Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: StuH 42 | |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: StuH 42 Gönderim Zamanı: 12/01/2006 Saat 08:02 |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 12/01/2006 Saat 08:07 |
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 12/01/2006 Saat 09:19 |
çok gerçekçi bir model olmuş elinize sağlık. Son resimdeki yan koruyucu paneller harika...
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 13/01/2006 Saat 22:41 |
Sanirim bir sey yazmaya degmemis?? Neyse..
Yorumun icin tesekkürler Volkan. |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 00:38 |
Süper bir çalışma olmuş.İlk foto siyah beyeazmı banamı öylegeliyor demek istediğim ilk fotoyu görünce gerçek mi acaba dedim.Model üstündeki çalışma ve zemin mükkemmel olmuş.Elinize emeğinize sağlık.
Kolay gelsin Selamlar |
|
liberty
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 01:16 |
Çok güzel olmuş. Hayran hayran seyrediyorum. Ve seyretmekten de büyük zevk alıyorum.
Bu sırada yeri gelmişken siz üstadlardan birşey öğrenmek istiyorum: Mesela bu modelde zırh plakalarıda kıvrılma yapmışsınız bunun gibi bazı modellerde de bu tip kıvrılma veya kırılmalar, mermi giriş delikleri görüyorum. Bunlar sert plastikten yapılma modeller. Bu kıvrılma, kırılma veya mermi deliklerini nasıl yapıyosunuz? Bu modele okadar gerçekçilik katıyor ki benim hep merak ettiğim bir konudur. Anlatabilirseniz çok sevinirim. Sevgi ve saygılarımla Özgür Emre Aksoy |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 01:57 |
Freeman bey;
Elinize sağlık güzel olmuş. Yalnız 2 notaya dikkatinizi çekmek istiyorum. 1. Referans fotosundaki araç sanırım, Sturmgeschütz III Ausführung G Frühe Version. BUna göre modellediğiniz araçtan silah olarak farklıdır. Mamafih, bu durum, fotonun, sizin modellediğiniz araç için de referans olmasını engellemez. 2. Eskitme güzel olmuş. Yalnız kar kamuflajı eskitmenin paletlerde de olması bir soru işaretine neden oluyor. En azından paletlerin yere basan "pabuç" kısımlarının pislenmesi, çamurlanması gerektiği düşüncesindeyim. Eğer araç, daha yeni boyanmışsa o takdirde belki paletlerde bu sizin yaptığınız şekilde bembeyaz boya olabilir. Eğer modellemek istediğiniz palet baklalarının arasına dolmuş kar ise o zaman durum farklı. O takdirde, bence, bol kum, toz alçı, vs benzeri bir malzemeyi palet aralarına doldurup boyayla desteklemek daha iyi olur. Bu paletler ile ilgili konuda yapabileceğiniz oldukça çok değişiklik, farklı teknik, uygulama, alternatif var. Bu alanda geç kaldığınızı düşünmüyorum. Umarım eleştirilerimi yanlış anlamazsınız ve güzel çalışmalarınızın devamını da görme imkanı buluruz. Keep up the good work! Barkın |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 08:25 |
Orjinalini yazan: saral100
Süper bir çalışma olmuş.İlk foto siyah beyeazmı banamı öylegeliyor demek istediğim ilk fotoyu görünce gerçek mi acaba dedim.Model üstündeki çalışma ve zemin mükkemmel olmuş.Elinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin Selamlar Tesekkür ederim.. Esinlenme resmiyle karsilastirmak icin ilk resmi siyah beyaz yaptim Düzenleyen freeman |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 08:28 |
Orjinalini yazan: lıberty
Çok güzel olmuş. Hayran hayran seyrediyorum. Ve seyretmekten de büyük zevk alıyorum. Bu sırada yeri gelmişken siz üstadlardan birşey öğrenmek istiyorum: Mesela bu modelde zırh plakalarıda kıvrılma yapmışsınız bunun gibi bazı modellerde de bu tip kıvrılma veya kırılmalar, mermi giriş delikleri görüyorum. Bunlar sert plastikten yapılma modeller. Bu kıvrılma, kırılma veya mermi deliklerini nasıl yapıyosunuz? Bu modele okadar gerçekçilik katıyor ki benim hep merak ettiğim bir konudur. Anlatabilirseniz çok sevinirim. Sevgi ve saygılarımla Özgür Emre Aksoy Öncelikle üstadlik ne haddimize, hasa diyorum.. Burda öyle modelciler var ki, acemi sifati bile bizim icin az kalir.. Sordugunuz konu aslinda cok basit, cakmak yada baska bir isi kaynagini plastige yaklastiriyorsunuz (önemli olan atese temasin olmamasi, aninda deforme eder..) yumusamaya basliyor, istediginiz formu verdikten sonra isi kaynagini uzaklastirinca yeniden sertlesiyor plastik, tabi yeni formuyla.. |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 14/01/2006 Saat 08:37 |
Orjinalini yazan: carlgustav
Freeman bey; Elinize sağlık güzel olmuş. Yalnız 2 notaya dikkatinizi çekmek istiyorum. 1. Referans fotosundaki araç sanırım, Sturmgeschütz III Ausführung G Frühe Version. BUna göre modellediğiniz araçtan silah olarak farklıdır. Mamafih, bu durum, fotonun, sizin modellediğiniz araç için de referans olmasını engellemez. 2. Eskitme güzel olmuş. Yalnız kar kamuflajı eskitmenin paletlerde de olması bir soru işaretine neden oluyor. En azından paletlerin yere basan "pabuç" kısımlarının pislenmesi, çamurlanması gerektiği düşüncesindeyim. Eğer araç, daha yeni boyanmışsa o takdirde belki paletlerde bu sizin yaptığınız şekilde bembeyaz boya olabilir. Eğer modellemek istediğiniz palet baklalarının arasına dolmuş kar ise o zaman durum farklı. O takdirde, bence, bol kum, toz alçı, vs benzeri bir malzemeyi palet aralarına doldurup boyayla desteklemek daha iyi olur. Bu paletler ile ilgili konuda yapabileceğiniz oldukça çok değişiklik, farklı teknik, uygulama, alternatif var. Bu alanda geç kaldığınızı düşünmüyorum. Umarım eleştirilerimi yanlış anlamazsınız ve güzel çalışmalarınızın devamını da görme imkanı buluruz. Keep up the good work! Barkın Kesinlikle dogru.. Fotograftaki resim StuG III Frühe Version, benim yaptigim modelde aslen StuG III Ausf.G Frühe Version, (Tamiya 35197) ancak 75mm lik topla yapinca pek memnun kalmadim, bende 105lik monte ettim, dolayisiylada arac Geschützelikten cikip Haubitze sinifina girdi.. O nedenlede basligi StuG III diye degilde StuH 42 diye actim, ayrica parantez icindeki esinlenme tabirinide bunu nedenle kullandim Ikinci konu söyle, bu resimleri dioramayi tamamlamadan önce cektim, yani suan ki hali böyle degil modelin..Agir kar efekti yaptim, paletlerde kismen kara gömülü oldu.. Bu resimler bir nevi ön asama oldugu icin zeminle temas noktasinda eksiklik var.. (son halinide yakinda koyarim sanirim, digital kamera bulma durumuma bagli.. Ne demek, elestirinin her türlüsüne acigim, farkli ve usta gözlerin yorumu cok önemli.. Selamlar.. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |