Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: 97’Corvette | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 00:58 |
Orjinalini yazan: HAKAN
Orjinalini yazan: CErginbas
Batur bey hangi yeşili kullandınız marka renk? Aklımızda bulunsun, baya güzel bir renkmiş. Toyota supram olsa bu renge boyardım. Kafamı karıştırma ceki.Şurda paşa paşa yapıyoruz aleti. Aman abi kanma sen bunlara OOB devam et gozunu seveyim |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 07:08 |
Orjinalini yazan: Batur
Batur bey hangi yeşili kullandınız marka renk? Aklımızda bulunsun, baya güzel bir renkmiş. Toyota supram olsa bu renge boyardım. chromesilver üzerine tamiya clear green...iki renk birleşiyo ama hiç bireysel değiller...ikimiz bir renk için varız hesabı... renk konusundaki fikri Tamer Özkan'dan aldığımı belirteyim bu arada Batur renk çok güzel olmuş eline sağlık.Aynı teknik uygulayıp resime daha uygun olsun dersen, clear sarı'ya azar azar clear yeşil gir derim ,kolay gelsin |
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 07:43 |
hidroliğe atalı 24 saat oldu,daha kıpırdanma yok...daha önce bu kadar direnç gösteren bi boya olmamıştı...anlamadım hiç
|
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 08:02 |
Batur hidrolikten çıkar, fırçala ve tekrar hidroliğe at.
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 00:16 |
Orjinalini yazan: BUROCK
Orjinalini yazan: HAKAN
Batur bey hangi yeşili kullandınız marka renk? Aklımızda bulunsun, baya güzel bir renkmiş. Toyota supram olsa bu renge boyardım. Kafamı karıştırma ceki.Şurda paşa paşa yapıyoruz aleti. Aman abi kanma sen bunlara OOB devam et gozunu seveyim Kanmam kardeşim kanmam.Merak etme sen. |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 00:18 |
Orjinalini yazan: benbeni
Batur hidrolikten çıkar, fırçala ve tekrar hidroliğe at. Oldukça mantıklı bir tavsiye.Hatta ince bir zımpara çek ondan sonra tekrar bırak hidroliğe.Daha çabuk salar kendini. |
|
Batur
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 07:28 |
testorsun choromesilveri hidroliğe banamısın demedi,fırçalama falan nafile...hatta daha beter parladı aklınızde olsun...çıkmıyor...
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 07:37 |
Allah allaaahh.. Yahu şeytan şunu tabancada bir dene diyor da, tıkamaz inşallah...
|
|
Batur
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 08:56 |
neyi deneyelim tabancada ???
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 08:58 |
Chromesilver tabii ki..
|
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 09:28 |
Korkut abi bu chrome silverı ben airbrush ile attım.Öyle söylenilenler gibi tıkanma yapmıyor.Son derece de kolay atılıyor.
Batur dot4 veya dot5 hidrolik kesin söker boyayı.Bende tamiya TS serisi boyaları normal hidrolikle (dot3)sökemiyordum.Ama dot4 hidroliği yiyince söküldü. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
Batur
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 10:00 |
Orjinalini yazan: Korkut
Chromesilver tabii ki.. ben hep airbrush ile atıyorum zaten,tıkamıyo...ama temizlemek biraz dert...bolca tiner..bide siyah atıyorum sonra oda topluyo kalanı... |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 10:37 |
Testors Chrome Silver'ı tayyare üzerinde (eski Mig-21 maceram) bizzat test etmiştim...
Pistoleyi kesinlikle tıkamıyor, fakat söylendiği gibi temizliği biraz dertli, yapışıyor. Bolca tiner püskürtüp, hatta Batur'un yaptığı gibi bir de fazladan renk püskürtüp, sonra pistoleyi sökerek iyice temizlemek gerekiyor. (gitti sanırken iğnenin ucunda hunharca birikerek tıkanma yapabiliyor örneğin, söküp temizlemek tavsiyesi o yüzden. metal aksamlı tabancada zaten görmek apayrı bir dert, boya haznesiyle boya aynı renk!) Uçağın üzerine düzgün katlar halinde dikkatlice atınca daha kururken ayna görevi görecek kadar parlak ve düzgün olmuştu. Metalik etki vermekte çok başarılı. Bare Metal Foille kıyaslayamam çünkü kullanmadım. Dezavantajı, boyanın biraz hassas olması. Üzerine Sealer atmazsanız (Testors Metalizer Sealer), parmakla dokundukça boyanın içindeki partiküller dökülmeye ve boya parlaklığını yitirmeye başlıyor. Maske bantını benim gibi üzerinde bırakma gafletinde bulunursanız da boya yoluk yoluk olup matlaşıyor, maske işiniz varsa kesinlikle Sealer ile korumaya alın. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 22/01/2006 Saat 15:03 |
Orjinalini yazan: Korkut
Chromesilver tabii ki.. Silver,chrome silver ve benzerleri haricinde metalik boyaların tamamına yakını pistoleyi tıkar. |
|
Batur
Gönderim Zamanı: 22/01/2006 Saat 20:50 |
TS 52'yi airbrusha aktararak yeniden boyamaya başladım...
|
|
HAKAN
Gönderim Zamanı: 22/01/2006 Saat 21:22 |
Oooo,bayağı yakışıklı olacak.Şimdiden belli.Yeşilde ısrar etmenizde ne kadar haklı olduğunuz ortaya çıkıyor.
Resimdede bariz belli olduğu üzre her halde bir kaç kat daha boya atılacak galiba. Harika gidiyor.Tebrikler. Düzenleyen HAKAN |
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 22/01/2006 Saat 21:53 |
renk çok yakışmış kolay gelsin
|
|
www.crowmodelcars.com
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 22/01/2006 Saat 21:53 |
Valla bu renk te iyi oluyor. Koyu metalik olandan daha iyi en azından..
|
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |