Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: PM 1/72 F-86E Sabre TUAF | |
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 06:04 |
Big L
Kokpiti ne yapacaksın? Kokpit çıkmıyor kitten, kanopiyi boyamayı mı dşünüyorsun? |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 06:16 |
Evet kokpit çıkmıyor maalesef. O kadar uğraşmışken keşke içine de bir kaç parça ekleseydim diye düşünmeden edemedim.
O dikdörgen şeklindeki açıklıktan iç kısmına interior green atacağım. Kanopinin geldigi yerleri mat siyaha boyayıp önde duran en belirgin çıkıntıyı da interior green'e boyamayı düşünüyorum. Sanırım o parça koltuğun çıkıntısını sembolize ediyor. Ne dersin Ceki? Başka bir tavsiye ya da önerisi olan olursa seve seve deneyebilirim tabii ki. Kanopinin oturması için de macun işçiliği gerekecek. Düzenleyen Big Lebowski |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 06:20 |
Ya pek doğru olur mu bilmem, ama bu durumda ben olsam, kokpit kısmını boş bırakacağıma, Kanopiyi metel rengine boyayıp, die cast uçak havası vermeye çalışrdım heralde.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 07:02 |
lori bey kızcaksın belki şimdimi söylenir diye ama keşke iniş takımlarının içlerinide yapsaydınız.çok ii olurdu.kokpit için varsa fazla fırlatma koltuğu onu koyun derim.en azından dolgun ve güzel durur.bu kadar uğraşa bari onu yapın.kolay gelsin
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 07:14 |
Estafurullah neden kızayım ki?
İniş takımlarının içleri için, özellikle kanatlarda plastiği adeta kazmak gerekiyor. İniş takımları için bir çözüm düşündüm. Kapakları maske bandının üstüne yapıştırıp şablonlarını kesicem. Önceden interior green attığım yüzeye yapıştırıcam. En azından o bölgeler interior green rengi olacaklar. Temiz görünürler gibi düşünüyorum. Kokpit için bi çözüm de freehand'de dört yüzeyi çizip kutu şeklinde içeriye oturtmak olarak geldi aklıma ama ne kadar başarılı olurum bilemedim. |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 27/01/2006 Saat 20:58 |
lori abi sen yaparsın yaparsın.buraya kadar getirmişsin onuda yaparsın artık.bakalım benim siat nasıl olucak.kokpitine ayrıca paneller eklemek gerekecek.
kokpit konusunda keşke gövdeyi birleştirmeden düşünseydik bu olayı.neyse olsun güzel olcak güzel. |
|
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 28/01/2006 Saat 00:09 |
Big L;
Kutudan çıkan decal mi kullanılacak yoksa başka bir uçağı mı yapmayı düşünüyorsunuz?Eğer öyleyse decal üretimi olacak mı acaba? |
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 28/01/2006 Saat 03:16 |
Hyaman selamlar,
Şimdilik kutudan çıkan dekali kullanmayı düşünüyorum. Dekal sorun çıkaracak gibi görünmüyor. Sanırım PM'in eskiden verdiği dekaller dertli olabiliyormuş. Ancak elimdekiler gayet düzgünler. Kolay gelsin. |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 29/01/2006 Saat 11:26 |
Selamlar.
Panel çigzgilerinden bir kez daha geçip belirginleştirdim. Uçağın burun kısmında yer alan makineli tüfek yuvalarını açma çalışmalarım da şu şekilde sonuçlandı: Önce iğneyle yuvaların yerlerini belirledim. Matkapla paralele yakın bir şekilde işaretli yerden deldim. Ardından yuvaların elips formunu ince uçlu bir maket bıçağıyla sağladım. Son olarak da sivri uçlu bir kurdanla bastırarak ustlerinden geçtim. Bana oldu gibi göründü. Siz ne dersiniz? Daha sağ yüzdekiler açılmayı bekliyor. Bütün bu işlem 2 saate yakın elimi oyaladı. Herkese kolay gelsin. Düzenleyen Big Lebowski |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 29/01/2006 Saat 13:09 |
Olmuş.
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 29/01/2006 Saat 19:01 |
Ellerinize sağlık. Hiç bir iz veya detay olmadan o yuvaları açmak zordur. Çok temiz bir işçilik olmuş
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 00:14 |
Selamlar,
Diğer taraftaki namlu deliklerini açtım. Nasıl yaptığımı fotoğrafladım. İlk önce yerleri topluiğne ile belirledim: Daha sonra maket bıçağıyla çizgisini çizdim ve topluiğneyle çizgiyi belirginleştirdim: (fotoğrafta panel çizgilerinde eğrilik görülüyor. Çıplak gözle fazla farkına varılmıyor ama macunlayıp düzelticem.) Ardından 0.4 matkapla yataya yakın bir açıda delikler açıldı ve sivri bir kürdanla yuva belirginleştirildi: Uygulanması biraz pratik gerektiriyor ve acele etmemek gerekiyor. Sonlara doğru işleme alıştım. Uzun sürdüler ama fena olmadılar sanırım. |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 00:26 |
Kokpitsiz uçak yapma fikrine bir türlü ısınamadım. Görünen çıkıntıyı da interior green rengine boyayınca harbi çıkıntı oldu. Gözüme battı.
Ben de bari kartondan bir fırlatma koltuğu yapıp koyayım içeriye de zengin dursun dedim. Referans fotolarından bakıp şeklini çizdim. Kesip biçip japon uhusuyla yapıştırdım ve şöyle oldu: Sonrada önce boyayıp kokpite yerleştirdim. Üstüne de dışarıdan interior green attım: İnterior green'den sakınmadım. Görüleceği gibi etrafa da uyguladım. Maksat hatalar ortaya çıksın. Kafalık bölgesini fırçayla red brown rengine boyayacağım. Herkese kolay gelsin. |
|
pilotcuk
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 00:42 |
lori abi bir önerim olucak ama.kemer falanda yaparsan model pm den çıkacak çok güzel bir şeye dönüşecek.çok güzel olmuş koltuk.topların delikleride aynı şekilde.darısı benim başıma...
|
|
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 02:05 |
Pekala Melih, madem istedin bana da yapmak düşer. Yeter ki iniş takımı yuvalarını kazımamı isteme.
Maske bandı üstüne fırçayla Tamiya dark yellow sürülerek elde edilen kemerler ve toplu iğneyle X11 dokundurularak çizilen kemer baklaları. Buyrunuz: Artık kanopiyi kapatmaya hazırız sanırım. Airbrushla cok serbestçe siyaha boyadigim ve kanopi dışında kalan yerler zaten macun işçiliği ve tesviye sırasında yokolacaklar. Düzenleyen Big Lebowski |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 02:41 |
harikasınız diyeceğim ve sonucu merkla bekleyeceğim
Selamlar |
|
pilotcuk
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 04:35 |
lori abi helal olsun diyorum başka bir şey demiyorum.harikasın.kemerler müthiş olmuş.harika gözükoyor tek kelimeyle.bence THK nın yarışmasına katılacak bir model olacak bence.umarım orda bu modeli görme şansımız olur.
|
|
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 05:09 |
Tesekkur ederim.
Denemelerim devam ediyordu ki yemek vakti geldi ve masayı toplamam gerekti. Kanopiyi yerinde yapıştırmadan KaanX'ten öğrendiğim tekniği uyguladım ve kanopiyi maskeleyip önce interior green rengini attım. Ardından kanopiyi bolca Testors şeffaf parça yapıştırıcısıyla yerine yerleştirdim. Aradaki boşlukları da yine onunla kapattım. Bi ihtimal macun kullanmam gerekmeyecek. Az biraz tesviye ile kurtarıcaz gibi görünüyor. Belki ön camla gövde arasına biraz macun gerekebilir. Kuruduktan sonra çaresine bakacağım. Herkese kolay gelsin. |
|
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |