Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Malzemeler | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Malzemeler |
Konu: Airbrush aldim kompresor ariyorum | |
Yazar | Mesaj |
Cair
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
Konu: Airbrush aldim kompresor ariyorum Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 09:44 |
Merhaba
Araniza yeni katildim. Yaptigim modelleri boyamak hem de resim amacli kullanmak icin Airbrush'a gecme karari aldim yakin zaman once. Gecen hafta Aztek marka A7778 Metal, airbrush kiti edindim. Galiba bir acemi icin oldukca yuksek bir secim ama derli toplu bir kit olusu hosuma gitti. Simdi hava ihtiyacimi karsilamak icin cesitli yollar ariyorum. Forumunuzda arama sonucunda epey bir yazi ile karsilastim fakat hergun yenibir gelisme oldugu icin ben de danisma geregi duydum. Isimi gorucek, EMNIYETLI, sessiz bir kompresor nasil temin edebilirim. Dikkat etmem gereken nelerdir? Aslinda yine emniyetli bir cozum olucaksa bir baska forumda tavsiye edilen dalis tupu + regulator de guzel bir cozum gibi gorunuyor. Ara sira gidip tupu doldurmak cok buyuk problem olmasa gerek ama yine nerden nasil baslarim ne yazik ki fikrim yok. Bir de aldigim set hakkinda yorumlarinizi, dikkat etmem gerekenleri ogrenebilirsem guzel olur. Cahilligimi bagislar bana yol gosterirseniz cok sevinirim. |
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 10:11 |
Buyrun en kısa ve kolay yol
Bunun dışında kompresör ile ilgili yazılar mevcut.Arama bölümünden kompresör yazarsanız oldukça işinize yarayacak bilgi edinebilirsiniz. Ama ilk verdiğim link en dertsiz yoldur.Yinede siz bilirsiniz. |
|
Cair
Gönderim Zamanı: 05/02/2006 Saat 12:33 |
Bilginiz icin tesekkur ederim.
Fakat ilk olarak Ankaradayim, getirtmem problem olur o buyuklukte bir aleti. Ikinci olarak 350 milyon cok pahalli(Yanlis anlasilmasin urun o fiyati haketmiyor demiyorum). |
|
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 11/02/2006 Saat 07:46 |
Ankarada ki hobbytime firmasında daha ekonomik çözüm olabilir.
|
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 02:42 |
abicim ankarada itfaiyeciler sokağa git
orda 100-150 ytl arası son derece güzel bir kopresör bulursun. sessiz olması çok önemli değil çünkü günde sadece bir kere doldurmaya ihtiyacın olucak bilemedin iki.doldurma süreside 2 dakikayı geçmiyor. ama illa gürültüsüz olsun istiyosan ekovat taktırırsın bir ekovatı 30 civarina bulabilirsin. bunun disinda abuk subuk yöntemler bence işini görmez yani tüp doldurtmakla falan hiç uğraşma.dediğim kompresörün regülatörüde var.birde 20 liraya filtre taktırabilirsin ama o filtrenin bi işe yaradığını görmedim.sen yinede istersen taktır.bende takılı. bahsettiğim kompresör bu iş için ideal bir kompresördür ve fiyatıda uygundur.güvenliği tamdır kalitelidir.sanırım hemen hemen bütün modelciler bu sistemi kullanmakta. sistemin önemli özelliği depolu olması (25 litre bendeki) ve regülatör sayesinde basıncın ayarlanıp sabit tutulabilmesi.ufak bişey değil ama masanın altında güzelce durabilir rahatsız etmez.dolum yaptığın sırada odanın kapısını kapatırsan öyle aman aman bir yaygarada koparmıyor.tabi gecenin 12sinde herkes uyurken çalıştırmamalısın.elektrik süpürgesi gibi düşün. http://www.birebir.com/web/?birebir=detail&id=23&uid=0000001 495&name=&s1name=Elektrikli%20El%20Aletleri&s2name=Kompresör ler bu adreste bendeki kompresörü bulabilirsin.ben çok daha ucuza buldum 100e aldım. kolay gelsin |
|
Cair
Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 04:18 |
Yanitlariniz icin tesekkurler.
Saolsun shazneci nickli arkadas yardimci oldu, su paaschenin su tutuculu, regulatorlu modelinin ozelliklerine sahip oldukca kucuk hos bir kompresor edindim. Sessiz, biraz sarsiyor ama pek onemli degil. Simdi airbrushi ogrenmeye calisiyorum. |
|
cetinsarf
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 26/02/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
Gönderim Zamanı: 26/02/2006 Saat 23:30 |
Orjinalini yazan: Cair
Yanitlariniz icin tesekkurler. Saolsun shazneci nickli arkadas yardimci oldu, su paaschenin su tutuculu, regulatorlu modelinin ozelliklerine sahip oldukca kucuk hos bir kompresor edindim. Sessiz, biraz sarsiyor ama pek onemli degil. Simdi airbrushi ogrenmeye calisiyorum. ne kadara maloldu ve özellikleri neler biraz bahsedebilir misin? ben de air brush olayına girmeyi düşünüyorum da.. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |