Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: AH-1W T.K.K Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Konu: AH-1W T.K.K
    Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 07:54
Çoook uzun süredir rafta durup ta arada sırada elimi attığım bir model. Sonunda ite kaka boya aşamasına getirebildim. (İki seneden fazla oldu galiba başlayalı )

Yeminli modelci
IP
Big Lebowski
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 134
Alıntı Big Lebowski Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 08:09
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Bu modelde cam parçaları maskelerken kullandığınız malzeme bildiğimiz maske bandı değil galiba. Eğer farklı bir teknikse kısaca açıklar mısınız? Çok başarılı görünüyor da.

Teşekkürler, kolay gelsin.

Düzenleyen Big Lebowski
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 09:03
maskol sanırım.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 09:57
İzzet abi, sanırım zevklerimiz aynı.
Aldığım kitlerin çoğunu yapmışsın/yapmaktasın.
Ben de bunu önümüzdeki 5 yıl içinde yapmayı planlıyorum . Ama sen bile uzun süre raflarda yıllandırdıysan bir sebebi vardır, dolayısıyla ben süreyi 15 yıla revize edeyim   
Eline sağlık .
Kaank
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 10:06
Sanırım avatarda yer alan ördek karıştırdı olayı makedi Kaan yapıyor
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 10:09
Nihayet clear part stogumuz bitmişti

Güzel "olmamış" oluyor
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 10:38
Orjinalini yazan: akhilleus

Sanırım avatarda yer alan ördek karıştırdı olayı makedi Kaan yapıyor

ben de şaşırdım bir an
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 11:29
Alıp yapmayı istediğim kitlerden biri, motor bölgesi sorunlumu? Oralarda yoğun bir silver boya testi yapılmış gibi. İyi gidiyor kolay gelsin.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 18:02
Karıştırmışım hakkaten. Fazla da içmediydim ama ...
Kaank
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 18:44
bu arada yeri gelmişken tek parçalı camlarda maskol kullanımı ile ilgili bilgi verilmişti. Çok parçalı camlarda da maskolun nasıl kullanıldığını görüyoruz. Ancak biraz daha detaylı anlatılması mümkün mü?
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 18:52
Maskol konusunda anlatacak birşey yok ki, kenara tamiya banttan ince şerit, içine fırça ile maskol.
Bu arada alttan şeffaf parçalardan bir sürpriz çıkabilir, bu kullandığım 3. şeffaf parça. Kitinki kırık çıktı, sonra Ufuk'tan aldım, onu da ben keserken kırdım. (NTS modifikasyonu için camın önünden yarım santimlik bir parça kesilmesi gerekiyor.) En son luckymodel'den sipariş ettim, bunlar onlar Galiba bunlara da japon bulaştı kanopiye eduard yapıştırıken, ama ancak maket bitip maskeler açılınca ortaya çıkacak. Eğer öyleyse "feel the hammer coming down"
Bu arada bu Gunze'nin tan renginde bir mallık var, içime sinmedi. Akşama tekrar boyayacağım aleti.
Motor bölgesinde klasik motor kapağı kapanma sorunu var, onun haricinde cobra company NTS modifikasyonu için kesmiştim motor bölümünü, yarıyolda Amerikan'dan Türk'e döndüm o yüzden kestiğim parçaları tekrar yapıştırmam gerekti.

Düzenleyen KaanX
Yeminli modelci
IP
Terminatör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı Terminatör Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 00:27

Sevgili Kaan Üzülerek yazıyorum sakın bana kızma dost acı söyler derler senin gibi usta bir modelci nasıl böyle yapar hala aklım almıyor renkleri sallamışsın lütfen renklere dikkat et madem kara havacılığı yapıcaksın 2 şey düşün fasbattan çıktığı gibimi yoksa kullanılmış gibimi karar ver ona göre boya fazla da kirletme yapma, sana yakışır bir şekilde gerçeğe uygun olsun yani benim bildiğim kaan beyaz tenlidir esmer yaparsan olmaz bu sadece bir örnek lütfen maketlerini yaparken renkleri doğru lanse et ben 20 senedir yarışmalarda jürilerin ne istedilerini bildiğim için yazdım çünki modellerine çok uğraşıyorsun ama maketi gösteren kısmına dikkat etmen gerekir, sen hata yaptınmı senin modeline bakan her modelci onlarda yanlış yapmış olacak bu sorumluluğu kabul edecekmisin ilerde benim ne demek istediğimi anlarsın.Maketi bitirdiğinde inanıyorumki çok güzel olacak. Kızmadan sabırlan bitirmeye çalış geç bitsin önemli değil ama doğru lanse etmeye çalış. Saygılarıla..
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 00:47
Erdinç abi, Kaan'ın referans aldığı helikopter IDEF2003deki alet, 30 kusur referans fotosu var bizzat cektigim ve benim gordugum su ana kadar dogru gittigi aletin renk konusunda (tan rengi haric).

Kaan, Gunze tan beni de fantomda harcadı. Direkt kullanacaksan humbrol veya testors dene (ki o ikisinde de bir mallık var) yada tamiya flat earth e beyaz az bişi de kırmızı katıp imalat olayına gir derim.
Bu tan olayında nefret ediyorum aynı fs değişik firma 4 boyayı atıyon yanyana hepsi değişik, hiçbiri de tutmuyor referansları, taze boya desen değil, kullanılmış desen ona aeromaster var zaten tamamen değişik bir ton.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 00:57
8 veya 10 adet AH-1P ve AH-1W u yan yana dizilmiş halde görme imkanım oldu. Hatta aynı patterne sahip S70 leri de. Hemen hemen hepsi aynı renklerin değişik tonları şeklindeydi. Bence renk ve ton olayları cokta önemli değil. Tabii ki bunu bir afv ci olarak söylüyorum.
Kolay gelsin...
feed the troll
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 01:02
Benim tek kriterim vardır bu konuda, benim içime sinmesi. Ki içime sinmediğini ve baştan boyayacağımı zaten söylemiştim bir önceki mesajda.

Ayrıca bu boya bir garip, kurudukça tonu değişiyor. Mesela 2. resimle 3. resim arasında da tan'da ton farkı fark var, aynı şekilde yeşil de değişti kuruyunca, mavileşti braz. Sanırım karışım yapınca böyle oluyor gunzeler.
Yeminli modelci
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 05:27
Boyaların kurudukça ton değiştirmesi normaldir be Kaan'ım X'im; malûm, kurudukça matlık/parlaklık değişir, enamelde akrilikte kurumalar katmansal olarak fark gösterdikçe pigmentlerim ortaya çıkması farklılaşır filan falan, bir sürü boş gözüken incir çekirdeği.Bence süper durumda maket, eskitmeye başlayınca bizden çok senin hoşuna gider.
Saygılarımla,
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 05:35
Kaan bey bencede renk olayında pek sorun yok. Geçen yayınlamış olduğunuz F-16 fotosundan sonra zaten çok kafaya takmaya değer birşey olduğunuda düşünmüyorum. Eskitme filan derken boyanın rengi gerçeğine daha yakınlaşıyor. Bu yüzden bu aşamada boya üzerine yorum yapmak için bence erken.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/01/2006 Saat 07:02
Bu markaların FS diye verdikleri boyaların oyununa geliyoruz....deyip modele dönersek..bence süper bi gidiş var yanılıyormuyum..? Kolay gelsin
Selamlar.
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma