Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: pzbflswg ausf K.-dragon Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
idris
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:00
Orjinalini yazan: Flashback

sonuçta herkes bindiği atı sürer

Güzel uymuş.Bireysel hobi nede olsa.
IP
relicks
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 150
Alıntı relicks Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:08
Orjinalini yazan: carlgustav

Kerem bey;
Yalnız cehaletime verin, niçin fors, taktik işaret, vs yok?

estağfurullah,aletle ilgili çok fazla bi bilgi yok.bulduğum 2 resimdede hiç bişey göremedim.kutudanda zaten çok fazla bi dekal çıkmıyor.sadece 2 tane haç ve 001-002 numarları var. doğruluklarından şüpheliyim.

Sizden ricam, modelinizin ölçeği, hangi renkleri, nasıl tekniklerle uyguladığınızla misal olarak burada niçin dekal olmaıdğıyla ilgili, 1-2 satır açıklama yazmanızdır.

kit dragon 1/35. imperial series diye geçen bi kit.
kutudan paletler hariç 17 çerçeve çıkıyor. bunların 8 tanesi hala hemen hemen dolu. üzerlerinden sadece bi kaç parça bişey kullanıyorsunuz. çünkü stug III le aynı kalıbı kullanmışlar.ve stuga ait olmadık yerlerdeki bir çok detay kaldırmanız gerekli.sonrasında zaten çok fazla detay kalmıyor.
toplama işlemi bittikten sonra tamamını testors steelle boyadım. arkasından gunze field grey attım.en son kış kamuflajı için tamiya xf2 attıktan sonra 10 dakika bekliyip bir leğende her tarafı ıslanıcak şekilde suya daldırıp üzerine çok az miktarda çamaşır deterjanı serperek beyaz boyanın dağılmasını sağladım. (bu aşamada bir telefon gelmesi üzerine deterjanları zamanında yıkıyamadığımdan ayar biraz fazla kaçtı. onuda mat verniği bazı bölgelere biraz kalın atarak telefi etmeye çalıştım)

çayır çimen için putty i tamiya yeşil kafayla sulandırıp içine bol miktarda kahverengi katarak, fırçayı karışıma daldırıp ayrı bi köşede duran static gras a bulayıp öyle tatbik ettim.kuruduktan sonra çok az ivory black ve brunt siennayı karıştırıp üzerine yıkama yaptım.
Orjinalini yazan: judas

Bir bakıma beklediğimize değmiş.

tesviyesi çok uğraştırdı,iş yoğunluğu ve yapım aşamasındaki biçok kazadan dolayı çok uzun sürdü gerçekten
bukadar uzamasının sebebi bu kiti yaparken çokda fazla haz alamamam hatta bazı evrelerinde bitsin artık dememden dolayı bi kenara kaldırmam.

aracı bir diorama için tek edilmiş olarak mı yapmayı mı dusundunuz.

kafamda güzel bi diorama projesi var.ama onun için tezgaha bi tane sdkfz 215/16 alıyorum (bu okadar uzun sürmez herhalde.çok istediğim bi kitti çünkü,hevesle yaparım)

antenleri de keşke sprue eriterek imal etseydiniz. Bu halleriyle kalınlıkları bana biraz fazla geldi.

antenler kutunun içinden çıkan kendi antenleri( arkadaki şemsiye hariç) benimde gözüme biraz kalın gözüktü ama açıkçası kolaya kaçtım işte.aletin kendisinde zaten mg yok

eleştirileriniz için teşekkür ederim
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:13
Orjinalini yazan: relicks

sadece 2 tane haç ve 001-002 numarları var. doğruluklarından şüpheliyim.

Aslında dogruymus keske kullansaymışsınız. Bu araçlar komuta verisyonu olduklarından genelde taburun komutanları bunların içinde, o yuzden genelde 00 larla baslar taret numaraları. Ama saglık olsun.
Kolay gelsin...
feed the troll
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:29
Teşekkürler Kerem bey.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
relicks
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 150
Alıntı relicks Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:39
bu arada başlıkta eksik olmuş kusura bakmazsınız artık
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 21:50

Bu duyduğum en mesnetsiz(dayanaksız) modelcilik fikri. Modelci, AKA modelini istediği gibi eskitir, dioramaya da gerek yoktur. Aksini iddia etmeden evvel AKA modelciliğiyle ilgili nette biraz dolaşmanızı tavsiye ederim.

Bu tür fikirleri hangi kaynaktan edindiğiniz merak uyandırıyor.

burada modelci AFV modelini istediği gibi eskitir sözünden hareketle şöyle bir sonuç da çıkıyor ki; herkes eskitip eskitmemekte özgür. O zaman ben çok eskitme yapmam da boya dökülmesi yaparım. Böyle de olur değil mi?. Palete çamur, toz vs. yapmamda silver eskitmesi yaparım. Kalkıp da herhalde kimse neden şunu şöyle yaptın bunu böyle yaptın diyemez değil mi?

Bence de herkes bindiği atı sürer pekala.İsteyen istediği şekilde eskitir katılırım. Peki o zaman şimdiye kadar yapılan yorumlar nedir? çok iyi hatırlıyorum Greif'te eskitme ile ilgili türlü yorum yapıldı. Örneğin çamurluk davlumbazlarının diğer kısımlarla eşit eskitilmesi gerektiği ile ilgili olarak yorumda bulundunuz. Yine diğer kişilerce Paletlere toz yapılacak mı? üstüne toz vs yapacak mısın şeklinde sorular soruldu. Fakat modeli statik olarak koyacağımdan fazla eskitmeye gerek duymamıştım aslında eskitmekten bile kaçınmıştım, ama yine de olur dedim, görüşlere saygı duydum. keza aynı şekilde geçen gün Ufuk'un yaptığı M-923 daki eskitmeye yönelik tekerleklerdeki çamurdandan tutun da camlardaki çamura ve hatta çamurun rengine kadar türlü türlü eleştiriler yapıldı. Öyleyse Ufuk da istediği şekilde eskitmiş denemez mi?

Şu ana kadar ki forumlarda paletlerdeki eskitmenin diorama zeminiyle benzerlik göstermesi üzerine çeşitli kişiler tarafından eleştiriler yapıldı. O zaman yapılanlar mesnetsiz olmuyor da şimdi ben dediğim zaman mı oldu?

O zaman sizden ricam ne benim yaptığım modeller de ne de bir başkasınınkinde de eskitmeye yönelik yorum yapılmasın. Madem eskitme kişinin zevkiyle alakalı o zaman buna da saygı göstermek gerekir. Ben de bundan sonra bu tür eskitmeye yönelik yorumlar yapmayacağımı belirtmek isterim.Ancak inanıyorum ki yapanlar olacaktır.

saygılar....

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
rudder
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 63
Alıntı rudder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/01/2006 Saat 00:40
Konu eleştirmek mi,yoksa çamur atmak ya da yapılan işi küçümsemek mi?!
Iyi Modeller
Ahmet
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/01/2006 Saat 03:50
Palete falanca tip eskitme yapsan daha iyi olur başka, palete falanca tip eskitme yapmamışsın başka.Misal
Tuna Onay
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma