beyin bana yazdigi mesaj uzerine soyluyorum, boyanin iyi tutmasi icin once alt kata boyayi hafiften tozlu olarak atin. Pütürlü bir yuzey olursa koselerde sonradan boya tutmamasi gibi bir sorun olmaz. Ben bu yontemi bu aracta denemedim ama bundan sonraki kamyon maketlerinde mutlaka deneyecegim. Zira kamyonlar bende adeta bagimlilik. Daha yapilmayi bekleyen bir sürü kamyon maketi var ve yurt disindan her biri icin ozel photo etch parcalar siparis ettim. Insallah en kisa zamanda gelir
Umarim sizin de en yakin zamanda bu sitede yaptiginiz modelleri gorme sansimiz olur. Simdiden kolay gelsin.
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 06:23
Moses,

Yaa, "oldu olamdı, oldu olmadı.." diye ağlıyordun ama, sonunda tertemiz, mis gibi bir model olmuş.

eline sağlık.
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 06:38
Yorumun icin cok tesekkur ederim Ceki.
Aslinda her modeli yaparken epey bir hüzünleniyorum. Yeri geliyor maket kotu oluyor, eyvah galiba bu maketin sonu iyi olmayacak diyerek ağlayacak hale geliyorum.
Yok orada hafif boya tasmasi oldu, yok oranin yapiskani acildi diyerek saci basi yoluyorum. Ne zaman ki biraz biraz toparlanmaya basliyor, haahhhh iste simdi birseye benziyorsun diyorum. Tamamen bittiginde ise keyfime diyecek yok . Simdilik 3-4 gün dinleneyim sonra bir kura ceker hangi maketi yapacagima karar veririm.
Senin su mitsubishi Lanceri'de epey bir merak ediyorum dogrusu. Simdiye kadar ki geldigin asamalar cok super Baslangici super ise bitisi muhtesem olacak desene
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 06:53
Selamlar.. Oldukca güzel olmus.. Ellerinize saglik.. Dükkanda Kamyonlara oldukca ilgi var.. merak ediyordum acaba yapilinca nasil oluyor bunlar diye, iyi bir örnek vermissiniz..Tebrikler
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 06:54
Bir de bir sey sorayim, sari farlarin icini neyle boyadiniz?? Sonuc cok iyi görünüyor, cok gercekciler..
IP
BUROCK
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 929
Alıntı BUROCK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:34
Sevgili Moses,

Harika bir model olmus ellerine saglik

Renk cok yakismis.Detaylarda iyi gorunuyor .
Bir tek koltuklardaki parlaklik gozume batti o kadar.Mat olsaydi daha iyi olurdu.
Bir sonraki modelini merakle bekliyorum
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise
You Must First Be Young and Stupid !!
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:35
Ellerine sağlık, çok iyi duruyor. İyi durmayan bir tek şey var, o da tavandaki kornaların ağızları. Matkap ucu ile biraz içeri doğru oyup Chrome Silver ile rötuş olsa çok daha iyi duracak.

Hep egzoz civarında dolaşacak değilim ya; biraz yukarılara tırmanayım dedim!

Koltuk parlaması konusunda Burak'a katılıyorum.

Ben astar olarak kutu spreylerde satılan mat beyaz akrilik boyayı kullanıyorum. Alttakini çok iyi kapatıyor, hafif pürüzlü yüzey veriyor. Pürüzler biraz fazla görünürse 1000 no. zımpara ile yumuşatıyorum ve sonra boya atıyorum.

Bence oyuncakçının birinden girinti-çıkıntıları olan bir kamyon al, dediğim spreyi orada dene ve sonra boya at. Modelden önce kobayda el alışkanlığı daima iyidir.

Daha önce İtalyan "Tech Solution" marka kullandım, o bitti ve geçen gün de Duck Color Spray adlı Henkel ürünü birşey aldım, o da iyi. Pürüzlülüğü İtalyandan daha az.

Bir ipucu daha vereyim, sinyal-stop camlarını yapıştırmadan önce altına Bare Metal uyguluyorum. Işık vurduğu zaman camlar daha parlak görünüyor.

Bir dahaki kamyonu yaparken de adım adım yayınla ne olur? Bunda yapsaydın şu yatak-yorgan işlerini zevkle seyrederdik!

Düzenleyen Korkut
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:40
Tekrar tekrar tesekkur ederim
Benim kamyonlara gercekten bir ilgim var. Kucuk yaslarda iken merterdeki garajlara gidip kamyonlari yakindan incelerdim. Bu yasima geldim ama ilgim hala gecmedi. Alttaki sari farlari distan clear yellow ile boyadim. Once boyamayacaktim ama sonradan hos durabilir dusuncesi ile ise koyuldum. Tek arka stoplarda geri vites lambasi icin listede insignia white yazan rengi bulamadim o kadar. O da sanirim seffaf beyaz gibi bir renk.
Yatakta kullandigim kadife gozume hos gorununca diger modelerimde de uygulamaya karar verdim. Bunun icin terzilerin artan kumaslari ve kadifeleri uygun olabilir Zemine paspas yada tavana doseme olarak iyi gider
Sizin dukkaninizda bulunan kamyonlarin markalarini ve fiyatlarini ogrenebilirmiyim? Italeri tercihimdir . Elimde olmayipta sizde olan ve bana enteresan gelebilecek bir maket icin almama yeminimi bozmayi düsünebilirim
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 07:56
Bundan sonra yapacagim kamyon maketinde en ufak detaylara bile dikkat edip her safhasini tek tek fotografliyacagim. Hem sizler icin hem benim icin iyi olur. Sonradan aynı hatayi tekrarlamamak adina bakip bakip hatalari veya eksiklikleri görürüm
Kornalari yapistirirkan elim ayagima dolasti ince bir cimbiz ile cok dikkatlice yerlestirdim hatta br elimle diger elimi tuttum ki mazallah kornanin altina surdugum capon boyaya deger, kayar mayar neme lazim birde baslamayalim rötus yapmaya   
Yatak olayi diger kamyonlarda da oldugundan bir sonrakinde battaniye ve yazstik olayini resimleyecegim Hatta ufak fotokopi gazete, harita gibi olaylarida yapip ön konsola koyacagim. Hele hele verdigim photo etch parcalar bir gelsin de siz o zaman benim keyfimi bir görün
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 08:08
Clear yellow hangi markadan??

Düzenleyen freeman
IP
benbeni
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 554
Alıntı benbeni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2006 Saat 08:08
Ellerine sağlık.Harika bir model.

Koltuk rengi dışında çok hoşuma gitti.

Yalnız daha ayrıntılı motor fotosu koysan güzel olur.Birde şu PE parçalar için link verebilir misin?
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma